Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nepůjdu tak daleko abych tento kousek uctívala jako modlu nebo dokonce prohlásila, že je to nejlepší anime, které jsem kdy viděla. To ani náhodou. Ale souhlasím s názorem, že stojí za to se na něj podívat. Už jen proto, že je to kult. Vtip, akce, fanservice, noir, atmosféra, jazz, dokonalý opening, fajn ending, typická 90's animace... Jenom příběh jaksi chybí. Respektive objeví se až úplně na konci a pak skončí stejně rychle jako začne. A taky postavy (s výjimkou snad jen Spika), ač víceméně sympatické, jsou šíleně prázdné a ty jejich jednoepizodové nebo ještě lépe pětiminutové backstories s dalšími ještě prázdnějšími postavami jim na hloubce nepřidají. Ve výsledku to pak znamená, že se mi 90% děje za těch pár let naprosto vykouřilo z hlavy. 7/10 ~~~ EDIT: Rewatch po zhruba 10 letech mě bavil více, protože jsem za tu dobu stihla dozrát do cílové divácké skupiny, ale to si zase člověk začne všímat jiných věcí, třeba jak strašně se všechno podobá Lupinovi III, jen s vesmírným zasazením. Ale i tak je to pořád fajn a můj původní názor se zase až tolik nezměnil. A tohle sedí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zdržel bych se nadšeného uctívání Bebopa jakožto nej anime ever, ale nejde mu upřít že má sakra dobrý styl a baví parádně s každým dílem. Horší je to s tím jak jsou ty jednotlivé díly provázané - tedy špatně - takže toho aby seriál mohl nějak hlouběji zasáhnout zajímavým kontinuálním dějem se tu nikdo moc nedočká... a to je na anime zkrátka podstandard. /// Zaslouží se zmínit o dvacet let mladší hraný "remake", který právě na výraznější rozpracování silného kontinuálního příběhu se soustředil. A jde mu to velmi dobře... ale pak mu zase chybí spousta standalone příběhů z originálu. Takže nejlépe funguji obojí tandemu, navzájem se doplňují. 8/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nech anime fanúšikom nešahám na bibliu, kritiky sa radšej zdržím. Poviem to takto; skutočne vizionárskych a úžasných je asi štvrtina častí. Ale hudba, ta hudba popri letoch vesmírom, to jest do top 10 soundtrackov čo som počul (niekde na čestnom mieste medzi tarantinovkami a wong kar waiom). See you, space cowboy... ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je zkrátka klasika. I když epizodické seriály bez hlavní příběhové linky moc nemusím, tak i přesto se mi Bebop líbil. Největším kladem je rozhodně fantastický humor, stylová hudba (bez které by to snad ani nebyl Bebop) a kruté završení. Nejvíce se mi však líbilo poučení, že bychom neměli nechávat věci v ledničce. Takže pozor na to cowboys. 8/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko zaškatulkovat: dospělé vesmírné pirátsko-gangstersko-westernovo-dobrodružné anime střídá styly jak na běžícím pásu (a podle nich i hudební žánry na jedinečném soundtracku). Různorodé případy smolařské posádky lovců odměn po celé naší sluneční soustavě pobaví zápletkami i vtipem (a nadstandardním zpracováním), nicméně citelně postrádají nějaký komplexnější dějový oblouk "odněkud někam". Nepočítaje v to tedy ty zásadnější epizody, které poodhalují minulé osudy svérázných postav. „See You Space Cowboy…“ ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • V páté minutě 7. epizody zmíní hlasatelka jména Mackey a Mannie. Jedná se odkaz na známou Disney dvojici Mickey Mouse a a Minnie. Ve 22. epizodě Andy zmíní jméno Wyatt Earp - jedná se o legendárního pistolníka z divokého západu. (P. J. D.)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama