Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* moje zklamání z filmu evidentně vzniklo z toho, že jsem od něj čekal víc zábavy ... a naopak spíš z něho čpí mírná sentimentální depresivní atmosféra z toho, že je jejich sláva ta tam a vylézají na povrch staré křivdy. Dokonce i hrané scénky z filmů a na divadelních prknech mi připadaly kvůli tomu neveselé. Na druhou stranu filmu nemůžu vytknout kvalitní herecké obsazení ani přesvědčivou výpravu. Bohužel ale výše zmíněná atmosféra a nezáživný příběh přehlušil vše a byl jsem ho nucen předčasně ukončit a nemám chuť se k němu momentálně vracet, ale přesto si ho dovolím ohodnotit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal koho mám spojenýho s pojmem groteska tak jednoznačně odpovím Charlie Chaplin a Laurel & Hardy. Troufnu si ale tvrdit, že kdybych se zeptal na to kdo byl Laurel & Hardy dnešní mládeže tak drtivá většina nebude vědět která bije a o koho, že to vlastně jde. Ale třeba se mýlím. Každopádně tahle dvojice si svůj film(o sobě) rozhodně zasloužila. Neskutečně se povedl výběr herců pro role Stana a Ollieho. Vyzdvihnout samozřejmě musím i to jak se svých rolí Steve Coogan a John C. Reilly zhostili. Přiznám se ale, že v samotném příběhu mi chybělo víc emocí. I tak se ale přikláním ke slabším 4hvězdám, protože jde o pěknej film, kterej určitě stojí za vidění především pro ty co rádi zavzpomínají na tuhle komediální dvojici. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film, který nás přivede zpět do dávných časů. Je zde takový spodní proud melancholie.Vizuální gagy fungují s pěknou nostalgii. Je to film neokázalý, ale velice dobrý. Coogan a O'Reilly mě přímo znovu přiváděli k životu. Stan a Ollie má co říct o věcech, které nás k druhým přivedou a které nás drží pohromadě s druhými . Které přátelství vydrží aspoň 16 let? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pánové Coogan a Reilly dostali neřešitelný úkol, ale poprali se s ním se ctí. Skuteční Laurel a Hardy, ať už je k sobě jako dvojici strčil kdokoli, ruku mu vedlo samo nebe, protože taková chemie se nedá napodobit. I když se Coognan i Reilly poctivě snaží a předvádí dokonalé grimasy i pohyby, magického kouzla původní dvojice prostě dosáhnout nemohou. I tak bych jejich výkony hodnotila vysoko. ----- Snímek potěší tím, že si nevybral období, kdy jsou komici na vrcholu, ale zvolil jen jednu epizodu jejich kariéry, která je na konci. Tím pádem je pochopitelně posmutnělý. ____ Dobrý nápad byl proložit jejich poslední turné klasickými gagy, zde využitými v běžných situacích (mělo jich být víc). Zbytečné bylo ale točit příběh kolem jakési jakože roztržky, která však v tomto podání nevypadala nijak osudově, a proto ani důležitě. Vůbec se mi nezdálo, že by pány nějaké staré nedorozumění trápilo nebo kazilo jejich přátelství. ----- Mnohem silnější je příběh v momentech, kdy hrají na ztracených štacích před poloprázdnými sály, kdy musí bojovat o uznání svého umění a podbízet se nějakými lacinými skeči v kinozpravodajství (ale možná, že jako profíkům jim to zas tolik nevadilo). ____ Postrádala jsem větší svižnost a soustředěnost. Stejně jako nějakou nosnou myšlenku, snímek je však především klasickým životopisem. Přesto je zajímavý a pro někoho, jako já, kdo jejich životopisy nezná podrobněji, i poučný. Protože by mě ani nenapadlo, že dvě tak nezpochybnitelné ikony musely na sklonku svých profesních životů urputně dokazovat, že pořád ještě umí, to co uměli vždy – rozesmát. SHRNUTÍ: Dělat živelnou srandu vyžaduje profesionalitu a dřinu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • John C. Reilly dostal na výběr, zda si pro roli Olivera Hardyho vezme teplý oblek, do kterého později nainstalovali trubičky na čerpání chladné vody, nebo přibere 100 kilogramů. Vybral si první možnost, protože ve svých předchozích filmech sice přibral, ale trvalo to tak dlouho, než se mu podařilo váhu následně shodit, a zařekl se, že už nikdy nic podobného neudělá kvůli náročnému procesu, který je potřeba k tomu, aby tolik shodil. (sator)
  • Epilog říká, že Laurel (Steve Coogan) a Hardy (John C. Reilly) se po turné po Irsku v roce 1953 vrátili do Ameriky a už spolu nikdy nepracovali. Jejich poslední vystoupení na jevišti však bylo v Anglii v květnu 1954. Jejich jediné americké televizní vystoupení bylo v prosinci 1954. Jejich poslední společné veřejné vystoupení bylo natočené pro britskou televizi v roce 1955. (sator)

Reklama

Reklama