Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ještě ani ne osmnáctiletý Ondra přijede se svým kamarádem Markem na pionýrský tábor. Ondra si slibuje, že právě tady přijde konečně o své panictví. Marek se tam vloni seznámil se svou zdravotnicí Vendulkou a to je důkaz, že pionýrský tábor je pro sexuální začátky tím pravým místem. Už seznámení s vedením tábora je pro Ondru velkým zážitkem. Tábor vede svérázný Bizon, který má k ruce několik vedoucích, zdravotnici Vendulku a táborovou uklízečku. A tak Ondra během následujících dvaceti dnů zažije šmírování ve sprchách, sundávání vlajky ze stožáru, zapalování ohně či táborovou diskotéku. Marek po hádce s Vendulkou z tábora odjede, a tak má Ondra volné pole působnosti. Tou pravou, která by ho mohla připravit o panictví, je právě Vendulka. Jenže o ni stojí i jiní, a tak má Ondra co dělat, aby se prosadil. Jeho situaci komplikuje i dívka Lucie, která se právě do něj beznadějně zamilovala... (TV Nova)

(více)

Recenze (317)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Tak smysl to nemá žádný, ale je to děsná sranda." :o) Poměrně zábavný porevoluční snímek s originálním scénářem a zpracováním. Má to v sobě poutavý humor i zajímavé umělecké kvality (včetně hravých animací), dlouhá němá pasáž s hromadným pochodem napříč stezkami po lesech i silnicí, za doprovodu hudby, mi připomněla první dvě povídky z Pražské pětky. Jenže nad pokusem o ucelený příběh spíše zvítězil pohled na problematiku mládeže v socialistickém táboře, podávaný v rozčleněných kapitolách. Z mé strany k vyššímu hodnocení tomu chybí po celý čas necelých dvou hodin špetka napětí či lepší spád v druhé polovině, kdy film více méně jen dokola nabízí obměny podobných, už sehraných situací. I tak to byl vcelku pěkný a ojedinělý exkurs do starší doby, se svéráznou partičkou Bizona, Čady, Boba, Faustuse a dalších... :-) A jo, můžeme si odšrknout opět jeden přehlížený snímek čs. kinematografie, který neznamenal jenom další filmový počin pro členy Divadla Sklep, ale i zrod pozdější autorské dvojice mnoha kultovních filmů Hřebejk & Jarchovský. Hu! 60% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Panečku to byl opruz. U herců mi přišlo, že jsou snad špatně předabovaný. Zasmát se nebylo čemu, snad jen k pousmání byly nošený hadry a všeobecně ta táborová zábava. Při scéně s asi pětiminutovým pochodem za hrozně debilní hudby jsem se rozhodl, že na konec filmu přeskáču díky magickému posouvátku. Uf, díky němu byl aspoň ke konci film zajímavý :) ()

Reklama

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Paráda. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že i na začátku devadesátek to chodilo na pyonýrákách takhle. Stezka odvahy, didžina, dvoudení výlet, vojenské cvičení, táborák, olympiáda a drbání hlavy. A to mi ještě kámoš zpětně říkal , že viděl herce, který zřejmě "vrozeným" talentem zahrál postavu BOBA, v pořadu peříčko Sáry Saudkové, kde obhajoval své zaměstnání striptéra. :D. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hu! Hu! Hu! Jó! Staršia porevolučná táborová komédia, ktorá je úplne impotentná. Jej otrasný scenár majú na svedomí Hřebejk a Jarchovský a preto pôsobí ako totálna nuda s nevyužitým potenciálom v mnohých scénach s niekedy zaujímavými motívmi. Pár krát v úvode bola aj vtipná, no neskôr stratila dušu a nebolo v nej nič, maximálne trápnosť. Smiešna dnes môže prísť aj vtedajšia móda, no vtedy bola normálnou a tak to je skôr des. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba vzniku se podepsala na nekonzistenci celého filmu, který si zřejmě chtěl dělat srandu ze socialismu, ale ten v době uvedení už nebyl aktuální, takže velký prostor dostaly klasické problémy dospívajících exotů. Budoucí velká jména za kamerou a několik hvězdiček na place z toho udělaly bizarní kult, který nejde brát vůbec vážně. Zajímavější než snímek je návštěva původního tábora v Miřetíně, kde je i tabule odkazující na natáčení. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (13)

  • Role správce Čady byla nabídnuta komikovi Jiřímu Šaškovi, jenž ji vzápětí přijal, čímž udělal oběma scénáristům obrovskou radost. Pro Hřebejka s Jarchovským byl Šašek legenda, přestože kvůli své politické nespolehlivosti v době totality, v níž Šašek prožil drtivou většinu svého života, prakticky neúčinkoval v televizi ani ve filmu a málokdo si jej tak pamatuje. (Šéfik)
  • Píseň, kterou zpívá Bob u táborového ohně, se jmenuje "Tramp" a v originále ji nazpívali Brontosauři (resp. Jan Nedvěd). (mi-ib)
  • Při vystupování z auta na začátku filmu má Ondra (Václav Chalupa) dlouhé kalhoty, poté ve scéně, kdy prochází vchodem tábora, má kraťasy a vzápětí - když vchází do budovy vrátnice - zase dlouhé. (ABLABLABLA)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama