Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

comicsJan odpad!

všechny recenze uživatele

První díl je oproti tomuto dílo umělce. Nerozumím tomu, proč byl sfilmován(a ještě k tomu takto nekvalitně) 2. díl, když ten první byl zakončen patřičným happy-endem, chápu že pan Troška na tom chce trhnout trošku peněz, avšak mohl si aspoň dát záležet aby ten snímek za něco stál a neudělat z něj jen další dojnou krávu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za tuhle uvřískanou taškařici by si Zdeněček zasloužil být po nocích znásilňován bujně vnadnými nymfomankami a přes den przněn osazenstvem babského domova důchodců na viagře... Blanarovičové měl být včas utržen jazyk až u samé prdele, ten její "roztomilý" čertík je dokonce ještě otravnější než Jar Jar Binks! Hvězdičku dávám za ty velevzácné momenty, kdy byla pohádka snesitelná a nikdo v ní neječel. 20% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na mě Princezna ze mlejna 2 zpočátku působí téměř totožně, jako předchůdce, tedy opět dobře natočená, příjemná pohádka s krásnou hudbou a sympatickými postavami, tak se mi vůbec nelíbilo, kam se příběh postupně ubíral. Pokud se zrovna nacházíme ve mlýně, o humor není nouze, bohužel je zde ale vážná a až příliš drsná dějová linka týkající se vojny, která místy působí, jako by byla snad z úplně jiného žánru. Výsledný dojem to akorát tak kazí, neboť zde mohlo být mnohem více humoru a venkova, namísto vojáků, cvičení a soubojů. Není to vyloženě špatný film, své kvality rozhodně má, ovšem kdybych si měl vybrat, tak si mnohem raději pustím předchozí díl. 4/10. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

V pokračování Princezny ze mlejna není už nic nového. Chybí tomu ta originalita s čertem, vodníkem, krásným mlýnem a vším, čím první díl byl tak pěkný. Líbezný příběh, ve kterém Jindřich potkal Elišku v prvním dílu, naopak nahradil příběh o tom, že Jindřich jde na Turka. Natočit tohle pokračování bylo absolutně zbytečné. [25458. hodnocení, 344. komentář, 42%] ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Pokračování Princezny ze mlejna nepřineslo nic nového, stále nesympatická Eliška, čertík, který přestává být vtipný. Asi mu nikdo neřekl, že opakovaný vtip vtipem není. A toho vodníka nemám ráda. Jediný, kdo mě pobavil byl knížepán. A tak škaredá válka v pohádce nemá co dělat a nezachrání to ani kontrast krásné přírody Čech. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film navštívilo v kinech 497 039 diváků a vydělal 24 500 837 Kč. (Pumiiix)
  • Český lev 2000 za Divácky nejůspěšnější film. (M.B)
  • Během natáčení byla odcizena ovce a koza, které se našly u známého zloděje z okolí. (M.B)

Reklama

Reklama