Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jak mě prvních několik dílů moc nezaujalo, přišly mi nudné a stereotypní, o to víc mě tenhle seriál chytnul asi v polovině. Nejen že se tou dobou konečně začaly rozvíjet nějaké linie odhalující (ač jen nepatrně) minulost některých hrdinů, ale i samotní hrdinové si více a více získávali moji oblibu. Mezi posádkou lodi Bebop mi asi nejsympatičtější přišla ukecaná Ed (ke které skoro neodmyslitelně patří ošklivý, ale roztomilý psík Ein). Její praštěnost je nekonečným zdrojem vtipných hlášek a dílem Mushroom Samba mi neskutečně přirostla k srdci. O co víc jsem se smála během některých dílů v polovině seriálu, o to blíž jsem pak měla k slzám u posledních epizod. Teprve v tu chvíli jsem si uvědomila, jak moc mi bude celá posádka Bebopa chybět. -- V hodnocení naprosto souhlasím s Mariusem - těch 9/10 je opravdu zasloužených. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

No, co více napsat k jednomu nej animé? Opět se tu slaďuje vše dokonalé dohromady děj, postavy, humor a bombastický soundtrack od Kanno Yoko. Zvlášte song Space Lion je nezapomenutelná skladba a jedna z mých nejvíce oblíbených z animé soundtracků. Díly Jupiter Jazz 1 a 2 sou dechberoucí, kdy Space Lion tam hrají na saxofon v baru a Faye sedí a opíjí se na baru. Ehm a když už jsme u toho, tak Fay a její japonský dabing=dokonalost sama a nejvíce rajcovní animé char:D ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Ten záver ma zničil. Nie že by som to nečakala. Ale aj tak. Cowboy mi dal zvláštnym spôsobom všetko, čo mám rada. Skvelé, rôznorodé a vrcholne sympatické postavy (áno áno, Spike vládne), krásnu animáciu, prepracované súboje a prestrelky, opatrne odhaľovanú minulosť postáv, space operu šmrncnutú westernom (presne ako vo Firefly - videla som skôr ako CB, našla som veľmi veľa podobného), lásku, mnoho zaujímavých "záporákov" a úžasnú hudbu. Toto som napísala tesne po zhliadnutí celého seriálu za tri dni v skúškovom období (som to ja ale inteligentné dievča). Tri dni som CB žila a dávam do obľúbených seriálov. Ach jaj, žiadny (animovaný) seriál na mňa ešte tak silno nezapôsobil. See you, space cowboys. Till then, I'll truly miss you. 10/10 ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

S tímto anime se dostáváme do blízké budoucnosti, kde se hranice obyvatelného světa rozšířily daleko za zemskou atmosféru. Kriminalita zůstává i nadále lidskou přirozeností, ochránci zákona nestačí hlídat všechny místa rozlehlého vesmíru, a proto se každý může stát "lovcem lidí" a vydělat si tak slušnou odměnu. Mezi ně patří i Jet Black a jeho nový parťák Spike Spiegel, kteří putují černou pustinou vesmíru na lodi Bebop. Cowboy Bebop už podle svého názvu naznačuje blízkou spřízněnost s americkou populární kulturou. To není japonskému anime vůbec cizí, ale zde je vše dotaženo k úplné dokonalosti. Seriál se dá označit za potomka ryzích amerických žánrů jako je gangsterka, western a film noir. V uších vám nejčastěji zní country, jazz a blues. Celé prostředí připomíná chvílemi divoký západ. Některé díly (např. Cowboy Funk) přímo citují ze zavedených žánrových schémat a samozřejmě je nezapomínají parodovat. Cowboy Bebop ve mně vyvolal dost ambivalentní pocity. První díly tohoto do nebes vyvolávaného seriálu se pohybují na hranicích geniality, za kterou stojí hlavně skvěle zvolená hudba. Ta vás strhne a snad jen kvůli ní si musíte pustit další díl. To trvá asi do šesté části, kdy se mi zdálo, že tvůrci na tuto nezaměnitelnou složku úplně rezignovali. Zbytek už jen velmi výjimečně dokáže překonat začátek (drží ho při životě jen zajímaví zločinci a roztomilé eskapády bezpohlavní Ed), a proto pro mě bylo někdy opravdu těžké pokračovat ve sledování. Dalším důvodem mého nezájmu byla téměř nulová návaznost a epizodní charakter scénáře. Poslední díly s typicky otevřeným koncem, zase vše mírně napravily. I přesto, že budu opakovat již několikrát zmíněné, musím říct: See you, space cowboy... Doufám, že film mi názor na tebe vylepší. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jen pro začátek - to, co jsem musela vidět vždy z openingu, který jinak přeskakuji po první shlédnutí, je 5-14 sekunda. Ale teď trochu dospěleji, neb nic jiného si tohle anime nezaslouží. Co si budeme povídat, byla to skvělá jízda vesmírem. Ani u jednoho dílu jsem se nenudila, neměla nutkání posunou děj. Spike i Jet mi byli sympatičtí hned, pak se k nim přidala "proradná" Fay, již jako postavu jsem brala, ale nezbožňovala. A pak o chvíli později se přidala Ed; juj, tu holku prostě zbožňuju - od hlavy až k patě! Prostě úžasná! A to jsem se nezmínila o čtyřnohém chlupáčovi, který také není k zahození... prostě je to příběh prošpekovaný zajímavými charaktery, minulostí dohánějící všechny, přestřelkami, slabostí, hladem i měkkým srdcem. Ráda jsem tě viděla! A tak desítka je závěrečný díl, prostě jsem jen koukala. Tiše a bez hnutí. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)
  • Režisér Shinichirō Watanabe vytvoril postavu hackerky Ed podľa skladateľky Yoko Kanno. (Deschain)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama