Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V květnu roku 1945 použili čeští revolucionáři v bojích několik pancéřových vlaků - dílem ukořistěných, dílem sestavených ze všeho, co přinesla trať. Jednomu z nich velel posunovač Jan Chýň, kterému se podařilo dovézt zbraně z muničního skladu v Libčicích na pomoc bojující Praze. (Bontonfilm)

Recenze (71)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem velmi rozpačitá. Na jednu stranu je to spíchnutá propaganda jako prase. Na druhou stranu jde o zajímavý příběh, po pravdě řečeno hodně naivně natočený. Nechtělo se mi uvěřit, že by pár lidí takto dokázalo zlikvidovat opancéřovaný vlak a že to bylo takhle jednoduché. Při Pražském povstání bojovali všichni bez rozdílu věku a pohlaví, takže mi nevadilo složení hereckého obsazení. Ten most vedoucí přes řeku po kterém jezdil vlak mi přišel hrozně známý. Měla jsem pocit, že jde o most, který se nachází u Měchenic. Tedy ten samý, který se objevil i v jiném filmu. Mám na mysli dobře známý Most u Remagenu, kde byl v úvodu. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Já naprosto souhlasím s kolegou SLIMAKEM.V době kdy se to točilo-tedy zlatý střed socialismu,se dokonce dalo očekávat že ve filmu bude té komunistické agitace a vychvalování tehdejšího režimu o mnoho víc.S radostí jsem konstatoval že tomu tak nebylo.Slovo STRANA tam padlo snad jenom jednou,jedna jediná minischůze.Film byl o tom o čem měl být dle názvu-o zbraních.Žádné patlaniny tanků-vojenská technika 2.svět.války tak jak byla.Snad ta scéna s najetím do obrněného vlaku-tedy zlomení dělové věže,dřevotříska bohužel praskla moc rychle.No a ten konec-T34 se sunuly jak šneci.Jinak moc fajn.Ono se to tady mladíkům mluví o propagandě-když tu dobu znají jen z vyprávění. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad už jen za ten mozkový výplach, to tendenční pojetí významného válečného konfliktu, odpad za nevyužití potenciálu příběhu právě z důvodů kokotí propagace, odpad ze naivní pojetí války jako takové. Pět hvězd za srandu, jak borci z kulometem pálí do tanků, které vybuchují, z nich vyskakují debilní Němci a deset jich jde hned k zemi, jakmile padne jeden výstřel... a jak jejich tanky útočí na vláček českého venkovana a samozřejmě odolává... no, furt mi to ale celkově vychází jako odpad, kterému se po deseti minutách přestanete smát a jen nevěřícně budete zírat na to, jaký strašný kokotiny se tu v rámci propagace točily. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Dočkal jsem se dobrodružného a celkem akčního snímku z dob Sokolova a Dnů zrady který je vesměs neangažovaný....žádný schůze komoušů ani horoucí projevy o nehynoucí lásce k Sovětskému svazu.Jen strohé drama o pancéřovém vlaku který veze bohatý arzenál přes okupované území na pomoc bojující Praze...všude jsou však ustupující skupiny wermachtu které drancují na co příjdou...(wermacht podle uniforem..jinak všichni mluví o SS).Film má celkem slušný švih i vtip.Oproti příbuzným snímkům je to rozhodně jiný kafe. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádný odpad. Spíš to je trochu pohádka s krásným koncem, kdy ku Praze přijíždí Rudá armáda. Zřejmě si zahráli vojáčci z Milovic... Nu, což, taková byla doba. Nevím, do jaké míry je film postaven na skutečných událostech, ale trochu mi to skutečně připomínalo Inču-čunu. Ale rozhodně měl film zajímavý děj, který nenudil. Možná, že někdo, kdo byl vojákem, našel zde nějaké nedostatky, ale my, co z nás vojna vojáky neudělala, jsme je neviděli. Jen ta naivka milující Hlušičku mi tam nějak neseděla. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl realizován k příležitosti 30. výročí konce druhé světové války. (Xell)
  • Filmové Nádraží Dolany je ve skutečnosti Nádraží Tochovice. Následně vlak vjíždí do nádraží v Příbrami, kde ho vítá dav lidí a kapela s pochodem "Probuzení". Jen co hrdinové vyjdou ven z nádraží, octnou se u nádraží v Březnici. Závěrečné vykládání zbraní na nádraží bylo natáčeno v prostředí areálu nákladní části stanice Praha-Bubny, která od té doby prošla velkou demolicí, takže většina budov už neexistuje. (HJ-FILIP)

Reklama

Reklama