Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Filatov 

všechny recenze uživatele

I když jsem o pojídačích hříchů už něco málo tušil před shlédnutím, musím konstatovat, že tenhle film je moc slabej čaj. Jednak vůbec nejde o horor a já jsem se u jeho sledování málem unudil. Neustále jsem odbíhal k jiným činnostem, protože všechno ostatní mi přišlo zajímavější, než sledovat tenhle snímek i když neříkám, nějaké styčné body by tu byly. Škoda, že se od nich tvůrci neodpíchli dál a nevytvořili něco zajímavějšího. Pokud pojídači hříchů, tak třeba v jedné epizodě seriálu Ospalá díra. Toto ne. ()

Alexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to bude kravina, takže v tomhle ohledu mě film rozhodně nezklamal. Popravdě, jediným důvodem, proč jsem rozhodl obětovat čas tomuto braku bylo jméno Shannyn Sossamon v titulcích. Ta se bohužel na plátně nevyskytuje v žádané míře, místo ní jsou k vidění příšerné herecké výkony, průměrné triky a děravý scénář, zřejmě sepsaný po vydařeném mejdanu, spojeném s promítáním Stigmat. Atmosféra mě nepřesvědčila, rádo-by-tajemné řeči postav nudí + několik perel, které nutí prst k polechtání tlačítka EJECT (undergroundový sektářský klub a démoni ve formě dětí, tedy nic s čím by si Heath Ledger neporadil) ()

Reklama

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Dobrá kuráž režiséra. Po tom co bych si přečetl scénář, byl bych otrávený zápletkou a celkovým spádem, ale tak třeba si říkal, že se sympatickým hereckým obsazením z toho něco kápne. Já to viděl v dabingu, takže o to pro mě horší tragédie. Temnou atmosféru, kterou měl film obsahovat do čista zpackala irelevantní zápletka a o to horší vyvrcholení, nestálo ani za pitomý úškleb. Líbilo se mi přátelství mezi Alexem a Markem Addym. Pili pivka, smáli se skoro jsem si myslel, že si to nakonec rozdají spolu a na hlavu padlá Shannyn Sossamon se půjde vycpat ze svým úhlopříčným, spanilým pohledem, který jsem ochoten spatřit poprvé a následovně nucen zmáčknout tlačítko stop, za doprovodu zvuku padajících kalhot. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

To ale byla pitomost. Zajímalo by mě, co strašného se Brianu Helgelandovi stalo, že napsal (to především) a zrežíroval něco tak stupidního, jako byla tahle "kombinace" (čti nesoudný mišmaš, který neví, čím je) všech možných filmových žánrů. Obsahově z mého pohledu naprosto o ničem, ani to bůhvíjak skvěle nevypadalo, a neúmyslně směšných momentů bylo tolik, že by mi na ně nestačily prsty na rukou i na nohou. Kdepak, pryč s tím. Tímhle filmem by se i pojídač zalkl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce áčkové podívané je to málo rafinované a bez uměleckých ambicí, pro příznivce béček pro změnu málo atraktivní, v podstatě nudné a s prapodivným námětem. Brian Helgeland se nicméně problematický scénář snažil zpracovat v rámci možností důstojně a tak bych filmu atmosféru neupíral. Celkový dojem: 35 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)
  • Peter Weller kvůli své roli důkladně studoval staré náboženské rituály. (HappySmile)
  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)

Reklama

Reklama