Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

V záplavě dnešních pohádek tuto hodnotím vysoko. Je hezká, trochu podobná těm starým, které bývaly lepší, než ty dnešní. A jen tak mimochodem, našla jsem tu tak trochu skryté inspirace pohádkami Princ a Večernice, S čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem. Až teď jsem si všimla, že režíroval Zdeněk Troška. To pro mě byla vždy záruka dobré zábavy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typicky dlouhá rádoby komplikovaná troškovina bez překvapení, nicméně s krásným vizuálem a pěknými kluky. 1) Ty kluky reprezentují tloustnoucí 34letý Jakub Prachař (čert Popelák), 24letý Dominick Benedikt (čert Uhelák), 25letý Richard Jaroslav Müller (čeledín Jan) předabovaný Oldřichem Hajlichem, 25letý David Gránský (hrabě), Josef Švejda nezjištěného věku (kněžnin sluha)._____ 2) I zde zůstává Troška věrný svému proticírkevnímu zaměření v postavě směšného faráře, kterého potkají čerti na cestě. Typicky troškovská je role pekla a jeho obyvatel jako poněkud zábavných vykonavatelů spravedlnosti._____ 3) 64letý Zdeněk Troška spolupracoval se svým dlouholetým asistentem (a někdy i spoluscenáristou) 43letým Markem Kališem._____ 4) Výstižný koment: UncleG**. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Když srovnám pohádku Čertoviny s vánoční štědrovečerní televizní "nadílkou" ČT1 roku 2018 - Kouzelník Žito (a nakonec i těch předcházejících roků) vychází mi Čertoviny v hodnocení zcela nejlépe. Proto ty čtyři hvězdičky. Ano je to po čertech lepší pohádka než ten totální propadák Zdeňka Zelenky a propadák celého vedení ČT, které zcela jistě "odborně a kompetentně" rozhoduje, co nabídnout divákovi na Štědrý den. Zdravím Vás pane Dvořáku do ČT1. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Čertoviny jsme byl zvědav, zvlášť po té hovadině Strašidla jsem doufal ve zlepšení reputace. Čertoviny o proti Strašidlům nejsou taková blbost, ale na druhou stranu Strašidla měla ucelenější děj. Hlavní duo čertů docela ušlo, jejich šéf Luciper, natož že má být vládce pekla, mi přišel dost měkký a Dobrý možná trochu přehrával a hlavně mě u něj štvala ta paruka jak je posazená dozadu, při záběrech z boku to vypadalo děsně. První polovina filmu taková o ničem a scény tak divně poskládané za sebou, že na sebe ani nenavazovali a kolikrát se postavy ocitali uplně na jiných místech bez nějakého zjevného důvodu. Třeba dcerka v jedné scéně pomáhá na poli, střih a je uprostřed lesa a pomáhá zraněnému muži. Celkově mi na filmu chyběl takový ten pohádkový feeling a že na jednom domě byl hromosvod a na obloze letělo letadlo už radši neřeším (asi je někde nějaký pokrokovější království, nebo že by inspirace u filmu The Village :-D). ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Čertoviny je česká pohádka, která vypadá hezky. Kouká se na ní dobře. Herci se na dobrou zhostili svých rolí.. Výborná hudba dodává některým scénám dramatičnost. Ale na Čertoviny se znova v nejbližší době nepodívám. V některých částech jsem se nudil. Dávám za příjemný zážitek 70% a nechci abyste šli na zemi hledat hříšné duše!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)
  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)

Reklama

Reklama