Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (555)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas si před spaním zakousnu nějakého toho upíra a velkoryse nehledím na to, zda se jedná o upíra standard, upíra de luxe či dokonce upíra s geneticky vypilovanými krevními destičkami. Já zkrátka sním všechno a černý sympaťák s nerozbitnými brýlemi tohle všechno zase s chutí nakrájí. Já se přitom přiměřeně bavil, ale musím doporučit spíše tupou konzumaci než kreativní dumání nad viděným. Ono by totiž nemuselo dávat smysl, ale to už se comicsech může maximálně jednou za deset let přihodit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám na tento film zaujímavé spomienky. V letnom kine hviezda začal pri jeho projekcii pohiehať v areáli opitý divák. Nebol to ani upír, a asi ani filmový kritik. Takže k filmu. Nájsť pre európana vhodný komiks, ktorý by ho oslovil, je dosť ťažké. Nemajú tu totiž tradíciu. Blade sa tiež nestal žiadnym mojim favoritom. Ale v USA to zrejme funguje, napr. Roger Ebert tento film miluje. Bonusom je české industriálne prostredie, tento ťah Torovi vyšiel. V podstate to asi ani lepšie natočiť nešlo, len mňa tento typ akčnej zábavy bohužiaľ nudí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád wamp-horrory. Je to jeden z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Páčia sa mi staré, prachom zapadané vykopávky, v ktorých si zahral femonenálny Bela Lugosi; milujem tiež aj americkú produkciu z osemdesiatých rokov, zaoberajúcu sa týmto temným námetom. Ale taký nezmyselný, akčný blábol ako je "Blade" nedokážem rešpektovať. Černošský polovapmír, čo bojuje proti bande smiešných, metrosexuálnych upírov. Totálna zhovadilosť. Ku silnej averzii, ktorú som si vypestoval ku tejto filmovej trilógii, hodne prispieva aj nechutný Wesley Snipes, ktorý stvárňuje hlavného hrdinu. * ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Srovnávat prvního a druhého Bladea je kapičku ošidné. Oba filmy se totiž vydali dost rozdílnými cestami. Norringtonův Blade byl pojatý výrazně civilněji, nebránil se ale až nečekaně nekorektním momentům. Del Toro oproti tomu natočil absolutně nekončíčí cool comicsárnu, plnou hutné atmosféry, hlášek, krve a sem tam trochu mizerných triků. Oba díly ale mají něco do sebe a lepšího určit opravdu nelze. Víc mne bavila dvojka. Znamená to, že je lepší? Ne automaticky.. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Tak váhám - mám pominout fakt, že jsem se ke konci filmu mírně nudila, a hodit film do průměru s tím, že tak ocením české reálie a Bladeova nového pomocníka-pobudu, nebo mám být nekompromisní a nehledat polehčující okolnosti? Hmmmmm... Tak si to shrnu - zdlouhavé bitky, hlavní hrdina, co je až příliš cool, nevěrohodná romantická linka, Scud vyklízející scénu příliš brzo - moment, nad čím že to vlastně přemýšlím? ()

Galerie (138)

Zajímavosti (55)

  • Když Smrťák kousne upíra Priesta (Tony Curran), promění se během několika minut. Když ale ve stejnou dobu pokousají i Lighthammera (Daz Crawford), tak se promění až o několik dní později. (Guilemot)
  • Když Blade (Wesley Snipes) hází proti nadupírům UV granáty, upíři „zkamení“. Když je však zasáhnou sluneční paprsky, rozletí se na malé kousíčky, přestože by efekt měl být stejný. (Pepy)
  • Když se na upíří discotéce proměňuje čerstvě nakažený Priest (Tony Curran), při mnoha z jeho výkřiků bolesti je možné vidět, že má některé zuby spravené plombami, což by jako čistokrevný upír mít neměl. (KillHurt)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama