Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Pokus o velkou kostýmní podívanou, ze kterého mi utkvělo jen to, že tam neustále stojí někdo ve větru na skále, že postavy byly průhledné jak sklo, že to obsahovalo typické klišé, kdy ten na pohled hodný a sladký synáček byl pěknej hajzl a z černé ovce rodiny se "nečekaně" vyklubal hrdina a především, že to byla velká nuda. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to díky hudbě a viditelně štědrému rozpočtu nevypadá tak zle, nicméně solidní úvod je asi to jediné, co lze na tomto filmu chválit. Po něm se totiž Andělská tvář velmi záhy přepne do nechtěné tragikomedie, ve které mizerný scénář vzbuzuje pousmání a Troškova bezradná režie lítost. Zdaleka nejtragičtější součástí filmu je však Jiří Pomeje, jehož herecký výkon se slovy snad ani nedá popsat, to se prostě musí vidět. ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk tady překonává svůj zatím nejdelší záběr z Princezny ze mlejna, kde jsme 4 minuty ve statickém záběru beze střihu sledovali světýlko, jak naráží do různých předmětů.Už kvůli tomu by jste měli tento film zhlédnout.PS: Pomeje, kdy zaplatíš ty milionové dluhy, kvůli kterým tě zažalovalo už několik věřitělů?Jsem myslel, že Kameňáci ti vynesli tolik, že všechno zaplatíš ... Ho Ho Ho! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zdeňku proč si to musel udělat, tohle sis mohl odpustit. Na to snad ani nemá cenu koukat, Troška zase hlavní role obsadil svými oblíbenci jako je Kuklová a Morávková, k nim hodil fakt drsnýho manžela Kuklový Jirku Pomaje a tim to úplně zazdil, ten je tam spíš pro srandu, než že by hrál. tenhle pokus zdeňka Trošky o něco jinýho než pohádku nebo komedii se vůbec nevyvedl, tohle naštěstí Troška zatim pochopil a vrátil se ke komediim, i když ne zrovna dobrým ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čím déle se pohybuji po čsfd, tím více začínám pochybovat o objektivitě a nepředpojatosti zdejších uživatelů - obzvlášť, jedná-li se o tvorbu Zdeňka Trošky. Ještě pochopím narážky na trilogie "Kameňák" (tady se k vám přidávám), výjimečně i na "Slunce, seno" (tady se teda nepřidávám). Ale co se vám, proboha, nelíbí na tomhle?!? Nebýt známých tváří, přemýšlela bych, zda se vůbec jedná o český film... Úžasná výprava, skvělá hudba, překrásné kostýmy, vhodně zvolené lokace, dokonce i (všemi zatracovaní) herci odvádějí velmi slušnou práci. Pro ty, kteří nečetli knihu, film navíc poskytuje řadu nečekaných zvratů a napínavých scén, které fungují především díky mistrně rozvinuté atmosféře... Pokud se dá něco nazývat "českým velkofilmem", pak je to právě "Andělská tvář". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • První scény se točily 5. října 2001. (M.B)
  • Producent filmu Jiří Pomeje (Filip de Mornay) byl za poškození Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie tím, že práva na něj, která měla fondu po nesplacení půjčky na jeho vznik připadnout, přenechal jiné firmě, odsouzen nejdříve na deset měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na jeden rok, později na osmnáct měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na tři roky. Nově však nemusel zaplatit vzniklou škodu ve výši 617 000 Kč. (JoranProvenzano)
  • Točilo se na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Fuerteventura, v Česku pak dále také na Ústecku, Olomoucku, Tachovsku a Znojemsku. Úvodní scény se točily v obci Chotěšov na Plzeňsku. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama