Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (233)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÍKY TÉTO SPRÁVNÉ ODPOVĚDI JSTE SI OD NÁS VYSLOUŽIL DVĚ VSTUPENKY NA ZÁVOD DO BARCELONY…“  Počet dementů by měl být přímo úměrnej počtu postav. Tohle pravidlo Prušinovský doposud tak nějak dodržoval. Vždycky je něco poprvý… Jelikož nejsem nějakej obdivovatel Třech Tygrů, předpokládám, že Grand Prix není určený mně. Dá se s tím žít…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve sbírce na serveru Donio se na film vybralo 649 839,- Kč. Tvůrci chtěli 2 miliony.  ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jede se do Španělska na formule! Když je ale za režijním volantem Jan Prušinovský, tak si těch závodních aut divák paradoxně moc neužije. Na cestu autem, odborně road movie, se vypraví tři kamarádi nesourodých povah. První je Emil (Robin Ferro), který má autistické sklony, má autodílnu a to on vyhrál televizní kvíz s atraktivní odměnou v podobě vstupenek na závody Formule 1, druhý má přezdívku Štětka (Štěpán Kozub), je až po krk v problémech a nahání ho polští vymahači dluhů a třetí je Roman (Kryštof Hádek), majitel autoservisu a mladistvou, kterou dříve pohlavně zneužil, si později vzal za ženu a má s ní tři malé děti. Hledá-li divák nějakou přemíru extrému, kterou je do jisté míry Prušinovský pověstný, bude docela zklamán umírněným vyzněním filmu. Pochopitelně ve filmu není o vulgarity nouze, jen nepřekračují porci, co by se nedala snést. Film je spíše roztroušen na charaktery figurek, kterých je ve filmu přijatelné množství, dokáží vytvořit mezi sebou různé kontrasty a režisér se pokusil je postupně mezi sebou nějakým způsobem provázat. K těm figurkám patří Anna Kameníková, Romanova živelná manželka s hysterickými výlevy a choutkami být demonstrativně nevěrná, dále je to penzista Nováček v podání Miroslava Donutila, který představuje ctnost své generace a důrazně se dožaduje navrácení svého ztraceného vozidla, svěřeného k prodeji v autobazaru. A nesmíme zapomenout ani na benevolentního policistu ve výrazném podání Marka Daniela. Zvláštní sekci postav představuje místní rozverná narkomanka Jindřiška, kdy tahle postava mně přišla už nadbytečná, ovšem šlo o to dostat jméno Tatiana Dyková do titulek. A ještě by  slušelo zmínit se o atypickém mafiánovi, co vysílá ze svého statku své dva polské nohsledy, na první pohled vypadá jako Andrej Hryc, ztvárnil ho Cyril Drozda, ten Drozda z Dědictví aneb Kurvahošigutntág, který tehdy vytvořil nezapomenutelnou postavu vrchního a byl nakonec vyhozen hostem. Film je přehlídkou humorných situací a eskapád, které na naší cestě kolikrát nemile naše tři přátele zaskočí a překvapí. A jejich řešení těchto nastalých svízelností jsou povětšinou vtipná i originálně pojatá. Mně ale ve filmu přece jen chyběl ten extrém, bylo jej pomálu. A i konec byl takový poměrně překotný a i málo vygradovaný i trošičku nepřehledný. S ohledem k tomu, že český film je na road movie poměrně skoupý, se přikláním k pozitivnímu hodnocení. 7/10 ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Najlepší Kozub za posledné roky a zároveň za posledné roky najhorší Prušinovský. Čo v preklade znamená, že nemá človek chuť pri pohľade na toho trapného šušlavého uziapaného dementa prehodiť ovládač skrz obrazovku, no stále je Kozub ten výsostne najotravnejší, silený zbytočný člen, ktorý je ako vždy skôr na smiech, než žeby bol vtipný a stále je to on, bez koho by to klapalo lepšie a kto najviac kazí celkový dojem... A to, že to nebude v Prušinovského zlatom fonde a že očakávania boli vyššie, to zase neznamená, že by to nemalo svoje úsmevné momentky a postavičky (Dyková, Kameníková, Hádek) a nedal by sa tým stráviť aspoň jednorázovo taký nenáročný večer pri bedničke. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Je až komický, že vždycky to, na co se nejvíc a nejdelší dobu těším nakonec nezanechá stopu a pak obráceně u věcí, co se přihodí nečekaně. Průšu držím v úctě. Říkám to furt dokola, protože 'Okresní přebor', protože 'MOST!', protože 'Chyby', protože... asi chápete (přitom je vtipný, že jeho první film byl velikej propad, ale od té doby, plodný tvůrce a setsakramentsky přesný, pokud jde v zachycení českého národa, nejinak je tomu i zde, kde postavy kradou auta a dávají kuřbu za SIMku s kreditem za tři sta). A tak jsem čekal na 'Grand Prix', speciálně když jsem viděl, že v tom bude hrát Kozub, který tehdy válel během covidu ve 'sKORO NA mizině' a udělal ze sebe v rekordním čase pojem, ale i třeba Kryštof Hádek, který mě v těch rolích českých šmejdů a podvratných živlů, co vlastně nejsou nakonec tak zlí "a já to tak nemyslel", připomíná spoustu lidí, co znám. Donutil se spíš mihne v takové nepatrné rovině. Zato Kameníková, skvělý, skvělý a ještě víc, lolitkovská (dnes už tedy asi ne) ale zacloumala generacemi, Tatiana Vilhelmová (Dyková) v roli totálně vyjeté smažky je tak perfektní, že si skoro říkám, že to ani nemohla tak přesně odkoukat, ale musela zažít... a funguje asi stejně jako když se ve své roli zjeví Henry Fonda v 'Once Upon a Time in the West', negace image. Kozub, zdá se, zná jen pár poloh, které objíždí pořád dokola a tak je pro lidi obtížné mu to žrát dlouhodobě. Pobaví, ale ne moc. Zato z Robina Ferra by se eventuelně mohl vyklubat slušný charakterní herec. Ke zbytku, co asi říct, na to, že se na filmu pracovalo, nevím jak aktivně, ale stejně, deset let, a vrazilo se do toho, co se vrazilo, tak asi spíš bída, než sláva. Ale definitivně to zase není něco, co bych nazval špatným filmem, spíš jen není tak dobrý, jak je člověk u Prušinovského zvyklý. 6.5/10 (...) "A říkal že nám to tady podpálej!" "Kdo?" "Ten Polák..." "Jo, to říkaj Poláci dycky." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho žena si vrzla s policajtem, přišel o oblíbenou kšiltovku, neustále přemlouvá autistického bratrance, aby nastoupil zpátky do auta, v gumách na „vypůjčeném“ autě veze cosi cenného a navíc v kufru najde problémového zlodějíčka. Postavy v tvorbě Jana Prušinovského často zažívají nějakou neveselou životní situaci. Nespolehlivý egoista Kryštofa Hádka určitý čas seděl, autodíly nebo motokrosové závody jsou mu bližší než vlastní děti, manželce típá telefon a teď se díky výhře v televizní soutěži podívá do Španělska na závody F1. Jenže cesta se od začátku sype, postavy překážky překonávají nahodile, zatímco jiné se doma v Čechách zaměřují na „vyšetřování“ zločinu. Výsledek je překvapivě plynulý a přehledný, ale zároveň naprosto zbytečný. A nevtipný. Navíc s postavami, které jsou nám absolutně ukradené. Potenciál to přitom mělo. Prostě pár nápadů poslepovaných dohromady, na které zatraceně rychle zapomenu. Oproti celovečerním Třem tygrům mi pošuk Štěpána Kozuba sednul, Robin Ferro vůbec, Hádek si odehrál svůj standard, Anna Kameníková mile překvapila, Tatiana Vilhelmová a zdrogovaná troska? To mi k sobě prostě nešlo. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Vzhledem k tomu, že v GP měl jet Mazepin, tak se jedná o rok 2021. Je to jediný rok, kdy jezdil ve Formuli 1. Ve filmu Emil (Robin Ferro) tvrdí, že Mazepin se vysekal, vyhrál Bottas a že Vettel neodstartoval a že to je další selhání Aston Martinu, který má mít špatné motory. Ve skutečnosti vyhrál Lewis Hamilton, Mazepin dojel 19. a Vettel 13. a oba vozy Aston Martinu dojely. (Zix.)
  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)

Reklama

Reklama