Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda se na tenhle fylm podívá i někdo kdo neviděl na streamu seriál... Řekl bych, že jich moc nebude. Seriál na internetu jsem viděl, tudíž jsem tušil do čeho jdu. Ulítlosti, sprosťárny i fekálnosti na levelu, který jednoho pobaví a pro druhé je to už za hranou. Já se docela dobře bavil.  70% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Fotbalem čas neztrácím a seriálovej Vyšehrad mě skoro k smrti unudil. Proto chci poděkovat kámíkům za společnej výlet na tuhle hovadinu, protože, světe div se, je to velká zábava. Samozřejmě, příběh je šablonovitý a žádné překvapení se nekoná, tudíž musí zachraňovat Kuba Štáfek a jeho vymydlený hovnomet, což se mu vysloveně daří. Už není tak nesnesitelný jako v seriálu a otcovská role do filmu vyloženě sedla (za dávání motorboatingu v 8 letech hodně velká závist). Zdatně tady ovšem se-kund-ují i vedlejšáci Vaculíková, Jenčík, naopak trapnej je vemeno Plesl. Vtípků na adresu fotbalu je tu dost, těch kvalitních je jako šafránu, ale když už, tak jsou na výbuch smíchu. Je to tak na dvě hvězdy, ale celkové překvapení z filmu zvedá hodnocení o level výš. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Roky čekání na vytoužený film oblíbeného krátkometrážního seroše, co jsem kdysi žral, je konečně u konce a Vyšehrad: Fylm skutečně přináší to, co od něj všichni čekáme. Ze začátku jsem byl malinko opařený, jelikož opravdu nemusím fekální humor, ale pak se to krásně rozjelo a já se smál, jako už velmi dlouho ne; a to hlavně proto, že čistých komedií je méně a méně a mně to dost chybí. Čistě tématicky je pro mě Vyšehrad jako dělaný a vyloženě jsem si liboval v nespočtu fotbalových referencí, které většina sálu vůbec ani nezachytila. A co je ještě větším překvapením, kvůli čemuž napaluji pětikvalt, je to, že film neskutečně dobře funguje i po emoční stránce a faktor dítěte, který jsem po zhlédnutí traileru považoval laciný a nudně předvídatelný, se proměnil v hlavní klad snímku a dokonce mě na konci dojal. Spolu se sympatickou a neotřelou Štáfkovo a Koppovo režií a nezaměnitelným stylem už úvodních i závěrečných titulků pro mě jasná pětipalba a bude to možná první český film vůbec, na který půjdu podruhé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedával jsem moc šancí tomu, že ještě někdy uvidím povedenou komedii plnou absolutně nekorektního humoru. Konečně správně dementní a pokleslý humor přesně podle mého gusta. Vytknul bych jediné a sice hrozně málo fotbalu. Chápu toto rozhodnutí tvůrců, díky kterému byl film podstatně přístupnější pro početnou širokou veřejnost. Spíše než o fotbalu je snímek o skládání zkoušek na otce roku. Kupodivu to funguje velmi dobře a bránice mi kmitala po celou stopáž. Nechybí tomu hlášky, nechybí tomu černý humor, nechybí tomu narážky na nechvalně známé fotbalové kmotry a překupníky s výsledky a nechybí tomu ani správně ujetý děj a mnoho známých fotbalových tváří. Za mě mimořádně dobře odvedená práce po všech stránkách. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl a očekával. Tohle je směr, kterým by komedie pro mladé publikum měly kráčet. Snad jen nakopnutého Bicana si mohli odpustit, to se v kině nesmál vůbec nikdo. [90 %] ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka a film, který se zařadí mezi mé nejoblíbenější české filmy. Nutno podotknout, že film je rázný, rozhodně nic pro slabší povahy, avšak pokud se pohybujete v českém fotbalovém prostředí ( zajímáte se o něj), tak vám film přinese spoustu easter eggů, které vás skvěle pobaví. SPOILER: A výbuch ve FAČRu byl snad už jen třešničkou na dortu :) ()

Galerie (182)

Zajímavosti (19)

  • „Už od začátku, kdy jsme psali scénář, jsme mysleli na to, že chceme do kina dostat i ty, kteří Vyšehrad (od r. 2016) vůbec neznají. A že je chceme bavit. Film je tak pro diváky, kteří mají rádi fotbal, ale zároveň i pro ty, kteří ho rádi nemají,“ řekl Jakub Štáfek. (SONY_)
  • Během scény v automičce hraje píseň „Pojď se mnou touhle ulicí“ od Pavla Bobka. (Duoscop)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi. (ČSFD)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama