Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stísněné prostory zrovna nemusím, takže celková atmosféra na mě působila dost nepříjemně, což je v tomto případě v pořádku. Fajn je i hlavní hrdinka a náístrahy, byť nejsou nijak sofistikované, dokázaly sem tam způsobit solidní patálie. Jenže celkově to bylo monotónní a nepomáhají ani opakující se scény, kterých tu bylo z mého pohledu fakt moc. A nijak mi neimponoval ani závěr, protože se z něho vyklubal obyvklý existenciální blábol zralý na bombu. Dá se to, ale s mojí topkou se tentokrát spíš rozcházím. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho vysvetlenia a snahy tomu všetkému dať nejakú pointu, tak by "Méandre" bol jeden z najlepších thrillerov a hororov za dlhú dobu. Ako musím uznať, že počas tohto roku som videl skutočne málo kvalitného strašenia alebo silnej atmosféry, no tento film ma v určitých momentoch skutočne držal v poriadnej dávke napätia. Myslím si, že na vytvorenie kvalitného napätia a atmosféry nepotrebujete toho veľmi veľa. Niekedy proste stačí len situácia, ktorá je absolútne beznádejná. A to presne tento film prináša. Som veľmi rád, že som to videl, To prechádzanie tými tunelmi je skutočne silné a rozhodne som našej hlavnej hrdinke počas celého času fandil. Neviem čo k tomu moc povedať, lebo jediné čo si myslím je, že toto je niečo, čo by ste si mali pozrieť, ak máte radi kvalitné filmy s dobrou atmosférou. Lebo o tom sú horory. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Francouzská, modernější, ale za to dost odlehčenější variace na Kostku. Film je pouze o jedné postavě (tedy o dvou, dobře), takže je jasné, že nemůže hned umřít při kontaktu s první, druhou či třetí nástrahou (navíc nástrahy teda nic moc, za mě dost obyčejné a bez nápadu) takže v tomhle ohledu se napětí úplně vytrácí. Klaustrofobické je to ale fakt fest, některé scény výborné - tělo v rozkladu a nahánějící spálená mrtvola, byla fakt děsivě k posrání. Ale jako celek to na mě úplně dobře nezapůsobilo, do toho ještě ty vzpomínkové pasáže a finále, jakože vyber si podle sebe, jak to chceš celé pochopit (stejně jsem už dávno dead). (14. hodnocení, 7. komentář) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzská variace na Kostku, od které jsem nečekala vůbec nic a dostala jsem dost slušnou hororovou podívanou, která strčí do kapsy i letošní Conjuring, nového Wana (překvapivě) i Saw (nepřekvapivě). V závěru se sice až moc filozofovalo, ale jinak nemám téměř co vytknout. Jo a nic pro klaustrofobiky. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Spoileríky.⚪Pre klaustrofobikov to určite horor bude, pre ostatných skôr sci-fi thriller, ale občas pohrávajúci sa s absurdnou drámou - chlapa zožehne teplo ako z kremačnej pece, ale za chvíľku sa objaví, obhorený, ale v pohode lezúci. Hmm. Dobré sci-fi.⚪Hlavná herečka si ide vlastnú one-woman show, ale v závere vám ani nezáleží na tom, čo sa s ňou stane. Aj dizajn nástrah je celkom divný, úzky tunel, tunel s drôtom, tunel s kyselinou, ktorý sa dá ale ľahko preliezť tak, aby ste sa jej vyhli, aj to, že sa ako hráč počítačovej videohry môžete vracať na miesta alebo celú cestu ísť odznova správnymi tunelmi je zvláštny scenáristický nápad, ktorí mimozemšťania by boli takýto dobrí, neviem, čiže aj akási ,,brutalita," či naturalistický pohľad na človeka vystaveného tlaku sa nedeje.⚪Keďže je absolútne nevysvetlené, prečo sa hrdinke deje to, čo sa jej deje a kam sa teda dostala v závere, celá interpretácia zostáva na divákovi, no zdá sa, že toto nie je nejakým geniálnym nápadom scenáristu, ale len z núdze cnosť, kedy už naozaj nevedel, čo s premisou a ako ju uzavrieť, aby dávala aspoň malý zmysel. Lebo inak zmysel nedáva. A väčšina teórií je vlastne len nadinterpretácia divákov, ktorí sú ale v tomto bode vynaliezavejší a múdrejší ako samotný scenárista.⚪ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama