Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

shantim 

všechny recenze uživatele

Nenápaditost a scénaristická bezradnost snižují tuto komedii na naprostý podprůměr. Srovnávám například s italskými "lidovými" komediemi sedmdesátých a osmdesátých let, ale tento film ve všech směrech prohrává. Inspirace těmito komediemi je jasná, ale Troška prostě dané úrovně nedokázal dosáhnout. Jednu hvězdičku dávám za pár dobře implementovaných vtipů a za pár slušných hereckých výkonů a druhou hvězdičku pak za dobrou závěrečnou masovou scénu rvačky na svatbě. Dohromady tedy film hodnotím 40 % hvězdiček. Víc opravdu nedám! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už se perou! Já to od začátku říkala, že si čumáky rozbijou!!! Cha Chá! Mno tak znáte můj názor na domácí buranskou kulturu a na pana režiséra Trosku a většinu jeho tvorby, ale tohle je výjimka potvrzující pravidlo. Taková kadence hlášek situací a vskutku brutálního humoru se prostě jenom tak nevidí. Jo tady si Troška ještě dokázal z toho buranství a typicky Český malosti udělat vkusně srandu a ne to hrdě prezentovat jako styl života jak to činí dneska. Pro mě zkrátka nejzásadnější Česká komedie všech dob!!!!!100% ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Více srandy a méně řvaní a hysterických scén by prospělo... Režisér Troška byl vyzván aby natočil pokračování Slunce seno jahody, byl ale tak znechucen tím, že mu z filmu cenzoři vystřihali spousty scén že odmítl. Byl však dramaturgií přemluven s tím že je perestrojka  a že se střihat nebude.Režisér moc nevěřil, ale opravdu, z filmu nebyla vystřižena cenzory jediná scéna. Kvůli problémům s počasím měli 15.srpna natočeno pouhou půlku filmu, když se režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové že nestíhají, vzala papír začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo,1.9.proběhla poslední klapka. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek, pokračovaní “tradiční“ České komedie, Slunce, seno, jahody. Další osudy lidí z malé, zapadlé vesničky. Děj mi přijde tentokrát úplně o ničem, ale opět je tu pár skvělých scének a více podařenějších vtípků. Narazíme tady na pár tradičních hlášek a to všechno opět v příjemné lokaci vesničky. Ale jinak to zase není nic extra a kult jako pro některé, to rozhodně pro mě není. Ale svoje kouzlo to má. Je to podle mě poslední, v celku vydařená komedie Zdeňka Trošky. Jinak o hercích ani nemluvím. Ti sou stejní jako v prvním díle. Nenadchnou, ale ani neurazí. To je asi všechno. Takže si myslím, že ten jeden večer v roce kdy to reprízují, byste mohli obětovat a pustit si to. 3 hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I druhej díl je skvělá česká komedie a podle mě i stejně zábavná jako první díl. Zůstali skoro všichni herci i vesničani a třeba taková Helena Růžičková nemá chybu. Mam jen jedinou výtku a to je trochu delší stopáž na komedii, protože komedie delší než 2 hodiny trochu omrzí, ale stejně je to zábavný a spolu s prvním dílem nejlepší film Zdeňka Trošky ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Režisér chtěl použít ve filmu ukázku z filmu Utrpení sv. Šebestiána (1984), zjistil však, že by se produkce nedoplatila. Natočil si tedy na stejné téma vlastní filmový úryvek. Natáčelo se v kapli Povýšení sv. Kříže v Česticích a mučedníka ztvárnil Martin France. Ve filmové ukázce je pak ještě zmínka  o poustevníkovi sv. Antonínovi, kterého si zahrál spisovatel, dramatik, kreslíř a publicista Vladimír T. Gottwald. (sator)
  • Česká herečka Kateřina Lojdová, ktorá hrala inžinierku Gábinu Tejfarovú, sa dostala k svojej úlohe vďaka faktu, že jej matka v tej dobe žila so scenáristom filmu, Petrom Markovom. (dyfur)

Reklama

Reklama