Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná "americká komedie" s pěknou R.Witherspoon, ale spíše se mi, jako mnohým, líbil kontrast mezi New Yorkem a "Jihem" :D Je to pravda, že ukázka obou mentalit je fakt protichůdná a bylo to dost zajímavé. Rozhodování bylo opravdu "těžké", ale dá se na to koukat a je to příjemný film na sobotní odpočinkové odpoledne :) ()

myse 

všechny recenze uživatele

Hroznej film s předvídatelným dějem. Prostě nechápu, proč se hlavní hrdinka rozhodla tak, jak se rozhodla. Jediný plus, který tu nacházím, je okouzlující a krásná Reese Witherspoon. Candice Bergen taky nehrála špatně. Film bych ale rozhodně nikomu nedoporučila (jen příznivcům primitivních, milostných, předvídatelných příběhů). Ač komedie, nijak mě nepobavila. Jinak Sweet home Alabama byla dobře zvolená ústřední píseň, nicméně úroveň filmu pochopitelně pozvednout nemohla. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden fešák, druhý fešák. Kterého si asi úspěšná módní návrhářka vybere? Respektive jeden ji požádal o ruku, druhý už její ruku dávno má, konkrétně zarputile odmítá rozvod. Po letech se tak úspěšné děvče musí vydat do jižanského městečka a urovnat několik věcí. A pochopitelně se vše solidně zkomplikuje. Jsme totiž na poli romantické komedie, klišé čeká na každém rohu a vyprávění je krapet rutinérské. Na druhou stranu to příjemně ubíhá a osobní kouzlo tria Reese Witherspoon, Josh Lucas a Patrick Dempsey má sakra co nabídnout. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to horší, ale nakonec se z toho vyklubala celkem vyvedená romantická komedie, která není jenom o těch zamilovanejch slovíčkách a západech slunce, ale má i jiný přesah v tom, že v životě není nic zadarmo a některá rozhodnutí jsou velice velice těžká. A navíc vybrat si mezi frajery Joshem Lucasem a Patrickem Dempseym? Very complicated :-D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická komedie, která ač nemá typický charaktery hlavních postav v podobě zlých a hodných, tak se to stejně veze na vlně klišé, včetně konce, i když ne tak děsně profláknutých jako obvykle, ale kdo už nějakej ten film viděl, tak ho nemůže prakticky nic překvapit, nicméně o to tady stejně nejde, nikdo přeci nemůže od tohohle čekat nějakej nečekanej konec nebo tak něco. Zabaví to v rámci možností slušně, ale víc se z toho nevyždíme ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Hydroplán, jenž vlastní postava Jakea, je model kanadského jednomotorového hornoplošníku De Havilland Canada DHC-2 Beaver. (Avalon820)
  • První film, jehož štáb dostal povolení natáčet v New Yorku po teroristických útocích 11. září 2001. (Greg)
  • Mnoho študentov Berry College hralo komparzistov ako účastníci svadobnej scény. Úmyselne neboli obsadené žiadne nízke blondínky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama