Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost odlišné od původního seriálu. Jenže - a to je dost důležité zmínit - stěží jednoznačně říct, zda k horšímu nebo k lepšímu. Hudba je jiná. Příběh je jiný - a to nejen vzhledem k delší stopáži (komplikovanější stavba atd.), ale i svou zápletkou a vyzněním, i když tu zase nechci tvrdit, že by se k seriálu nehodil, jen mi nepřišel moc podobný čemukoli, co jsem v těch uplynulých 26ti dílech viděl. A koneckonců i ty známé postavy na mě působily lehce odlišně (myšleno lépe). Trochu škoda několika slabších míst ve druhé polovině, ale jinak si moc stěžovat nemůžu - zajímavý příběh a atmosféra, skvělé vizuály a hlavně našlapaná akce, to všechno tu je v množství větším než velkém, a dokáže se tak postarat o velmi dobrou zábavu. 9/10 ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Tohle japonské anime mě velice příjemně překvapilo. Je zde vše, co od filmu potřebuji a do toho ještě nějaké to sci-fi a spousta akce. V daleké budoucnosti nepochybně osídlíme Mars a budeme cestovat létajícími vozidly, akorát ten tryskový pohon bude vyžadovat palivo s vysokou hustotou energie. V tomto filmu sledujeme skupinku neohrožených a sympatických lovců zločinců (kteří to však spíše dělají pro vlastní profit než z nějakých ušlechtilých důvodů) - věčně rozcuchaného a instinktu naslouchajícího Spika, na rozum se spoléhajícího a svalnatého Jeta, dále krásnou, rádoby lenivou, hazard mulující a věčně znuděnou Faye s krásnými animovaně zvýrazněnými prsy, dále geniální děcko, které se dokáže nabourat do každého systému a jejich chytrého psa Eina, který vždy ví, kdy štěknout. Tato sympatická sebranka sídlí ve své pevnosti a každý si chvílemi dělá to, co se mi zrovna chce - koordinace jejich akcí je někdy mizerná. Proti nim stojí klasický záporák Vincent, kterého nikdo nikdy neměl rád, proto je bezcitný a s chutí zabíjí své všechny, i své kumpány, kteří mu pomáhají s jeho ďábelským plánem. Ten má podobu modrých kuliček, ve kterých jsou nanostroje, které se tváří jako lymfocyty neboli bílé krvinky a způsobují smrtelnou infekci. Proti té je imunní pouze Vincent, protože byl experimentálně očkován vakcínou proti nanostrojům a stal se takovým pokusným vojákem na měsíci Titanu, což také vysvětluje jeho charakter a především jeho nesmrtelnost. On se smrti nebojí, protože je to "jenom sen". Ještě je zde jistá sympatická Electra, pracující pro farmaceutickou firmu Cherious Medical, která právě vyvinula ty nanostroje. Elektra se dokonce snažila změnit Vincenta k lepšímu svou láskou, což se jí nepovedlo, protože Vincent je "samotný ďábel, který by neměl existovat, ale existuje". Tak se jí aspoň pokusí sbalit Spike - vsadí si s ní hodem mincí, že spolu půjdou na rande. Děj byl zajímavý, o napětí nebyla nouze, ke konci jsem se bál, že se nepovede zkáze nijak zabránit, avšak stará letadla a déšť prokázali lidem na Marsu velkou službu. Naši hrdinové to prostě zvládli i přesto, že proti ním stála také Marťanská vláda, která se to celé snažila za každou cenu ututlat. A ta hudba, vesměs rocková, ta se do jednotlivých scén perfektně hodila a celkově umocnila můj dojem z tohoto filmu. A ti krásní zlatí motýli, příznaky infekce - geniální. ()

Reklama

JimiH 

všechny recenze uživatele

Seriál je výborný, ale ne pro každého. Film je zato neředěná esence zábavy, nápadů a skvělého využití všech ústředních charakterů. Bravo. Od úvodní scény po některé až woovské scény až k úžasnému finále bravurně napsaný a natočený film. Místy jsem až zapomínal, že je to animované. A to mám anime opravdu rád;-) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čas od času se tvůrci úspěšného seriálu rozhodnou k starým hrdinům a jejich světu navrátit a naservírují je divákům ve formě filmu. A to buď filmu "navazujícího" na seriál, nebo "převypravujícího" seriál. Cowboy Bebop - Knocking on Heaven's Door je naštěstí první případ. I když... s původním seriálem má společnou hlavně čtveřici lovců odměn, jinak se oproti seriálu leccos změnilo - především atmosféra a vyznění filmu. Zatímco seriál je převážně zábavně akční sci-fi, film je thriller o bioterorismu. Zmizely vesmírné lety v kosmické lodi, ale i částečně veselé průpovídky a scény, ale přidalo se hodně na akci a napětí, s postupujícím časem atmosféra houstne. Film tolik nepobaví, ale vtáhne. ___ 90% ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Své sliby mám ve zvyku plnit včas, a proto jsem neotálela a pustila si film o vesmírné čtyřce (vlastně pětce, promiň, Eine... :) ) z lodi Bebop, co nejdříve to bylo možné. Chtěla jsem jim totiž dát ještě jednu šanci, poté, co mě seriál mírně zklamal. Po čem jsem toužila, co mohlo vylepšit můj názor a změnit mě ve vášnivou fanynku tohoto anime? Přítomnost všech hlavních postav a jejich vzájemného špičkování, scénář celovečerního snímku, hudba kvalit prvních dílů seriálu a samozřejmě i slušně odvedená animace. Jelikož se příběh odehrává někdy v časovém rozmezí seriálu, vystupují zde opravdu všechny hlavní protagonisté. Každý má svůj prostor, každý si vyrazí ven z vesmírné lodi a ovlivní události. Nechybí vtípky, Ediny říkačky, geniální Einovy myšlenky ani obvyklý hlad na palubě. Horší už je to se scénářem, který se mi zdál jako "máslo rozetřené na příliš velký krajíc chleba". Přiznám se, že biochemický útok není zrovna téma pro mě, ale i tak si svým rozpracováním nezaslouží více než dva díly seriálu. Asi od poloviny filmu se mi zdálo, že každá akční scéna musí být ta finální, protože už bylo snad vše vyřešeno. Ani hudba bohužel narozdíl od animace nesplnila mé očekávání. Můj sen se rozplynul, realita je taková, že i přes jeho nesporné kvality nikdy nebudu Cowboye Bebopa milovat. Jen díky tomu, že jsem se ráda setkala se starými známými, dávám 3 a ½*, ale tentokrát zaokrouhlím dolů ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)
  • Prostředí filmu je silně inspirováno Marokem. (P. J. D.)
  • Při misi historických letadel na konci filmu je možno, kromě fiktivním strojů, spatřit letadla Hispano Aviacion HA-1112-M1L Buchon, Fokker Dr.I, McDonnell Douglas F/A-18 Hornet, Grumman TBF Avenger, Lockheed P-38 Lightning, Fairey Swordfish MkI a McDonnell F2H Banshee. (Dzin01)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama