Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Podle mě z trilogie nejlepší díl. Plný skvělých hlášek, humoru. Ano, humoru Troškovskému, jenž některým lidem nevyhovuje. Ale mě se prostě trefil do not a vždycky se u tohoho filmu rád zasměji. Kam se hrabou dnešní komedie, které se snaží moralizovat a balancují spíše na hraně tragikomedie či dramatu. "A už nechci slyšet ani slovo!!!" ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Nenápaditost a scénaristická bezradnost snižují tuto komedii na naprostý podprůměr. Srovnávám například s italskými "lidovými" komediemi sedmdesátých a osmdesátých let, ale tento film ve všech směrech prohrává. Inspirace těmito komediemi je jasná, ale Troška prostě dané úrovně nedokázal dosáhnout. Jednu hvězdičku dávám za pár dobře implementovaných vtipů a za pár slušných hereckých výkonů a druhou hvězdičku pak za dobrou závěrečnou masovou scénu rvačky na svatbě. Dohromady tedy film hodnotím 40 % hvězdiček. Víc opravdu nedám! ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nechci vypadat jako intelektuál opovrhující jednoduchou českou komedií navíc zrežírovanou Troškou, ale nemůžu si pomoct, mě je vždycky u těhle komedií hrozně trapně. Trapně za "vtipné situace", trapně za hudbu, trapně za zápletky a trapně za některé herce, kteří v tom - kdovíproč - hrají (Lábus, Jirásková). Zase ale abych úplně neodsuzovala, má to pár dost vtipných momentů (ten antický souboj, konečná bitka), až se nechce věřit, kam to Troška během času sklouznul. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Italové mají na fackovačky Buda Spencera s Terencem Hillem. My máme Helenku Růžičkovou a Standu Třísku. A teď babo raď kdo z nich je lepší. Já myslím, že by je Helča složila na jednu hromadu raz dva. Ale to by museli taloši zavítat až do Hoštic (pravda hned v následujícím díle se k tomu schylovalo) a takový machři nejsou ani ti dva. Srabi jedni. Já jsem taky srab a tak vím jedno. Ani já si nehodlám znovu potykat s Troškovou lidově vlezlou koméd... ehm, tragédií. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek, pokračovaní “tradiční“ České komedie, Slunce, seno, jahody. Další osudy lidí z malé, zapadlé vesničky. Děj mi přijde tentokrát úplně o ničem, ale opět je tu pár skvělých scének a více podařenějších vtípků. Narazíme tady na pár tradičních hlášek a to všechno opět v příjemné lokaci vesničky. Ale jinak to zase není nic extra a kult jako pro některé, to rozhodně pro mě není. Ale svoje kouzlo to má. Je to podle mě poslední, v celku vydařená komedie Zdeňka Trošky. Jinak o hercích ani nemluvím. Ti sou stejní jako v prvním díle. Nenadchnou, ale ani neurazí. To je asi všechno. Takže si myslím, že ten jeden večer v roce kdy to reprízují, byste mohli obětovat a pustit si to. 3 hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • V scéne, kde si Škopková (Helena Růžičková) a Konopníková (Marie Pilátová) prehadzujú cez plot veci, Konopníková nesie z domu televízor Tesla 4108U "Azurit", ktorý má okolo obrazovky šedý okraj, ale o plot opiera a vyhadzuje televízor Tesla 4112U "Carmen", ktorý má tmavý okraj okolo obrazovky. (BlueNeon81)
  • Mezi prvním a druhým dílem je časový rozestup maximálně dvou měsíců. Lze tak usoudit z těhotenství Blaženy (Veronika Kánská), žní apod. Současně však za stejnou dobu stihl Šimon Plánička (Pavel Kikinčuk) dostudovat, jít na vojnu, přičemž nástupní termíny byly duben a říjen, a jeho otec si pořídil novou manželku. (CrownThomas)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno