Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (94)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Roztahaný, únavný a celkově nezvládnutý film. Režiséra neznám, ale na tomto díle odvedl mizernou práci. Ani scénář není bezchybný. Všechny postavy se chovaly děsně podivně (ale to je zřejmě ta asijská nátura, které nerozumím), postava Pašíka mi děsně vadila, a co celá ta zápletka s Mistrem Železné košile? Z tohoto filmu to vypadá, jako kdyby všichni Číňani (s jedinou výjimkou - hlavním hrdinou) byli naprostý neandrtálci, primitivové, kteří uměj kung-fu a čistě z toho důvodu ho neustále používají a bojují mezi sebou. Plesnivou třešničkou na dortu je to, že velmi často jsou vidět dráty, které drží herce ve vzduchu a samostatnou kapitolou jsou úděsné postsynchrony. Jinak Jet Li je samozřejmě prvotřídní, ale ani on nedokáže jinak průměrný snímek o moc vylepšit. Navíc ani ty bitky nebyly tak skvělé, což je největší zklamání. Velká škoda. Celý mi to přijde děsně upachtěné, špatně se na to koukalo.. S přibývajícími minutami to začínalo být pořádně nesnesitelné, až jsem si myslel, že to nedokoukám. A ten zvrat na 100. minutě? Darmo mluvit. Toto není nejlepší film Jet Liho. To si radši znovu dám Hrdinu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Za začátku celkem hrůza (nezajímavý a chaotický děj, slabý humor a ani s akcí to není žádná sláva!), naštěstí druhá polovina už slušně táhne - děj se konečně vyjasňuje, humoru je pomálu a akce jednak skoro neustává, ale hlavně je opravdu dobrá (Jet si to dává jako král a má i velmi důstojného soupeře). Má to mraky chyb (technických, scénáristických, hereckých...), ale cílovka (milovníci kung-fu mlátiček) by to určitě vidět měla. Kdokoliv jiný ale vážně nemusí... 70 % ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Předem je třeba si přiznat, že příběhové poslání o konfrontaci čínských tradic s novou vlnou euroamerických vynálezů a kultury se příliš nevydařilo a děj opět, jako u většiny akčních filmů, hraje jen druhé housle. Je tady však Jet Li v rozkvětu, spousta výborně zvládnuté akce, prvotřídní kung-fu s efektním použitím lan a celkově velmi příjemná vizuální forma - slunce, déšť, zpomalené záběry - pěkné a chytlavé. Opravdu škoda jen toho balastu kolem, jádro patří ke špičce bojových filmů a tak nezbývá než doufat, že Director's cut je toho z větší části vystříhán... 8/10 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání mám z tohoto filmu, protože podle celkového hodnocení jsem se nechal unést na prvotřídní záležitost. Ona sice byla ale jen v závěru, což je velmi málo. Film má velkou stopáž, ale bitek je poskrovnu, zato nudu kopec. Je to škoda, protože takhle jde jen celkově o průměrnou záležitost. 50 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nechapem ako sa tomu, napriek zmatenemu rozpravaniu a dost nezaujimavemu deju, podarilo vybudovat ten pocit osudovosti a dejovej epiky. Hlavne vsak je, ze tam je obrovska hronada akcie (velmi casto skvelej), vizual sa tiez velmi vydaril a remeselne je to miestami na urovni Hollywoodskej velkoprodukcie. Aj napriek rozpakom som si to dost uzil, ale pokracovania vidiet nepotrebujem. Jet Li prekvapivo v pohode aj herecky, nie iba atleticky. Takze miestami trochu nuda a casto pocit, ze pozeram velku nesmrtelnu klasiku. 8/10 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Wong Fei-hung praktizoval hung-gar kung-fu, zatiaľ čo Jet Li vo filme predváza väčšinou metódu "dlhých pästí" a tai-chi. (m.a.t.o.)
  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)
  • Zaradené medzi "1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než zomriete", ktoré zostavil Steven Schneider. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama