Reklama

Reklama

Paralelní matky

  • Španělsko Madres paralelas (více)
Trailer 2

Dvě nastávající matky, Janis a Ana, se potkávají v nemocničním pokoji, kde se připravují na porod. Obě jsou nezadané a obě otěhotněly neplánovaně. Janis (Penélope Cruz), která je ve středním věku, je z náhodného početí nadšená a na miminko se těší. Puberťačka Ana (Milena Smit) je vyděšená, kajícná a traumatizovaná. Obě ženy si krátí čas společným procházením dlouhých nemocničních chodeb. Janis se snaží Anu povzbuzovat a uklidňovat. Těch pár vyřčených vět, které si během několika hodin vymění, vytvoří mezi nimi velmi úzké pouto. Netuší, že jejich náhodné setkání zkomplikuje a zásadním způsobem změní jejich životy… (Bioscop)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (87)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívom filmu je, že Penelope môže hrať kľudne o desať rokov mladšie ženy a nikto nemôže nič namietať. Pedro to tu trochu zamotal až telenovelovým spôsobom, ale inak celkom dobre, páčilo sa mi to, len lesbickú linku si mohol, ale nechcel odpustiť. Za to body dolu, byť poplatný propagande na staré kolená to už nepotrebuje. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(33/2022) / Strašne obdivujem každý jeden poctivý autorský film. Pedro Almódovar je taká španielska verzia Woodyho Allena, keď dokáže pravidelne prísť s počinom ktorý si sám aj vždy napíše. Tak ako Woody, má svoj jasný rukopis a témy. Znovu sledujeme pohľad na ženskú dušu a špeciálne materstvo. Zápletka bola pre mňa dostatočne zaujímavá aby udržal film moju pozornosť. Možno šlo pár poínt trošku viac emočne vyhrotiť, na druhú stranu, ja mám rád civilnejší a realistickejší pohľad na vzťahy takže spokojnosť. Nedá mi spomenúť Penelope Cruz ktorá je znovu úžasná a jej výkon, nominovaný aj na Oscara, je čerešničkou na torte. Madres paralelas je jemný film o vcelku drsnej téme. (8/10) ()

Reklama

Vencisak 

všechny recenze uživatele

Z Almodóvara ve druhé dekádě 21. století už úplně vyčpěla campová estetika, ale pořád je to starý dobrý Pedro, který točí, jak nejlépe umí. Paralelní matky čtu předně jako poctu Penélope Cruz, která si zopakovala volverovská putování z města na vesnici a zase zpět. Rossy de Palma je kouzelná jako vždy! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, co od filmu čekat, neřečetla jsem si ani anotaci k filmu (což v poslední době nedělám skoro nikdy), takže jsem byla příjemně překvapená. Je to skvěle natočené drama o dvou matkách, každá v jiné věkové kategorii, ale ve stejné situaci. Příbě pomalu graduje a zamotává se. Chápu, proč se postava Janis rozhodla si nechat vše pro sebe a svěřila se s tím později. Je to pochopitelné, ale kdybych byla v roli Any, asi bych to neodpustila tak snadno. Ta vedlejší dějová linka o výkopu mrtvých vojáků/příbuzných mi přišla zbytečná, na druhou stranu chápu, že je to pro španělské obyvatele velmi citlivé téma a režisér to chtěl do filmu zakomponovat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Almodovarova tvorba byla vždycky specifická, ale tohle je velká slabota a dvě hodiny nudy, které nevědí čím by vlastně chtěly být.Na jedné straně je tu příběh dvou svobodných matek, které porodí ve stejný moment a následně se sbližují a na straně druhé je tu příběh o válečném zločinu a snaze odkrýt masový hrob, ve kterém je pohřben praděda jedné z žen. Ani jedna z rovin, které se lehce protínají nefunguje úplně dobře a tentokrát to nezachrání ani standardně výborná Penelope Cruz...40% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Madride. Natáčalo sa od 21. marca do 26. mája 2021. (dyfur)
  • V jedné scéně přijíždí rodina v červeném autě. Režisér Pedro Almodóvar často ve svých filmech používá právě červená auta. Můžeme si jich všimnout například ve filmech Volver (2006) nebo Rozervaná objetí (2009). (peeteno78)

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama