Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie z vojenského prostředí. Oceňuji herecké výkony Jiřího Langmajera, Karla Rodena i Vítězslava Jandáka. Přesto, že jsem kdysi na vojně také byl, nedokážu posoudit, kolik je v daném filmu skutečnosti a kolik jen invence filmových tvůrců. Myslím si, že i s odstupem let film zaujme. Děj má spád, nechybí ani jistý druh napětí ani humorně laděné scény. Smíchy se však za břicho popadat jistě nebudete. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapila do očí bijící filmařská nekvalita tohoto snímku. Amatérská kamera, otřesný střih, nenavazující scény bez jakékoli dějové kontinuity, na takovou taškařici podivně dramatická hudba a nepříliš fungující a stále dokola se opakující vtipy ("už žádné ženské Kouba!" ha ha ha). Z oblíbeného českého podžánru vojenských filmů je pro mě tenhle jeden z nejhorších, takže mě poněkud udivuje to mohutné sedmdesátipětiprocentní hodnocení, kterého se mnohdy nedočkají ani mnohá mistrovská díla. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českejch komedií, která je zajímavá hlavně tím, jakej má spád! Protože takovy fofry, to ste eště neviděli. Pořád se tam něco děje a děje se to vtipně. Můžou za to nejenom skvěle vybraní herci, ale i ten, kdo to natočil a napsal. Několik hlášek je nezapomenutelnejch a tenhle film je pro mě kultovní. Jeden z mála, kterej můžu vidět kdykoliv. PS: Jandák, co žere bebečka nebo diska nebo co to je, to je klasika! :-D ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Klasika všech klasik předrevolučních českých komedií, které se staly oprávněným kultem, u kterého se pobaví i divák, jenž české komedie nekonzumuje jen proto, že jsou zdejší. V porovnání se současnými výplody je Copak je to za vojáka absolutním klenotem a nebude mi vadit si tuhle taškařici jednou připomenout. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Prestoze jsem se vojenske sluzbe - stejne jako spousta kamaradu z rocniku - elegantne vyhnul, a mozna proto trva moje naklonnost k zelene barve, Langmajera v roli paragalanskeho lamace zenskych srdci skratka zeru. Ale jinak pekna agitka, jen co je pravda ;]] Slapetka!? Soudruzka me postrikala intimsprejem.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • „Byl jsem pozvaný do kavárny někde na Vinohradech, kde seděl režisér Petr Tuček. Asi jsem nějak blbě koukal, protože se na mě podíval, ukázal prstem a řekl: ‚Ty to budeš‘,“ zavzpomínal Jiří Langmajer (Kouba) na moment, ve kterém přišel ke své první hlavní filmové roli. (SONY_)
  • U ukradeného chladícího vozu, který Kouba (Jiří Langmajer) řídí, si lze všimnout měnících se uchycení zrcátek. Je tak patrné, že jezdil v různých autech. (BloodMax)
  • Ve filmu se objevuje klatovský masokombinát i jeho tehdejší skuteční zaměstnanci. (cariada)

Reklama

Reklama