Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Troška po premiéře říkal něco va smyslu, že není nic krásnějšího než dětský smích, proto ty pohádky točí. To je hezké pane Troška a máte pravdu, ale bylo by dobré rozlišovat jednu zásadní věc. Pohádky určené dětem do 5ti let se točí pro pořady jako Kuřátka. Filmová pohádka mířící do kin, by měla mít trošku širší divácký rozptyl. Jo a ten vodník s vyšpuleným pytlíkem v teplákách je nechutný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po katastrofální jedničce přišla na řadu druhá část, která je rozmáchlejší, ale nijaký posun k lepšímu se nekoná. Troška zavedl natáčení druhých dílů u pohádek, což nebylo zvykem, a naštěstí do druhého pokračování neobsadil nějakého herecky netalentovaného zpěváka, ale jen staré známé herce z jedničky. Po vizuální stránce se filmu nedá příliš co vytknout, Troška umí komponovat pěkné obrázky, ale scenáristicky je to nuda. Klasicky české pohádkové postavy, jako je vodník, čert nebo knížepán, se prostě musí nedůstojně pitvořit, ačkoliv trocha vážnosti by v jejich charakterech výsledný dojem napravila. Eliška s Jindřichem jsou pár, z kterého netryská filmová zamilovanost, a dojem toho, že to vedle sebe odehrají, se nesmázl. Tahle pohádka není přímo nedívatelná, ale problém vidím v sobě. Pohádky mě naprosto přestaly bavit. V podstatě nejsem schopný ocenit ani tu nejpovedenější pohádku. Je to všechno pořád dokola, povinný "hepáč", mezi tím intriky, šukání mimo záběr a herci namaškaření v kostýmech jak banáni. 40% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Sledovat v kuse tenhle blitek se prakticky nedá. Obzvlášť zvuková stopa je napřesdržku. Doma jsme naznali, že kdyby zmizely všechny uječený postavy, tak by se ten hodinu a půl dlouhej záběr na prázdnej mlejn docela dal. No, tož Jindřicha naverbujou, takže by konečně mohl na chvíli zmizet ze záběru, bohužel je ve filmu naprosto nepochopitelná linka s válkou, kde Jindřicha mučí chrchlající Přeučil, pak zas Jindřich s kamarády jen v trenclích dovádí ve vodě a nakonec všechny krom něj vyvraždí nájezd Turků a Jindřich málem uhoří. Ovšem co se děje v "české kotlině" je ještě větší peklo. Vlastně se tam neděje nic, než že všichni řvou a ječí, padají, útočí na ně zvířata a mlynáře berou záda. Nijak excelující Bílou vystřídala otřesná Absolonová. Já třeba myslela jen na to, jak by to bylo krásný, kdyby se tam zničehonic objevil John McClane a střelil toho uřvanýho dementa čerta do palice. Při odchodu by mohl odpravit ještě vodníka a zastavit se na zámku a zničit knížete. Myslím to vážně, když říkám, že tohle je fyzické utrpení, hlavně uši to odnesou. Radím nesledovat! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je typická ukázka filmové dvojky a trošku netypický pohádkový schizofrenik. Více dementních strašitel a neméně dementního knížepána, méně písniček a Jindřicha s Eliškou. Na jedné straně tak idiotský (!!!) čert někam padá, s hastrmanem mají blbé a infantilní "hlášky", na druhé straně Jindřich na vojně zažívá kruté časy a Turci ho téměř rozsekají na kusy. Avšak nebýt jeho vojančení a stále zoufalejší Elišky, posílám druhou Princeznu ze mlejna do odpadu. Bez milosti!!! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V pokračování Princezny ze mlejna není už nic nového. Chybí tomu ta originalita s čertem, vodníkem, krásným mlýnem a vším, čím první díl byl tak pěkný. Líbezný příběh, ve kterém Jindřich potkal Elišku v prvním dílu, naopak nahradil příběh o tom, že Jindřich jde na Turka. Natočit tohle pokračování bylo absolutně zbytečné. [25458. hodnocení, 344. komentář, 42%] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Monika Absolonová, představitelka čarodějnice měla zpočátku z velkého hada strach. Během natáčení pak měla také problém vyndat si falešné zuby. (fiLLthe3DD)
  • Když se čarodějnice (Monika Absolonová) a čert (Yvetta Blanarovičová) dívají portálem na knížepána, tak mu čarodějnice vezme pomocí čar paruku. Když jí ale čert chce vrátit, tak jí nehodí do portálu ale do kamery. (JT19)
  • První klapka padla 21. června 1999 v Zálužanech u Čimelic. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno