Reklama

Reklama

Džudžucu kaisen - Season 2

(série)
Trailer 3
Japonsko, 2023, 9 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Gege Akutami (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hrají:

Džun'ja Enoki, Júma Učida, Asami Seto, Anna Nagase, Takehito Kojasu, Takahiro Sakurai, Júiči Nakamura, Aja Endó, Acuko Tanaka, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(23)

Druhá série Jujutsu Kaisen se skládá ze dvou dějových linií: „Gojova minulost“ a „Šibujský incident“. „Gojova minulost“ se zabývá jeho obdobím jako studenta na Jujutsu High, zatímco „Šibujský incident“ představuje bitvu, kdy se prokletí duchové a kouzelníci spojí a zaútočí na Šibuju. (mikki089)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (15)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Série bez jediného zastavení, výdechu, slabého momentu. Tragédie, nezapomenutelné monology a animátorské porno je na denním pořádku a nevěřím, že jsou tohle schopni autoři překonat.  „Gate Open” je jedna z nejlepších epizod, co jsem v anime měl možnost kdy vidět a „Thunderclap Part II” zase tou nejlépe naanimovanou. Absolutní inferno a do teď nechápu, co vše se stalo. Jeden ze svátků anime, kterej by jsi žádnej fanoušek první série neměl nechat ujít. Neskutečný. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Jujutsu Kaisen je od začátku do konce neskutečný NÁŘEZ! První epizody z minulosti jsou fajn a výborně přibližují hned 3 významné postavy příběhu, Incident v Šibuji je však totální odpal! Normálně je člověk u seriálu rád za pár epizod v řadě, kde se jede zabijácké tempo s velkou dávkou důležitých událostí, ale tady se jede od šesté až do poslední epizody, což je brutální. Bojové sekvence i řešený příběh jsou absolutně boží, vidět Gojo Satorua v pořádné akci bylo super, také se nečekaně se zjevil i Sukuna, který to zase doslova absolutně rozsekal. Mám k tomu celému vlastně jen dvě drobné výtky - první, že jsme mohli ještě více poznat hlavní trojici studentů, než šlo do téhle akce a druhá, že bych čekal nějaké uzavřenější vyústění toho incidentu, ale ve finále nevadí, že to bylo opačně. Hodně se mi také líbilo, jak vysvětlovali některé techniky (jako, že otci Fushigura neubývá prokletá energie...). TOP! ()

Reklama

Katakimiku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice si osobně nemyslím, že bylo Jujutsu nejlepším anime minulého roku, nicméně pořád to byl skvělý zážitek, co v mnohém určitě předčil předchozí sezónu. Celý příběh má najednou mnohem temnější tón, konečně jsem taky schopná si udělat alespoň základní obrázek toho, co nás bude čekat v příští sérii, dočkali jsme se taky mnoha emotivních momentů, ať už to byly mnohdy nečekané smrti postav, nebo třeba Yuujiho myšlenky. Sice jsme nedostali všechny backstory, ve které jsem doufala, ale nějaké rozšíření světa stejně proběhlo. Animačně to byla v úvodu neuvěřitelná bomba, co se z pochopitelných důvodů nakonec propadla spíš k průměru a pořád nechápu, jak si mohli ti ve studiu MAPPA myslet, že jim to takhle vyjde. Na třetí sérii si pak klidně počkám delší dobu, pokud bude výsledek stejně kvalitní jako začátek 2. série. 7.9/10 ()

Woitisek 

všechny recenze uživatele

Nedá se to popsat jinak než perfektní, geniální a dech beroucí zážitek. Druhá sezóna famózního Jujutsu kaisen má VŠECHNO, ať už srdce rvoucí emoce, skvělé postavy, neskutečně promyšlenou a zvládnutou zápletku či nádhernou přenádhernou animaci s akčními scénami, s nimiž se MAPPA zbláznila. Pro fanoušky žánru opravdový dar z nebes a korunovaný král moderních anime. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu jak se vyvíjel tenhle seriál, se vyjadřovat nebudu, jelikož mnozí to už udělali přede mnou a jejich vyjádření je v podstatě lepší, než to co sem měl připravené já, jelikož mé bylo trochu za hranou. Takže tolik, k tomuhle palčivému tématu a teď k samotnému anime. Příjde mi sranda, že úplně púvodně sem se na Jujutsu Kaisen, nechtěl ani dívat jelikož, to na mně působilo nezajímavě ať už na to mělo vliv to, že autor u jiných provařených anime a nebo prostě jen to, že anime se objevilo v době, kdy tady kraloval Demon Slayer a já neměl náladu, na další démony, vymítače a podobné věci. O to větší, to byl šok a překvapení, když sem viděl první sérii a ta mi vystřelila mozek na oběžnou dráhu a v plné rychlosti, se mi mozek zase vrátil zpátky do hlavy. A tady je víceméně to samé, jen je to celé víc zesílené o víc, o mnohem víc. Ať už jde o samotnou animace, která od sedmé epizody, prostě exploduje silou hvězdy a v každém v dalším díle, ta animace je hnána za hranicí toho co lze vytvořit a nebo toho co dokáže lidská ruka a mysl vytvořit, takže v tomhle směru je to naprostě šílené. A co se týče příběhu, je tady dost soldiních zvratů, příběhových linek a každá ta postava má nějakou tu motivaci, se kterou se tady pracuje a různě se to větví a rozvíjí. Nicméně mi přišlo úsměvné, jak Geto těžce opovrhuje normálními lidmi, ale přitom má každou noc, noční můry o tom, jak ho před lety zmasil normální člověk a tak je v modu sněhové vločky. Takže příběh a ani postavy, nijak nezůstavájí pozadu, za animací a některé ty zvraty, sou fakt jako solidní. A pokuď vám, mi někdo bude říkat, jak si tahle či támhle ta postava prošla peklem a jaké že zažila utrpení, tak to bude furt nic, s tím co si musel zažít Yuji Itadori. K závěru, bych jen rád napsal, že se mi seriál líbil nejvíce v první sérii a to v epizodách, kdy všichni byli šťastní a pospolu, kdo viděl druhou sérii tak tohle pochopí. ()

Galerie (793)

Zajímavosti (27)

  • Gojovo kimono je zdobeno vzorem vážky, která je v Japonsku symbolem statečnosti a vítězství. Vážky se mohou pohybovat pouze vpřed a jsou známy svou odvahou a nebojácností, což přispívá k jejich uznávané pověsti a naznačují Gojův charakter jako kouzelníka. (mikki089)
  • Tato epizoda adaptuje kapitoly 67. až 69. oficiální mangy. (mikki089)
  • Skupina umělců KING GNU, která pracovala na soundtracku k Jujutsu Kaisen 0: The Movie (2021), se také podílela na dějové lince o šibujském incidentu pro druhou sérii. (mikki089)

Reklama

Reklama