Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Miestami instantné, inokedy bez hĺbky či nápadu. Scenár kombinuje všetko, čo sme už v okolitých lesoch videli, či už u Vikingov, alebo u Gladiátora. To spôsobuje u sledovania divný pocit predvídateľnosti a prázdnoty, keď dokážete odhadnúť ešte aj ďalší záber kamery, ako keby ste režírovali svôj amatérsky vysnený projekt o rímanoch a barbaroch. Kôli názvu som to musel vidieť, ale silne dúfam, že to téma niekto spracuje adekvátne kvalitne svojím možnostiam. --- Po dlhých rokoch pozerania filmov a seriálov v originálnom znení je nadabingovaná angličtina k nezneseniu. Dalo sa to prepnúť na nemčinu? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem historik,takže nemůžu hodnotit historickou věrohodnost,nicméně je celkem jasné,že určitě ne všechno sedí.Minimálně by se dalo pochybovat o tom,zda Germáni v té době měli cokoliv co by takhle dobře a intenzivně hořelo,zda by se Římani nechali takhle zmastit na relativně otevřeném prostranství,kde měli dost prostoru pro svoje formace,či zda postižené dítě (které by v té době asi úplně dlouho nepřežilo) dokázalo přivolat déšť v tu správnou chvíli (protože jakože bohové).Z laického pohledu diváka,který od podobného kusu čeká primárně zábavu a ne historický dokument jsem však spokojen.Jasně,že by se tu dalo leccos ubrat,protože i když má seriál jen šest poměrně krátkých dílů,mnohdy se tu zbytečně moc kecá a řeší se vztahové věci na úkor bitvy,která je relativně "odbyta" v druhé polovině posledního dílu.I tak se tu ale najde dost pozitiv (překvapila latina na straně Říma) a celá řada i přes drobné výtky uteče jako voda.Kdyby bylo víc podobných miniséríí,ani bych se nezlobil...70% ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Totální Římsko-Barbarská pecka o bitvě v Teutoburském lese, ideálně na zhltnutí najednou. Všech 6 dílů mělo co říct, aby utvořilo jeden celek o jedné historické události. Skvěle vykreslené postavy, kde Římani vypadají a mluví jako Římani a Germánské kmeny, které nevypadly z žádného klipu od Kissaků, ale působí věrohodně. Dlouho jsem také neviděl tak hezkou Němku:) Jedna událost je pryč, i tak mají Barbaři co říct dál, snad se toho Netflix chytne. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, u kterého by se samozřejmě dalo najít mnoho nedostatků, ale jelikož jsem poslední dobou dost tolerantní, spokojím se i s tím, že se z toho nakonec nevyklubala klasická multikulturní sračka ve stylu (Král Artuš: Legenda o meči). Mohlo to být určitě drsnější, temnější a špinavější... nicméně už jen samotný pohled na Jeanne Goursaud, diváka donutí tomuhle seriálu leccos odpustit...:) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Barbaři se řadí k celé řadě podobných seriálů, které nalákají na obstojný trailer, žel bohu zbytek už tak přesvědčivý není. Hlavním problémem je kromě scénáře a naprosto nelogického chování některých postav výprava, která se zde jeví jako skoro klíčová a je tím rozhodujícím faktorem mého, dnešního hodnocení. Vůbec jsem si nepřipadal, jako v roce 9 nl, spíše mi to celé přišlo, jako trošku lepší bitevní pokus, který by se možná hodil do nějakého TV filmu v odpoledním, vysílacím čase. Tady mě Netflix maličko zklamal, protože jsem byl u něj po zhlédnutí např. Psance krále zvyklý na trošku jinou kvalitu. Tohle to byl jen takový polovičatý pokus. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno