Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (160)

okkac 

všechny recenze uživatele

Stylové anime s jedním z nejsympatičtějších hrdinů Spikem, jehož pohodový apatický výraz mu někdy závidím. Ostatní členové posádky vesmírné lodi Bebop je taky široká škála charakterů od bývalého policisty Jeta, přes psa Eina, kluka/holku (pohlaví je zde dost neurčité) Eda, který je sice schopný hacker, ale někdy se chová jako debil s IQ 50, až podvodnici Faye s jejím velmi malým oblečkem. Jelikož episody na sebe nenavazují, je každá skoro úplně jiná. Hlavně hudbou, která díl co díl střídá žánr, přesto je stále vynikající. Některé episody nám odhalují minulost hlavních postav, protože od začátku o nich nic nevíme. A zde je trochu potíž. Těch epizod by mělo být víc, jelikož finální dvoudíl tak nemá schopnost vás zasáhnout jak by měl. Proto komediálnější díly patří k nejlepším, hlavně Mushroom Samba s halucinogenními houbičkami (-"Tohle jsou schody do nebe! Víte to?" - "Otravná prťavá žába" -"Á peču na to, já tě varovala!", kdo neviděl nepochopí) ()

July 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime seriál, jaký jsem dosud viděla (pravda, nebylo jich mnoho - ještě Code Geass, Neon Genesis Evangelion, Ergo Proxy, Ghost in The Shell a začátek nedokoukatelně špatné Pricess Lover). Postavy jsou pěkně vykreslené, SF svět je zajímavý, příběhy v jednotlivých epizodách poutavé, vtipné i melancholické a seriál dává smysl (na rozdíl od veškerých dalších jmenovaných). ()

Reklama

Valgaav 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je anime rozhodně kvalitní podívanou a dnes už takřka seriálovou klasikou. Ne však každému může vyhovovat seriál postrádá jasnou dějovou linii, osobně seriály bez příběhové linky moc nemusím, ale přesto se mi Bebob líbil má své osobní kouzlo. Jedná o spojení retro a sci-fi, ovšem povedené. Má svoji osobitou kresbu, která podtrhuje retro atmosféru a to nemluvím o zajímavě zvoleném hudebním doprovodu.Určitě tvůrci Cowboy Bebopa rozhodně dokáží každou epizodou mile překvapit. Moje hodnocení 8/10 ()

McM 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál! Dokonalá hudba, podtrhující atmoféru a úžasná animace (strašně se mi líbili linie). Jediné dvě věci mi vadily - a to byla malá návaznost dílů (takové moc epizodické-snad mi rozumíte) a druhá - že to nebylo delší. Naopak díly, zabývající se minulostí hrdinů měli každý svůj vlastní styl. Jak melancholický Spike, tak noirovsky působící Jet. Feye je nádherná ženská, kterou doma nechcete mít! Což já osobně nemůžu říct o Ed s Einem - ti byli tak dokonale roztomilí a infantilně ulítlí. Díl Hard Luck Woman mne úplně dojal. A konec..no škoda slov.. Prostě super seriál! ()

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Jeden z (mnoha) vrcholů japonské animované tvorby. Nezapomenutelné postavy, perfektní scénář plný napětí i humoru, skvělá animace a hudba, a především povedené propojení žánrů. (ano, opravdu jde velmi dobře skloubit sci-fi, western, drama i komedie v jednom seriálu). Doporučuji i divákům anime zcela nepolíbeným. --- Cowboy Bebob: masterpiece, ve kterém i ten animovaný pes je lidštější, než většina živých lidí. ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • Souboj mezi Spikem a Abdulem Hakimem ve druhé epizodě na mostě se shoduje se soubojem mezi Billym (Bruce Lee) a Hakimem (Kareem Abdul-Jabbar) ze snímku Hra smrti (1978). Spike používá i stejný bojový styl a to Jeet Kune Do. (Jigvell)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama