Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvanácti letech ve vězení se Eddie Palmer, bývalá středoškolská fotbalová hvězda, vrací domů a chce opět začít žít. Zanedlouho překvapivě naváže pouto se Samem, nezapadajícím chlapcem z problémové rodiny. Eddieho minulost však začne jeho nový život a rodinu ohrožovat. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Marze 

všechny recenze uživatele

Něžná, upřímná pohádka a charakterová studie o důležitosti tolerance, soucitu a tom, jak může láska a péče doopravdy změnit životy. Jako realistické dojímavé drama to má hodně dojemných okamžiků. Přesto si myslím, že popový zpěvák Timberlake mohl projevit větší emoční hloubku. Je to vlastně už subžánr o lidech nacházejících se na společenském okraji a jejich ochraně. Nesní chybět populární téma genderu. Ale film ale nikdy neučiní závěr o tom, kdo Sam je a kým by být mohl. To kým byl v minulosti není ve snímku důležité. Jde o to jak se jeho minulost projevuje Sam je tlustoprd , nosí fialová trička , rád si hraje s panenkami, dívá se na seriály o princeznách a ve škole je pro smích. Je to trochu předvídatelné. Myslíte, že se může do Timberlaka zamilovat učitelka tlouštíka vyděděnce , která je tuze pěkná a nemá nic společného s místními maloměstskými zabedněnci? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mnohých filmov o priateľstve dospelého lúzra s detským lúzrom, ktorý si vzájomne pozitívne ovplyvnia svoje životy. Na pecky typu Sling Blade alebo Man Without a Face to nemá. Na to je to príliš Hallmarkovsky neškodné. Osud alias scenárista konštantne nakladá obidvom hlavným postavám problémy len do takej miery, aby ich dokázali relatívne rýchlo a bez väčších problémov prekonať. Dialo sa to tak pravidelne, že od polovice filmu som zakaždým s úsmevom čakal na strih, po ktorom už bola každá nová kríza zažehnaná. Takisto mi trochu nasilu pripadalo to liberálne okorenenie príbehu transgender tématikou u chlapca alebo jedinou dobrosrdečnou černoškou, ktorá prejaví o Palmera záujem. Zato všetci ostatní belosi sú zaostalé rasisticko homofóbne svine, prípadne náboženskí fanatici. Na jednej strane ma celkom bavilo to neškodné podanie filmu, vďaka čomu si už po piatich minútach budete istý, že to skončí happyendom. Na druhej strane vzťah medzi ústredným duom pôsobil príliš umelo a ani raz ma nedojal. A to ani vo vypjatých scénach. Paradoxne sa ma dotkla len scéna medzi školníkom a Palmerom, keď mu konečne odovzdával kľúče. Tam konečne fungovali aj emócie. Takže celkovo to je taká príjemná nenáročná dráma na jedno pozretie. 6/10. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ja viem. Dej ma zaviedol emočne presne tam kde chcel. Robil so mnou presne to čo chcel, preto chápem keď niekto túto snímku kritizuje z hľadiska, že je to príliš predvídateľné, prvoplánové a vydiera diváka. Áno je to tak, uznávam a priznávam sa, že som sa nechal. Hoci Justin Timberlake mi nie je v ničom sympatický a na silu multi-kulti gender rovnosť mi vo filmoch už začína liezť na nervy, tuto som tak negatívne nevnímal. Timberlake dostal rolu ktorá mu náramne sadla a keďže gender téma bola jedna z hlavných motívov filmu, neexistuje dôvod prečo by ma to malo hnevať (nešlo o nejakú samoúčelnú kontroverznosť ani o dodržanie písaných-nepísaných noriem). Skromná dráma so skromným dejom ktorá zachytáva osudy ľudí s nie práve najšťastnejším životom, ma nesmierne prekvapila. Skepticizmus bokom. Dávam 5/5*. Nič mi v tejto snímke nechýbalo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V celku problémový film. Z jednoduchého důvodu. Docela dlouho ani nevíme o čem to bude? Vyhrocené drama s nějakými konspiračními intriky? Nebo snad krimi thriller? Nebo nějaká sociální kritika? Nakonec je to spíše psychologický film. Jenže člověku to vlastně dojde až po nějaké době, kdy právě čeká na nějaký velký zvrat. Obecně vlastně bylo docela dost těžké odhalit, co byly nějaké body obratu a jakým směrem film směřuje. Později si sice naladíte na onu vlnu kluka, který je odtažitý a poté kluka, který je asi zženštilý a to jsou jeho problémy. Pak tu je nějaké i to překvapení nebo menší odhalení pravdy ke konci, které docela potěší, ale film asi není dostatečně temný na to, aby působil o to více zajímavě nebo vyhroceně. Škoda. Film je v tomto docela těžký, jelikož dlouho nemá charakter nebo nějaký rys, jak se chce orientovat. A je to škoda. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte si na film „Velký dar“ s Chrisem Evansem? Tak „Palmer“ je v podstatě to samé. Svým způsobem ale mám tyto typy filmů rád. Máme tady nepřizpůsobivého muže, který chce udělat tlustou čáru za svou minulostí, a do všech těch problémů se mu přimotá malý kluk, který mu přiroste k srdci. Justin Timberlake má za sebou velký kus cesty a roli Palmera sehral bravůrně. Především nechápavé a odpudivé pohledy na malého kluka ze začátku filmu byly všeříkající. Chválit ovšem můžeme i Rydera Allena, který za sebou nemá příliš rolí, ale tady vše vyšvihl na výbornou s hvězdičkou. Já si to užil a líbilo se mi to. Malý kluk mi byl sympatický a působil i jako gay / transgender velice sympaticky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Zatiaľ čo Palmer (Justin Timberlake) sedí a pozerá si starý fotoalbum po smrti pani Vivian (June Squibb), môžete vidieť hnedý obrys jeho falošného tetovania na jeho hornom ramene. (Pat.Ko)
  • Natáčení snímku probíhalo od 9. listopadu do 13. prosince roku 2019 v americkém státě Louisiana. (Kuzmik)
  • V roku 2019, kedy sa film nakrúcal, mal Ryder Allen, ktorý hrá mladého Sama, iba 7 rokov a bol to jeho prvý dlhý celovečerný film. (Weezy22)

Reklama

Reklama