Reklama

Reklama

Hebká kůže

  • Francie La Peau douce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pierre je známou osobnosťou literárneho sveta. Žije pokojný rodinný život s manželkou a dcérou, až kým sa nezoznámi s krásnou mladou letuškou Nicole. Nejaký čas vedie dvojitý život, no jedného dňa jeho manželka objaví kompromitujúce fotografie a rozhodne sa k zúfalému činu. (STV)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čiernobieleho Truffauta v dramatickej polohe mám omnoho radšej, než jeho neskoršie farebné príbehy o deťoch. La Peau douce je vynikajúcou romantickou drámou klasického strihu o ženatom autorovi a vydavateľovi, ktorý začne ľúbostný románik s mladou letuškou, a ako to už býva, neskončí to dobre. Do vysokého nadpriemeru okrem inteligentného scenára posúvajú film aj výborná herecká ústredná trojica Desailly, Dórleac a Ceccaldi. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale vzhledem k zoufale neoriginálnímu tématu trochu dlouhé. Manželský trojúhelník, muž zmítající se mezi pevnou a stálou, leč trochu uvadající láskou své manželky a osudovým poblouzněním krásnou letuškou, veliký příběh o lásce a nenávisti. Kolikrát jsme to už viděli? Jistě, Hebká kůže patří mezi ty lepší a díky svému konci snad i mezi ty nejlepší, ale stejně... ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Kromě jiného, nádherně je zde vykreslana role náhody. Nebýt náhody, hlavnímu hrdinovi by uletělo letadlo a nikdy by nepoznal Nicole. Nebýt náhody, dovolal by se včas své ženě a zřejmě by přežil. Jestli ničím jiným, tím je tento Truffautův výborný film výjimečný. Na rozdíl od jiných melodramat nešíří fámu o osudovosti lidských příběhů a naopak připouští, že život je jen náhoda: Jednou jsi dole, jednou nahoře. Jednou se zamiluješ, jednou tě zastřelí brokovnicí. Kůže je hebká a láska jako jed. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Klasický manželský trojuholník, v ktorom je jeden uhol zlikvidovaný v okamžiku, keď už trojuholník fakticky neexistuje, ale tušená nevera sa zmení na neveru dokázanú. Neoriginálnu tému Truffaut nepoňal netradične a napriek tomu vytvoril zaujímavý film, v ktorom má všetko svoje miesto, nič tam nechýba ani nie je navyše. Výsledok je solídny, dojem z filmu chvíľu ostane v hlave a vyprovokuje zopár otázok, ale po chvíli všetko vyprchá a je mi jasné, že som videl síce nadpriemerný, ale určite nie mimoriadny film. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Komentář k tomuto filmu bude začínat stejně jako komentář k filmu Otevřená srdce.Je to proto ,že filmy jsem viděla za sebou v jednom dni a vůbec jsem netušila ,že jsou na úplně stejné téma.Na téma krize středního věku.Téma mužů ,kteří po okouzlení mladými kráskami pálí mosty.Pierre Lachenay ,ten usedlý literát mě nijak nedostával.Byl nudný,nesympatický,trapný a chvílemi pěkně nerudný.Skoro tak trochu slizoun.Truffaut je lišák ,protože to bylo jeho záměrem. Nevytvořit si k Pierrovi žádný vztah ,sympaťákovi jste ochotni více odpustit.Naplno jste pak mohli sledovat příběh o poblouznění a následné sebedestrukci.Skvělý film pravdivě vypovídajícím o manželském trojúhelníku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Francii v Paříži a v Reims a v portugalském Lisabonu. (Terva)
  • Vincent Perez soutěžil na filmovém festivalu Montréal World o cenu Grand Prix des Amériques v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Francois Truffaut vyhrál cenu Bodil v kategorii nejlepší evropský film. (Terva)

Reklama

Reklama