Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako kidnap torture, pokračuje jako rádoby nástupce kostky a končí jako wtf záležitost, kterou snad nepochopili ani kritici. Začátek je slibný a první půlka je taky dostačující rozjezd, problém ale nastává v půlce druhé, která se víceméne plácá na místě a když už směruje k námi očekávané finální pointě, tak film paradoxně jejím odhalením doslovně zazdí. Na oživení “kostka žánru” je to moc sterilní a to, že uvidíme 3 pastičky a zombíka to určitě nezachrání, na alegorickou povídku o mysli osamělé matky je to zase moc nedomyšlené a diváka na takový závěr během filmu vůbec nepřipravuje. Ve výsledku prostě tak nějak nevím a nenapadá mě jediný důvod, proč bych měl filmu nadhodnotit ,když zde není jediná chvályhodná věc, která by film posunula výše. Ačkoliv s kolegy souhlasím, že je poslední dobou hororové sucho, ani tak se mi jen kvůli tomu nechce ze soucitu přidávat hvězda navíc, protože tohle pro mě horor nebyl a čím dýl od filmu plyne, tím více jsem z něj zklamaný. Zahraniční Imdb 5.8/10 za mě tak nějak objektivně sedí… ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Extrémně klaustrofobická variace Kostky, která efektivně pracuje nejenom se stísněnými prostory, ale i dalšími formami úzkostí. Originality sice Meander příliš nepobral, všechno ale vynahrazuje svou formální stránkou a bravurní one woman show Gaiy Weiss. Futuristické kulisy těsných tunelů spolu s promyšlenou kamerou a efektním sound designem dávají na vlastní kůži zakusit veškerou frustraci hlavní hrdinky. Všudypřítomná nejistota a vražedné překážky z filmu dělají působivou adrenalinovou jízdu, která divákovi prakticky nedá prostor ani vydechnout. To neustálé brnkání na nervy je natolik skličující, že jsem ochotný odpustit i ten nevýrazný a zbytečně alibistický konec. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První půlhodinou jsem se pronudil, pak mi došlo že nic jiného už tu vážně nebude a tak to projel s přeskakováním, doufaje aspoň v odhalení nějakého příběhu. Marně, je to všechno jen samoúčelný nonsens, far-fetched alegorie prý na zármutek nebo tak něco. Ta samoúčelnost a psychický a fyzický teror mi připomněly nekonečnou sérii Saw, k torture pornu toto místy nemá daleko. Srovnání s Kostkou se nabízí samozřejmě také, ale je falešné, síla Kostky spočívala v interakci mezi rozdílnými postavami a snaze pochopit okolí - tady je postava jen jedna, nekonečně se plazící tunelem, a pochopení je nemožné, o význam čehokoli se tu nikdo nepokoušel. Body k dobru za klaustrofobní atmosféru, mít to poloviční délku, tak si až tak moc nestěžuji. 4/10 ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem nechápal ani hov*o, ale dívalo se na to fakt dobře - bavilo, nenudilo, drželo napětí i palce a pobízelo přijít tomu na kloub - kóma ? mimozemská reality show ? očistec ? pořád jsem doufal ( a díky průběžné kvalitě snímku i věřil ) že se dočkám smysluplného konce/pointy a ne něčeho "domysli si diváku sám, my vlastně ani nevíme". Naštěstí mne v tomhle Mathieu Turi nezklamal a tím pádem hodnotím nadprůměrně, protože si dal práci s něčím navíc než většina jeho kolegů s podobnými filmy a prostě se na to i dobře dívalo. Proto hvězdička navíc, solidních 7.5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama