Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z pekla smúla, že som dal tejto neo-rozprávke príležitosť. Našťastie to bolo ešte v 90tych rokoch. Zdenek Troška mal skončiť s filmom pri zmene režimu, podobne, ako Michal David s hudbou v rovnakom čase. Troška je bohužial už vyše dvadsať rokov kráľom tej najprimitívnejšej ľudovej zábavy a Z pekla šťastie jedným z jej "najvýraznejších" vzoriek. ()

peetriss odpad!

všechny recenze uživatele

Současné 41% hodnocení je přes svou relativní nízkost stále nadsazené. Z pekla štěstí je prázdný a neuvěřitelně hloupý recyklát Trošky samotného a pseudopopulárních prvků z jiných pohádek. Hrůzný scénář, režie, dramaturgie, kamera a špatné herecké obsazení dělají z tohoto filmu utrpení, což zcela jistě není posláním pohádek. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná pohádka, která potěší jak děti, tak i dospělé. Děj obstojný. Herecké obsazení výborné, sice někteří herci lehce přehrávají, přesto výsledný dojem nekazí a pohádka působí příjemně a mile. Nejlepší počin Zdeňka Trošky to sice není, přesto povedená pohádka plná kouzel, čertů a draků přesně tak, jak to má v pohádkách být. 5/10. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

V době základní školy mi to přišlo docela neškodné, ale po letech se situace poněkud změnila. Nevadí mi blbě usazené postsynchrony, zní to jenom jako blbě nadabované. Nevadí mi ani to, že v záběrech davových scén to kameře utíká a vypadá to potom jak divně oříznutá fotka. Co mi ale vadí, je to, že Troška nutí své hrdiny, aby se chovali jako absolutní idioti, kterýchžto králem bude ten, kdo všechny převříská a bude víc běhat po place a strkat do ostatních. Výsledkem je přehrávání herců, neživotné postavy a neskutečný kýč. Uřvaný, nesympatický a… trapný. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Ohavná pohádka plná nechutného kýče a uřvanosti. Postavy typu Markýtky!, krále a princezny, chůvy a trapného Honzy bych popravila. Jen Honzovi přátele aspon za něco stojí. Bitva, kde Honza a spol. zabijou draka je k smíchu, nebo možná spíš k pláči. A když vedli Michaelu Kuklovou na popravu, modlili jsme se s našima, aby to bylo doopravdy a aby ji nikdo nezachránil. Příšernější herečku totiž vybrat nemohli. Král a princezna se stali obětí scénáristů taktéž, nicméně mi aspon občas přijdou celkem vtipní. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (39)

  • Sabina Laurinová se velmi těšila na scénu, ve které políbí draka. K jejímu velkému zklamání však herečka líbala jen zelenou krabici od bot, která byla pověšena na tyči. Drak byl poté dopracován na počítači. (fiLLthe3DD)
  • Film byl natočen na motivy pohádky Jana Drdy „Český Honza“. (fiLLthe3DD)
  • Pouta, která měla na sobě Michaela Kuklová, vážila 25 kg. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama