Reklama

Reklama

VOD (1)

Deena se propadne do roku 1666 a odhalí pravdu o Sarah Fierové. V roce 1994 bojují její přátelé o život a budoucnost města Shadyside. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zakončení Netflixovského Eventu Fear Street Trilogie je překvapivě nejslabším článkem a to se lákalo na velké věci, ale pořád jsem za tuhle Trilogii rád, protože do takřka polomrtvého subžánru Slasher přinesla svěží vítr a spousta pomrknutí a odkazů na starší snímky a to potěší nejednoho hororového veterána.Rok 1666 lákal dobovým zasazením s nádechem the Witch, ale je škoda, že se v tomhle období třetí díl zdržel sotva hodinu, protože pár záběrů rozhodně stálo za to ( vydloubnuté oči v kostele se šíleným farářem či sakra hodně nepříjemné useknutí ruky- tahle scéna rozhodně v paměti utkví), v druhé půli se střetnou všichni zabijáci a dovysvětlí se celá zápletka.Finále rozhodně mohlo být působivější a intenzivnější, ale vyloženě mě neurazilo ani neotrávilo, abych celou sérii kvůli tomu pohřbil. Své fanoušky si najde i tenhle díl. Osobně mě mrzí absence ňader, humoru a gore mohlo být také více.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

A zase ďalší pád. Jediná hodnota tohto filmu je v tom, že dáva do súvislosti ( konečne) veci z predchádzajúcich filmov. Ale inak tomu znova chýba atmosféra a napätie. Viem, že slasher je ako subžáner predvídateľný. Ale ak pri filme divákovi dochádzajú súvislosti skôr ako postavám, niečo je zle. Tvorcovia tápajú. Je tam náznak hravosti a invenčnosti. Finále v obchodnom dome bolo celkom funny, ale uniká mi úmysel za tým všetkým. Historická rovina pôsobila ako zo zlého televízneho filmu. A tá finálna z mesta, ako rýchlo pozliepaná z rôznych častí. Bol to určite ambiciózny projekt. Neľutujem, že som ho videl. Ale druhá časť tejto prapodivnej trilógie pôsobí 90% stopáže, ako od iných tvorcov. Séria nie je konzistentná. Ani inteligentná. A už vôbec nie zábavná. A takmer šesť hodín sa pozerať na postavy, ktoré nevedia narábať s nožom, ale aj tak každého a všetkých bodajú mi príde ako výsmech inteligentnému divákovi.  Za ktorého sa v malých momentoch subjektívnej clarity občas aj považujem. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této hororové série je jednoznačně tím nejlepším a popravdě svým rozuzlením krapet zlepšil i můj dojem z předchozích dvou snímků, které mě původně zrovna dvakrát nepřesvědčili, ale právě tento závěrečný díl do nich vnesl nové světlo a přestože jejich nízké hodnocení už tedy nezměním, tak musím přiznat, že zas až takovou kritiku si asi přeci jen ode mně nezasloužily. Každopádně, přímo k vyvrcholení této třídílné ságy. Zásadní pozitivum shledávám především ve změna prostředí a doby, což mě opravdu oslovilo, a to jak svým špinavým vizuálem, tak nehostinnou a syrovou atmosférou, přinášející ona doba a smýšlení lidí v ní žijící. Marná ale tentokrát není ani zápletka, která má spád, disponuje napětím, spádem, ale i nečekaně výraznými postavami a hodně překvapivou pointou, která následně přenese diváka zpět do naší doby, ovšem ani zde neztrácí film nic z povedeného nastoleného trendu z roku 1666, naopak, úplný závěr má fakt grády a prostě baví. Co bohužel zůstalo špatného, je herecké obsazení, které procházelo všemi třemi díly a které prostě na mě zapůsobilo snad jako ten nejslabší článek, a zamrzelo i též znovu se opakující menší množství krvavých efektů, takže publikum, odmítající explicitní násilí a gore může být opětovně v klidu. Tudíž, třetí díl jednoznačně nejpovedenější a pokud bych měl hodnotit Ulici strachu jako celek, tak se nakonec přeci jen právě díky trojce přikláním ve výsledku spíš k tomu pozitivnějšímu dojmu, kdy se sice nejedná o žádný hororový festival, v rámci tohoto skomírajícího žánru ale buďme rádi za každou alespoň takovouto vlaštovku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od trilogie Fear Street jsem očekával trojici různorodých filmů, které slasher subžánr zpracují rozličnými způsoby určenými dobou svého zasazení. Rok 1994 se měl nést ve stylu Vřískotu a zábavného devadesátkového pomrkávání na fanoušky, 1978 mohla být renesance kempového slasheru po vzoru The Burning nebo Pátku třináctého, a rok 1666 jsem si představoval jako drsný dobový horor, jehož atmosféra by mohla připomínat třeba The VVitch. No, vím, byla to naivní představa. V celkovém pohledu je Fear Street nakonec taková typická nenáročná netflixárna, žánrovka přizpůsobená moderní době a mladému publiku, kdy styl jednotlivých dílů se mezi sebou v podstatě nijak moc neliší. Omílá to furt dokola to samé, postavy se chovají stejně, má to stejný styl odlehčení. Ve výsledku promarněná příležitost přinést něco fakt speciálního, ale za to obětování tří večerů to asi i tak stojí. 1978 > 1666 > 1994. Oproti evidentně převládajícímu konsensu bych řekl, že je tenhle díl odpovídajícím zakončením. Tematicky se to pěkně propojuje se "současností". ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se odehrává v dávnější minulosti, a i když jsem se jí obával, nakonec to bylo docela sympaticky zpracované (postavy z 20. století tu jakoby "hrají" jiné postavy z minulosti). I tak se však jedná o nudnější část. Druhá část je o něco zábavnější, ale bohužel nejde o žádné extra dobré vyvrcholení filmu, natož celé trilogie. Spíš takový to akční finále, kde je sem tam dobrý nápad či scéna. Je zde více monster, které mají styl, jsou poměrně drsní... ale taky nepříliš využití. Fajn konec fajn hororové (mini)série, která ale měla na víc. (6/10) ()

Zajímavosti (5)

  • Když vyjde Thomas (McCabe Slye) na začátku filmu z dřevěné boudy, tak za sebou zavře dveře. Později ale budou otevřené. (Duoscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama