Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (267)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"To jsme tedy ještě nezažili na Štědrý den..." Rvačka v tramvaji, napadení v kostele, vyznání kněze z dávné lásky k ženě a spoustu další málo pravděpodobných situací o jednom Štědrém dnu? Tento film Ireny Pavláskové s hodně překombinovaným scénářem snad stojí za to vidět jen kvůli pár krásným hercům, ač mnohdy nemají  moc co hrát. U Karla Rodena přitom účast ani nepřekvapuje, protože on už v poslední době hraje i v méně kvalitních filmech. Jen svůj standard pak předvedli Jiřina Bohdalová či komické duo Kaiser s Lábusem. Trošku člověka jinak překvapí, že si zde epizodní roličku (u tabletu) střihl Pierre Richard. Možná moc ani netušil, v jakém filmu se objeví. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Podivná splácanina jakési Lásky nebeské a Pelíšků. Hromada českých tváří se pomalu přibližuje celým dnem až se všichni potkají ve svých improvizačních pozicích u vánočního stolu s pocitem, že celý film mi jsou postavy jen představovány a já jako divák si mám vybrat, s kým bych radši seděl u salátu s řízkem. 40% ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Taky se dá někdy udělat film, že splácáte dohromady všechno hezké, vezmete nejpopulárnější herce a asi tak jako pejsek s kočičkou to zamícháte. K tomu přibalíte hromadu firem, které se formou product placementu zviditelní a máte poměrně nekoukatelný film. A je velmi objevné a zajímavé, jak se nakonec skoro všichni sejdou v jednom obýváku. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční komedie jako směska různých příběhů z 24.12. přičemž některé měly i potenciál pobavit - zajímavý Roden, nebo Plodková vs. Nedbal, jiné byly nudné klišé Polívka vs. Fialová a některé vyloženě trapné jako zamilovaný kněz Plesl. Jsou Vánoce, tak tomu nadělím dvě hvězdy za silné obsazení a asi dva povedené vtipné momenty. Vidět to v létě, dám jednu hvězdu ze slušnosti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z českých pokusů o ultimátní vánoční film (kde Vánoce hrají výrazně menší pocit, než by se mohlo zdát) s hromadou postav a jejich vzájemných potkávání a všemožných společných interakcí. Bohužel postav je zbytečně mnoho a ne všechny minipříběhy jsou zajímavé a v klidu by se dala jedna z linek úplně odstřihnout a zkrátit tak film o dobrých dvacet minut. Stejný problém je standardně se scénářem y který nemá pevný příběh ale pouze několik epizodek, které se (někdy dost na sílu) propojují a nepřináší tak pocit, že by zde byl začátek, prostředek a konec. Potěší tak hlavně nenáročnost dění, minimum trapnosti a hlavně parta veteránů, kteří nejsou pravidelnou hereckou sestavou, většiny tuzemských filmů a minimálně duo Kaiser/Lábus dokáží vyvolat příjemný pocit retro vzpomínek, přestože je vývoj jejich postav dost křečovitý. Snesitelných 50% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)
  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno