Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se mi zdá, že Devil má k horroru velmi daleko. Ani nevím kam bych ho zařadil. Snaha o horror tu je, ale je rozlitá na povrchu a uvnitř po ní není ani vidu ani slechu. Del Toro je kvalitní režisér, ale scénář mi přijde příliš děravý a táhlý, i když je film v celku krátký. V 106 minutách se toho odehrává velmi málo. Od jiného režiséra průměr, ale od del Tora zklamání. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film obsahující celou řadu podobností s režisérovým novějším počinem "Faunův labyrint" z r. 2006. V porovnání s ním mi ale "Ďáblova páteř" vychází jako slabší - příběh není tak zajímavý a propracovaný, stejně tak nikde ani stopy po vizuální nápaditosti Faunova labyrintu. Dětští herci jsou zde velmi dobří a ve filmu se mi líbilo pár nápadů (nevybuchlá puma, tajemná vodní nádrž...), ale celkově jsem se bohužel docela nudil. Celé to na mě působilo nepříjemně ateliérovým dojmem, k postavám jsem si nevytvořil žádný vztah a ani mě nijak zvlášť nezajímalo, jak to skončí, protože to nebylo vůbec napínavé. Nemám z toho prostě dobrý pocit a subjektivně to hodnotím jako slabý film, byť od výborného režiséra. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Poněkud omšelou příběhovou kostru s předvítalným koncem bohatě oprašuje a leští do nevídané záře skvělá del Torova režie a (vzhledem k žánru) překvapivě poutavé a dobře zahrané postavy. Navíc, i když samotnému příběhu trocha originality libí, o způsobu, jakým je podán (režijně i scénáristicky) to říct nelze - del Toro je prostě svůj. A to se cení. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci atmosferický mix melancholickej drámy a mystického hororu na pozadí španielskej občianskej vojny. Napriek trochu nedostatočnému vyvrcholeniu ide o ukážkový atmosferický horor od božského Guillerma Del Tora. Ten tento istý koncept zopakoval o pár rokov vo Faunovom Labyrinte a bolo to ešte o niečo lepšie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už o Faunovom labyrinte som si myslel, že je to nič moc, ale záver mal aspoň myšlienku. Tu som márne na nejakú čakal, žiadne prekvapenie, pointa je celá o jednom pomstychtivom utopencovi. Počul som, že niektorí diváci sa rozplývajú nad vizuálnou stránkou a kamerovým spracovaním. Nestačím sa diviť, čo už ľudia vychvália, aby sa tvárili ako experti. Pre mňa môže mať film vizuál trebárs aj Pána prsteňov, ale keď je to raz veľká nuda, nebudem sa falošne vznášať. Film je sklamaním, o horor nejde ani zďaleka, ale poteší tých, ktorí radi predstierajú inteligenciu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Podoba ducha byla inspirována japonskými horrory, jako např. Ringu. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro označil tento film za svůj nejoblíbenější počin. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)

Reklama

Reklama