Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (266)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady milých vánočních mozaik ve které se proplétají osudy asi tisíce postav, přičemž některé úseky jsou ok a některé zase úplně zbytečné a do ztracena vyšumivší. Nejfunkčnější je i po letech duo Lábus, Kaiser, jejichž chemie stále funguje velmi dobře. Špatná není ani parodie na Schillerovou, ale ta nemá prakticky žádný prostor. Zbytek je taková neškodná vánoční romantika/komedie, která sice nezpůsobí krvácení z očí, ale ani nijak nenamotivuje k tomu abych to třeba někdy chtěl vidět znova...40% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel kvůli tomu, že mám rád Vánoce, Ježíška, Santu, Lábuse, Kaisera a Pierra Richarda. A je smutné, že právě comeback v komedii pro kina Lábuse a Kaisera stejně tak jako  Pierrovo cameo v tuzemském filmu se odehrálo  v takhle špatném snímku. I když možná mi něco uniklo, protože bouřlivě smějící diváci (speciálně jeden velmi originální pán) se v kině řezali jak zaplacení.  Já jsem asi viděl něco jiného, kde jsem skoro žádné vtipy ani vánoční atmosféru nenašel. Vánoční film bez situací, které pobaví a dojmou není správný vánoční film. Tohle pro mě byl jenom  zvláštní pokus o něco a la Láska  nebeská.  Jenže Vánoční příběh  má děsně monotónní a kašovitou atmosféru, jako mozaika různých příběhů vůbec nefunguje. A když si je samy od sebe rozebereme, tak linka s farářem WTF, jízda paní Bohdalové s taxikářem Křížem podezřele dlouhá a dění na chatě....tam mi  bylo asi nejvíce trapně, tohle jsou ty romantické Vánoce? Naštěstí  se z ni sem tam přeplo a objevil  se Lábus+Kaiser nebo Anna Fialová, kdy jsem měl alespoň motivaci to sledovat. I když potenciál této legendární komické dvojice nebyl vůbec využít.  Neměli, co hrát. Kaiserova postava mi přišla špatně napsáná, Lábus se snažil o hrstku  (patrně improvizovaných) bručonských hlášek a vtipný výstup u dvěří, ale u Tluchořů jim to jde daleko lépe. Takže další film, který vůbec nevyuživá Lábusův potenciál, ač jsem mu věřil. Až historie bude litovat?  U Pierra těžko říct jestli ví čemu se upsal a jak by to dopadlo kdyby mohl vycestovat. Byl roztomilý, ale jen půl vteřiny na tabletu (:D)  Půlvteřinová pasáž s kluziště mi alespoň připomněla romantický kýč...a jestli někdo dokázal (bohužel na miniaturním prostoru) film skutečně prozářit tak Anna Fialová. Tak především za ni a Lábuse jednu hvězdu. Ale škoda  letos premiérově vytaženého  vánočního svetru, jsem rozpačitý a závídím kamarádce, která se prý na promítání v pátek skvěle bavila. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi je tady ten obsah od CinemArtu, kde hned v uvodu pisou, ze se jedna o originalni snimek.-). Jako kazdy nenarocny divak si v tom mnozstvi postav a epizodek neco najde, co se mu bude alespon trochu libit. Celkove ale budou zklamani asi vsichni. Moc vyumelkovane, bez napadu. Po Indianovi druhy novy film v kratke dobe, co jsem videl. A mam pocit, ze Roden je momentalne naprosto zoufaly. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, můj ortoped mi nikdy během debaty o tátově namodralé noze nenabídnul, abych s ním šel bruslit. * O ženách toho zas tolik nevím, ale je normální zmlátit na Štědrý den v kostele faráře za to, že vám v šestnácti na táboře neodpověděl na zamilované zprávy? * Na to, že se děj odehrává během jednoho dne v milionové Praze se postavy náhodně potkávají až příliš často. ,,Jé, ahoj tati!" ,,Jé, mami, co tu děláš?" Působí to až cimrmanovsky nablble. * Snaha nacpat co nejvíc známých tváří do jednoho filmu z toho až bolestivě trčí. Tvůrci vrhli na plátno desítky postav, ale neukočírovali je, nedrží to pohromadě. O některých v průběhu filmu úplně ztratíme přehled (např. Neužil). Když se na konci objevil Plesl, ujelo mi - šmarja, nojo, ještě tenhle tady vlastně je. Už jsem jen čekal, kdy se přijde na to, že Bohdalka je Lábusova sestra a Čermákova teta, aby se všechno splácalo úplně na jednu hromadu. * A propos - Bohdalka? Proč její linka v příběhu vůbec byla? Stará herečka, co má někde v zahraničí nějakou svoji lásku, ale ta nakonec nepřijede dneska, ale až zejtra? NO A CO? Jen oslí můstek k výstupu Pierra Richarda? Ano, Pierre. Další velké jméno, co se vyjímá na plakátě, ale že Richard ani nepřijel do Čech a nejspíš se sám natočil před notebookem, ze kterého přečetl kousek monologu, to už je úplná trapárna. * Kaiser jako by hrál dvě role (pobuda, alkoholik v tramvaji vs. skoro až filosof na večírku), Čermák taky (rapl politik v první půli vs. chápající manžel, odpouštějící s úsměvem nevěru své ženy). * Mizející a objevující se sníh; Roden ve studiu nedopoví "tu pí...", ale na nahrávce prokazatelně říká "tu píču"; Čuba otevírá pusu, ale nemluví... Jak je možné takové chyby u profesionálního filmu dopustit? * Dětské role? Tragédie. Kde je Thomas Brodie-Sangster? Nebo aspoň Tomáš Holý? Šikovní dětští herci jsou; jen je potřeba je chvíli hledat a dát si s nimi nějakou práci. Není přeci možné dát do trojice špičkové herce Rodena a Bohdalovou a vedle nich postavit kluka, amatéra. Strašně to trčí! * Lábusovi bůhvíproč chytne ruka, Kaiser ho na gauči velmi zábavně hasí a přitom ho jakoby šuká. No, směju se ještě teď. * Vánoční atmosféra veškerá žádná, většina příběhů se mohla odehrát naprosto kdykoli. Ještě že nám aspoň ve vskutku originálním názvu filmu prozradili, kdy se to celé odehrává... * Osmistý padesátý pokus o nejlepší napodobeninu Lásky nebeské zkrátka opět nevyšel. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice vtipný film. Asi mám slabost pro dvojici Kaiser-Lábus, ona taky moje generace aby ji neměla, prožil jsem s nimi všechny kouzelníky, ruskou ruletu, nebo třeba Tlučhořovi, kteří se vysílají již přes třicet let. Jejich scénky v tomto filmu jsou úžasné, už ten verbální střet v tramvaji mě prostě rozesmál. Rodena jsem měl rád, potom přišlo několik jeho filmů po takovém jeho jakoby návratu, kde jsem se s ním úplně rozcházel, ale tady v tomto filmu je výborný, ta role mu velice sedla, další vtipný člověk v tady tom dílku. Ten druh filmu, který když pustíte rodině u chlebíčků (tím nemyslím třicetiletí rodiče a fakan, ale babička, maminka, tatínek, třicetileté děti...), tak neprohloupíte ;-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)
  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)

Reklama

Reklama