Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (233)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Je až komický, že vždycky to, na co se nejvíc a nejdelší dobu těším nakonec nezanechá stopu a pak obráceně u věcí, co se přihodí nečekaně. Průšu držím v úctě. Říkám to furt dokola, protože 'Okresní přebor', protože 'MOST!', protože 'Chyby', protože... asi chápete (přitom je vtipný, že jeho první film byl velikej propad, ale od té doby, plodný tvůrce a setsakramentsky přesný, pokud jde v zachycení českého národa, nejinak je tomu i zde, kde postavy kradou auta a dávají kuřbu za SIMku s kreditem za tři sta). A tak jsem čekal na 'Grand Prix', speciálně když jsem viděl, že v tom bude hrát Kozub, který tehdy válel během covidu ve 'sKORO NA mizině' a udělal ze sebe v rekordním čase pojem, ale i třeba Kryštof Hádek, který mě v těch rolích českých šmejdů a podvratných živlů, co vlastně nejsou nakonec tak zlí "a já to tak nemyslel", připomíná spoustu lidí, co znám. Donutil se spíš mihne v takové nepatrné rovině. Zato Kameníková, skvělý, skvělý a ještě víc, lolitkovská (dnes už tedy asi ne) ale zacloumala generacemi, Tatiana Vilhelmová (Dyková) v roli totálně vyjeté smažky je tak perfektní, že si skoro říkám, že to ani nemohla tak přesně odkoukat, ale musela zažít... a funguje asi stejně jako když se ve své roli zjeví Henry Fonda v 'Once Upon a Time in the West', negace image. Kozub, zdá se, zná jen pár poloh, které objíždí pořád dokola a tak je pro lidi obtížné mu to žrát dlouhodobě. Pobaví, ale ne moc. Zato z Robina Ferra by se eventuelně mohl vyklubat slušný charakterní herec. Ke zbytku, co asi říct, na to, že se na filmu pracovalo, nevím jak aktivně, ale stejně, deset let, a vrazilo se do toho, co se vrazilo, tak asi spíš bída, než sláva. Ale definitivně to zase není něco, co bych nazval špatným filmem, spíš jen není tak dobrý, jak je člověk u Prušinovského zvyklý. 6.5/10 (...) "A říkal že nám to tady podpálej!" "Kdo?" "Ten Polák..." "Jo, to říkaj Poláci dycky." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Důchodce, s plnou taškou jídla a funkčním tabletem, vydrží na jednom místě velmi velmi dlouho." Tak poučení jsem dostal, ale kde je ta komedie? Kdepak se nám ta potvůrka schovala? V pneumatice? Nebo ji ukradl Štětka? Nevím, asi ji někde vyklepali cestou, což je pro mě problém. Já jsem se totiž chtěl bavit a k tomu ústřední trio v sestavě Kousavej Mentál, Ožralej Dement a Agresivní Kretén nijak nepřispělo. A po sexu s černou velrybou jsem se už jen vyděšeně snažil najít alespoň jednu sympatickou postavu. Marně. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Sázku na trojici Prušinovský, Hádek, Kozub bych čekal skoro na jistotu, ale tady to nevyšlo. Prušinovský sepsal nudný scénář, který za mě drží jen sem tam vtipné scénky (černoška). Děj o cestě na závod formule jedna lze sledovat jedním okem. Kozub má komediální talent, hraje zase idiota, a stejně tak Hádek si odehraje své, ale nic nového co bych u těch dvou nebyl zvyklý. ()

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Klasickej Českej odpad. Scénář byl plný klišé a předvídatelných zápletek, které postrádaly jakoukoli originalitu nebo hloubku. Postavy byly k ničemu a jejich vývoj byl nulovej. Herecký ,,výkony" byly průměrné a často působily strojeně a neautenticky. Hlavně ve scénách, kde byl neschopný komparz a Kozub. Navíc se na to dívalo divně, vizuál byl hroznej. Zvuk byl taky na hovno, často neseděl k tomu, co se dělo na obrazovce. Kdybych se díval 2 hodiny na tlející hovno, udělám líp. Odpad ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prušinovského většinou můžu a ačkoliv hodně lidí, co jsem tak pochopil, svým novým počinem zklamal, já byl celkem spokojený. Spojení Tří tygrů s Kryštofem Hádkem dobře funguje, Kozuba mám mnohem radši v normálnějších rolích než handicapovaných a v Grand Prix mě bavilo celé osazenstvo...a to moc nemusím road-movie. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co policista Holeček (Marek Daniel) domluví jako cyklista v JZD předání kol, následuje záběr na dodávku pana Nováčka (Miroslav Donutil) jedoucí po dálnici, která má ale pravé zadní kolo hliníkové. V dalším záběru, v kempu, již má opět rezervní černé plechové kolo. (marcel5)
  • Ve scéně, kdy na začátku filmu vyhodí Štětka psa z okna auta, se jedná o dva různé psy. Jeden pes sedí nejdříve vzadu v autě, ten je bílý, při vyhazování z okna se už jedná o jiného psa – zlatavé barvy a jiné rasy. (Dawe2)
  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)

Reklama

Reklama