Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Film o dobových velikánech svého oboru, bohužel zdaleka ne velký film s velkým příběhem. V poslední době je často zvykem natáčet životopisné filmy formou nahlédnutí do krátkého období ze života osobností, místo obsáhnoutí dlouhé životní poutě napříč celou historickou epochou, a jako divák občas tápu, zda je to vždy správné řešení. Dvojice hlavních herců odvedla naprosté maximum, až neuvěřitelně trefným způsobem dokázala napodobit a ztvárnit legendární duo Laurela a Hardyho, i díky tomu vznikla pěkná, melancholicky prodchnutá pocta, která se příjemně sleduje. Ale občas se mi film i přes kratší stopáž táhl, i některé skeče z jeviště (včetně toho s vejcem a ořechy, který je zde asi 3x, ale ani nijak zvlášť vtipný mi nepřipadal) se tu opakují, jakoby tvůrci neměli pořádně co dalšího nabídnout a mimo Coogana s Reillym asi film ničím dalším neutkví v paměti. I proto se nakonec přikláním jen k lepším 3 hvězdičkám. Z konkrétních scén se mi vedle scénky se dvěma východy líbily zejména gagy zakomponované do reálu, tedy se zvonkem u recepci a s kufrem na schodech, jen škoda, že s podobnými momenty nepřišli tvůrci v daleko větší porci. [70%] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický životopisný kousek dnešní doby, který je po většinu času mile úsměvný, ale dokáže zahrát i na vážnější notu. Kdo by čekal, že se tu půjde víc do hloubky a nebo že se snad divák dozví o hlavní dvojici něco víc, bude zklamán. Film se zaměřuje na období, kdy kdysi závratná kariéra obou pánů pomalu ale jistě končí a oni se s tím musí nějakým způsobem srovnat. Příběhově tak Stan & Ollie nenabízí nic překvapivého. velké štěstí pro tvůrce je, že mají v hlavních rolích pány Coogana a C.Reillyho, kteří jsou skvělí a svým předobrazům snad z oka vypadli...60% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože je snímek až příliš melancholický, místy těžkopádný, pomalý, dám mu plný počet. Chytil mě za srdce. A ti dva? Ti se pro role Laurela a Hardyho snad opravdu narodili.  Co předvedl Steve Coogan, byla špička, nikdy bych do něj neřekla, že je natolik pohybově a mimicky zdatný, rozsekal mě, dojal, dostal. Laurel a Hardy, tulák a další mistři grotesky nás bavili v šedi časů minulých, čili homo pamětník si snadno vybaví neděle s Milanem Nedělou. Komik a jeho svět byla kultovka, kvůli které jsme se jako haranti vytráceli z hřiště . Vážně se divím, že tak oblíbený pořad se nedočkává obnovených repríz. Nedávno jsme debatovali s partičkou milovníků filmů a každý jeden se vyjádřil, že tohle by si dal velmi rád. Na YouTube to není ono. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny zivotopisny film o jednej z najslavnejsich komickych dvojic na filmovom platne Stanovi Laurelovi a Oliverovi Hardym,ktori sa nezabudnutelne zapisali do dejin,herecky vyborne zvladnute,obcas to bolo vtipne,niekedy zase smutne,jednoducho zivotny pribeh dvoch muzov,ktory k sebe neoddelitelne patrili,mne sa to lubilo a ich grotesky dodnes milujem...:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • John C. Reilly dostal na výběr, zda si pro roli Olivera Hardyho vezme teplý oblek, do kterého později nainstalovali trubičky na čerpání chladné vody, nebo přibere 100 kilogramů. Vybral si první možnost, protože ve svých předchozích filmech sice přibral, ale trvalo to tak dlouho, než se mu podařilo váhu následně shodit, a zařekl se, že už nikdy nic podobného neudělá kvůli náročnému procesu, který je potřeba k tomu, aby tolik shodil. (sator)
  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)
  • Epilog říká, že Laurel (Steve Coogan) a Hardy (John C. Reilly) se po turné po Irsku v roce 1953 vrátili do Ameriky a už spolu nikdy nepracovali. Jejich poslední vystoupení na jevišti však bylo v Anglii v květnu 1954. Jejich jediné americké televizní vystoupení bylo v prosinci 1954. Jejich poslední společné veřejné vystoupení bylo natočené pro britskou televizi v roce 1955. (sator)

Reklama

Reklama