Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Braddy 

všechny recenze uživatele

Nechci dát úplný odpad, protože se tam najde asi 1-2% pozitivních věcí (kostýmy,výprava) ovšem to bohužel film nedělá!! Celé to stojí a padá na příšerně komplikovaném ději (který snad děti ani nemůžou stíhat vnímat...horší už jsou snad jen některé "moderní" televizní pohádky na ČT s filozofickým podtextem), režisérově taktovce (zřejmě byla asi zlomená) a hereckých (ne)výkonech. Herr Gott, že by v tom byl nějaký zakopaný čert? ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čím som starší tým viac ma udivuje, ako som sa na tieto veci ako decko mohol každé sviatky pozerať a byť z toho taký unesený. Ako dieťa by som tomu dal asi aj 4 hviezdy. Ale dnes keď vidím tie otrasné herecké výkony, nudné a zbytočné dialógy a idiotské vizuálne prevedenie je mi do plaču. Všetko je dopredu jasné a pomerne drastické zabitie princeznej a aj bábätka sa nakoniec porieši hodením do pekla z ktorého sa dá poľahky zdrhnúť vďaka sedem míľovým topánkam tak sa vytráca všetko napätie. Ale na Bucifálka sa nedá hnevať a tak si tento filmový počin zaslúži aspoň jednu hviezdu za to že ma previedol vianočnými sviatkami ako malé decko. 18% ()

Reklama

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi pokaždé líbí, když Troška při x-té repríze nezapomene v TV relaci Novy říci, že "Tyhle mé pohádky zůstanou intelektuály nepochopeny a přitom, já když jsem si procházel ty staré recenze, například na Pyšnou princeznu, nebo na Byl jednou jeden král a také byly velmi špatné a jaké jsou to dnes klasiky, že?"V jeho vlastní zdraví doufám, že tím chtěl naznačit, že intelektuálové tu byli i za bolševika, kdy se mu určitě žilo jako praseti v žitě, ale teď aby měl na uspokojování svého "lidového" ega musí točit jednu kravovinu za druhou a dětinsky si to s nimi vypořádávat.Jó, Troška je kumštýř nevkusu.Lidi mu to žerou a my zavšivení inťouši, které jeho filmy uráží máme být ticho.Ale je zajímavé, že tady na něho nadává takový vzorek lidí a stejně má každoročně nejsledovanější film... ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že rozprávka je zavádzajúca ohľadom pekla a čertov, ktorých skôr predstavuje ako neškodných, milých, priateľských, pritom realita je taká, že sú našimi najväčšími nepriateľmi (aj keď, samozrejme, sa tak navonok tváriť nemusia). Nešťastným riešením bolo aj to, že Lucifera a Pána Boha hral ten istý herec. Podobne peklo je v skutočnosti nepredstaviteľná hrôza, no to v rozprávke je skôr na smiech. Naozaj škoda, lebo bez tohto bludu to mohla byť veľmi pekná rozprávka. Pochváliť treba napríklad veľmi vydarených drakov, aj záverečnú pieseň. Vo filme zaznela aj krásna myšlienka, že láska sa nedá kúpiť. ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

A jedém! Zdenda Troškůjc tentokrát pořádně tvrdě zaútočil na pudy diváků - a to nejen dětských, ale i dospělých. Témata semletá v jedno krásné nanicované klišé (o ději raději nemluvě), herci přehrávají jak na playbacku - a nejen že přehrávají, oni dělají zkrátka to, co se jim zlíbí a pak není divu, že pohádka jako celek naprosto nefunguje (scéna na skále mi připadala spíše vtipně trapná než děsivá!) a efekty nejsou ani trochu nápadité. Škoda Káji... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)
  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama