Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zklamaná. Herecky skvěle zahrané, obsazení úžasně vybrané. Steve a John splu krásně seděli a Johna bych skoro ani nepoznala nebýt jeho zpívání. Ale film jako celek mě nezaujal, spíše mě to nudilo a upřímně film jsem viděla před pár dny a už si ani nemužu vzpomenout, co se tam dělo. Vůbec mi nezůstal v hlavě, jako bych ho ani neviděla a takhle by to být nemělo. Většinou mi podobné filmy dají doměnku vyhledat si o těch lidech vice informací, kouknout na jejich pravá vystoupení/videa/fotky, ale tohle vůbec. Vůbec ani trocha zájmu o reálné osoby prostě jedna velká nuda. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je moc hezký a oba protagonisté jsou vynikající. Sledujeme závěr kariéry dvou kolegů/přátel, přičemž je nám nenuceně a skoro nenápadně zprostředkováno až dojemně silné a přesto něžné pouto, které jim vydrželo i přes různé neshody a odluky. Dnes už se asi v TV grotesky nepouští, takže originál nejspíš moc lidí nevidělo, ale i ve svých filmech působili Laurel a Hardy, jako by k sobě patřili, jako nerozluční bratři a přátelé. Jeff Pope se rozhodl právě tuto stránku vyzdvihnout a předkládá svou verzi, která sice působí mile a čistě, ale ve skutečnosti je to obrázek zidealizovaný a nepravdivý. Resp. to přátelství nejspíš vcelku vystihl, ale fakticky se věci udály jinak. Pokud si potrpíte na korektní filmografii, sáhněte po nějakém dokumentu. Pokud je vám to jedno a Stan a Ollie ve vás probudil zvědavost...raději nepátrejte jak to bylo doopravdy, ušetříte si zklamání z klamání a tento film vás pohladí po duši. Dokonalý protipól ke všem akčním, sci-fi a monster filmům. Tzn. pro někoho těžká nuda. Navíc tento typ humoru (infantilní, jemný, mimický), na dnešního diváka moc nezabere. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Nech sa páči Stan & Ollie. S otvorenou náručou ťa pozývam do smotánkovej spoločnosti tuláka Chaplina a Eda Wooda. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard) vytrieskať viac, ale keď si vezmem, že sa snímka objavila z čista-jasna bez akejkoľvek mediálnej bubliny, potom som od nej nemohol chcieť viac. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení hraje jistě roli i nostalgie. Komunistům L&H nevadili, takže jsem si jich v dětství užil v míře vrchovaté a měl jsem je rád, snad ještě víc než tuláka Charlieho. O existenci tohoto filmu jsem neměl tušení, narazil jsem na něj náhodou v nabídce HBO GO. Jinak by propadl mým osobním vyhledávacím sítem nejlépe hodnocených filmů a komedií, protože má jen 71%. Což je škoda, protože to trochu připomíná ústřední motiv tohoto filmu- ztrátu zájmu publika a nepochopení. Film je to přitom moc pěknej. Pravda, celkem smutnej, hořkosladkej, víc hořkej, než sladkej. Je až neuvěřitelný, jak jepičí může mít tak velká sláva život. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Malé zlaté odznaky, které oba komici nosí v klopě po většinu filmu, se týkají Velkého řádu vodních krys, britského trustu, jehož prostřednictvím členové zábavního průmyslu přispívají zasloužilým lidem a charitativním organizacím. Stan (Steve Coogan) a Ollie (John C. Reilly) byli vodní krysy 465 a 466. (sator)
  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)

Reklama

Reklama