Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

Marius 

všechny recenze uživatele

Áno, Cowboy Bebop je kultové anime, je výborné anime a je to akýsi postmoderný zlepenec noiru, gangsteriek, sci-fi, easternov i westernov. Na rozdiel od iných (častokrát kvalitnejších) anime seriálov je podľa môjho názoru v prvom rade omnoho zrozumiteľnejšie a prístupnejšie západnému divákovi,v druhom rade nie je problém vidieť ho v televízii , ale hlavne má každá časť epizódny charakter. Nie je teda potrebné si príliš pamätať nejaký kontinuálny príbeh, aké sú charakteristické pre rozsiahlejšie anime eposy. Epizódnosť seriálu a neexistencia nejakej kontinuálnej línie, v ktorej by sa hlbšie odhaľovala minulosť postáv a na pozadí ktorej by sa jednotlivé postavy vyvíjali, je mojou jedinou a zároveň rozhodujúcou výčitkou. Inak mi Spike,Jet ale hlavne Fey(veru v niektorých záberoch hocikto zabudne, že je len animovaná a nahovorená je anime ikonou Megumi Hayashibara) a Eduardo (šušká sa, že jej "design" je inšpirovaný Yoko Kanno) celkom prirástli k srdcu. Na absolútny počet hviezd vidím po všetkých dieloch len päť - Ballad of the fallen angels a dvojdiely Jupiter Jazz a Real Folk Blues. To je presne štýl , ktorý mne osobne veľmi sedí, prelínanie minulosti a prítomnosti , ktoré nám postavy približuje. CB má však ešte jedného rovnocenného hrdinu a tým je hudba Yoko Kanno. Tak nádherný koktail jazzu, swingu, blues, heavy metalu (!), etna a world music nenájdete v žiadnom inom anime. Po polovici seriálu som tu mal hodnotenie 8/10, ale jednu prihodím za záverečný diel a typicky japonský koniec BANG ! 9/10 ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

" I think it's time to blow this scene. Get everybody and the stuff together. Ok, three, two, one let's jam! " Nejaké tie veci čo by som akože mal vytknúť by sa rozhodne našli avšak keď sa na Bebopa pozrem ako na celok nedokážem dať menej ako päťhviezdu (už len za ten OMGsoundtrack). Jednoducho ideálne anime so skvelou atmesférou, postavami, hudbou, animáciou, ktoré sa nevlečie cez 400 dielov ako niektoré iné. Ehm-ehm. Jednoducho vie kde má skončiť a pritom poskytuje tak pestrú škálu rôznych scenérii. A takto to mám rád. ()

Reklama

Snails 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát jsem se rozhodoval, co je podle mě nejlepší anime všech dob. Někdy jsem i váhal, ale nakonec to vždy vyhrál Bebop. Má všechno, skvělé postavy, myšlenku, akci, super soundtrack, vtip a atmosféru. Na epizodu Ballad of Fallen Angels vždy zírám skoro v tranzu a po konci poslední epizody zůstávám potichu několik minut sedět a prostě jen vychutnávám. Jediné, co mě mrzí je, že jsem nalezl vrchol všech anime příliš brzo, pochybuji, že jej někdy něco překoná. ()

McM 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál! Dokonalá hudba, podtrhující atmoféru a úžasná animace (strašně se mi líbili linie). Jediné dvě věci mi vadily - a to byla malá návaznost dílů (takové moc epizodické-snad mi rozumíte) a druhá - že to nebylo delší. Naopak díly, zabývající se minulostí hrdinů měli každý svůj vlastní styl. Jak melancholický Spike, tak noirovsky působící Jet. Feye je nádherná ženská, kterou doma nechcete mít! Což já osobně nemůžu říct o Ed s Einem - ti byli tak dokonale roztomilí a infantilně ulítlí. Díl Hard Luck Woman mne úplně dojal. A konec..no škoda slov.. Prostě super seriál! ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

No, co více napsat k jednomu nej animé? Opět se tu slaďuje vše dokonalé dohromady děj, postavy, humor a bombastický soundtrack od Kanno Yoko. Zvlášte song Space Lion je nezapomenutelná skladba a jedna z mých nejvíce oblíbených z animé soundtracků. Díly Jupiter Jazz 1 a 2 sou dechberoucí, kdy Space Lion tam hrají na saxofon v baru a Faye sedí a opíjí se na baru. Ehm a když už jsme u toho, tak Fay a její japonský dabing=dokonalost sama a nejvíce rajcovní animé char:D ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Pes Ein je pojmenován podle německého čísla 1 a patří ke psímu plemenu Welsh Corgie Pembroke. (Natami)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama