Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

RUSSELL odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych se dostal do pekla, kde by mě měli mučit jedním filmem ve smyčce, tak si jsem naprosto jistý, že tím mučícím nástrojem by byla právě Princezna ze mlejna 2. Trio Ševčík/Blanarovičová/Zindulka zde předvádí to nejodpornější herecké pitvoření, které je tak nesnesitelné, že jde o ekvivalent waterboardingu. Vrcholná zrůdnost Zdeňka Trošky! ()

Tequila odpad!

všechny recenze uživatele

Možná to není odpad, ale jen nevkusně infantilní, uřvaná, nosný příběh postrádající historka určená k výplachu dětských mozků. Ale tohle hodnocení je osobní. Dělal jsem promítače právě v době premiéry a věřím, že nikdo nemůže tento film nenávidět víc než já, který jsem si čertíkovo kvílení vytrpěl asi dvacetkrát ! ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

To se opravdu nepovedlo. Ze svérázně pojatých postav z prvního dílu (mluvím teď o těch vedlejších) se staly ukvičené nesnesitelně se pitvořící příšery, při jejichž projevech máte touhu rozmlátit televizi na hromadu střepů. Příběh tady má být zřejmě nahrazen humorem (v tomto případě spíše nehumorem) a celé to nezachrání ani vojna s Turkem. Odtud se zřejmě datuje pád Zdeňka Trošky, protože pro jeho další filmy se právě nesnesitelné pitvoření, neherectví a nehumor stanou typickými. Škoda. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

No dobře, tohle si už pan Troška mohl odpustit (stejně jako všechno kromě Princezny Jasněnky a první Princezny ze mlejna). Je to lehce připitomělé, místy vysloveně otravné a NEHORÁZNĚ uřvané... přesto občas sranda. Nová čarodějnice sice nedosahuje kvalit Lucky Bílé, ale její výstupy jsou i tak docela dobré... 45% ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má být za pohádku? V paměti mi utkvěla pouze bujným poprsím se každou chvíli chlubící Eliška, nemastná postava Jindry a pana otce a pak především opravdu příšerně nevkusné obludy typu čerta, vodníka, knížepána, Jeana a čarodějnice. Nebýt nich jednalo se by se pouze o přiblblou patlanici, takto však je celý film nechutně přeplněn nesnesitelným poskakováním, tlacháním, žvaněním a zoufale zbytečným mlácením mnoha hubami. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (30)

  • První klapka padla 21. června 1999 v Zálužanech u Čimelic. (M.B)
  • Český lev 2000 za Divácky nejůspěšnější film. (M.B)
  • Když se čarodějnice (Monika Absolonová) a čert (Yvetta Blanarovičová) dívají portálem na knížepána, tak mu čarodějnice vezme pomocí čar paruku. Když jí ale čert chce vrátit, tak jí nehodí do portálu ale do kamery. (JT19)

Reklama

Reklama