Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, když se dva „experti“ serou někam, kde nemají co dělat. Troška si udělal jméno na trilogii Slunce seno, od té doby se už moc nepředvedl – Kameňáky nic moc – Babovřesky jsem dosud neviděl a až s panickou hrůzou se jim raději vyhýbám. Tady se společně s Pomejem vrhl na historické drama – dodnes nechápu, jak si na tomto filmu mohl nadělat Jiří takové dluhy (no vlastně NOVA, tak to jo a ještě tahanice po soudech) – děj nic extra, herecký výkony jakbysmet – Jiřík alespoň ukecal svou Míšu, ať odhodí svršky, každopádně zklamání a místy až ochotnické představení některých aktérů mi prostě nedovolí dát ani to průměrné ohodnocení… ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak nejprve jsem si myslela, že tohle bude další Troškova kravina a Troškův omyl s pokusem něco kvalitního natočit dohromady. Nebyla to tak úplně pravda. Zprvu jsem měla film puštěný pouze jako kulisu ke čtení, sem tam se koukla a fakt to bylo opravdu strašné. Věřím, že knížka může být hezká, ale ve filmu mě tak hodinu a 3/4 film děsně nudil a příběh mě nezaujal vůbec. Jenže ke konci, kdy se schylovalo k rozuzlení, to trochu nabralo grády a vylepšilo předtím u mě dost mizernou reputaci. Takže asi za tohle jediné zvedám hodnocení, protože posledních 20 minut se na to dalo dívat. Leze mi krkem herecké obsazení. Buď u Trošky nikdo jiný hrát nechce, nebo on nechce jiné, protože ty samé herce vidíme pořád, je to nuda a navíc nejsou nijak kvalitní. Třeba ta hrozná Morávková. Ale neseděl mi nikdo a herecké výkony byly slabě průměrné. Prostě tenhle pokus na historický film se nevyvedl. Troška už není ve formě, jeho filmy jsou hrozné, sláva Slunce seno... je fuč. Kdyby se to pokusil natočit někdo jiný, třeba by to bylo lepší, ale takhle ne... Jo a plus jsou ještě kostýmy a docela pěkné prostředí...toť vše. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hm tak Pomeje si od tohto sľuboval svetovú slávu, more peňazí a svojej vtedajšej žene predpovedal obrovskú hereckú kariéru. Výsledok bol taký, že on skrachoval a už sa nikdy nepozviechal a ona mala perfektnú kariéru akurát tak v Ordinácii. Pritom nápad nie až taký zlý, ale prečo on sám seba vlastne obsadil? To mu nevedeli povedať, že jeho prejav nie je strašidelný, ale strašný? ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale z nějakého záhadného důvodu se mi tento snímek prostě líbí! Kdekoli jsem pronesl byť jen název tohoto filmu, tak jsem slyšel ODPAD ODPAD ODPAD! Trošku nesnáším ( a to z duše) a považuji ho za plznitele mého milovaného českého filmu! Ale co naplat!? Když se mi líbí, tak se mi líbí a nemohu tudíž dát špatné hodnocení jen proto, že bych měl držet basu s ostatními uživateli! PS: možná se mi líbí kvůli Blažkovi, jelikož on mi je stejně záhadně sympatický jako tento film! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kostýmní romantické drama, které je velmi solidně nasnímáno, vypráví příběh o chudé dívce, která je mezi dvěma bratry, ale příznivý dojem velmi kazí nevhodné herecké obsazení. Zdeněk Troška sáhl po kousku z červené knihovny a sáhl poměrně vedle. Film se totiž svým pojetím blíží parodii, a to on určitě neměl v úmyslu. Technická stránka filmu ovšem na velmi vysoké úrovni. 60% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • Filmování probíhalo ve Vranově n. Dyjí, klášteře Chotětov, zámku Hrádek u Nechanic, zámku Jaroměřice n. Rokytnou. Mezi místa natáčení patří i zámek Velké Březno, zámek Jaroslavice a rozhledna Krásenský vrch. (M.B)
  • Režisér Zdeněk Troška si při točení na Kanárských ostrovech zlomil malíček, když spadl ve spánku z postele. (M.B)
  • Producent filmu Jiří Pomeje (Filip de Mornay) byl za poškození Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie tím, že práva na něj, která měla fondu po nesplacení půjčky na jeho vznik připadnout, přenechal jiné firmě, odsouzen nejdříve na deset měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na jeden rok, později na osmnáct měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na tři roky. Nově však nemusel zaplatit vzniklou škodu ve výši 617 000 Kč. (JoranProvenzano)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama