Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (613)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zrůda je přesně to drama, které Vás posadí na prdel. Díky strhujícímu hereckýmu výkonu „krásky“ Charlize Theron. Díky skvělé masce (tleskám vizážistům, jak tohle - http://pictureup.cz/picture/verejny/463463images.jpg - může být jedna osoba? Kouzlo :o)) Uzemní Vás ale hlavně příběhem. Tím příběhem, který se nechal inspirovat skutečnou událostí. Pokaždé mě u podobných filmů mrazí. Sympatizujete s masovou vražedkyní Aileen Wuornosovou, nebo ji přejete její osud? :o) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Pro milovníka krásných žen není nic horšího, než vidět tohle. Z andílka Charlize se stalo koště, které rozmetá každičký život, co se mu přimotá pod nohy. A je vcelku jedno, jestli ten život miluje, nenávidí nebo od něho jen chce prachy. Z pohledu sympatií bych musel po Zrůdě hodit tuplovaný odpad a ještě se tomu odpadu omluvit, ale jinak film je to silně oslovující. Jen si tak říkám, že kdyby si všichni ti nadržení chlápci na Aileen nejdřív posvítili dálkovými světly, v životě by ji nemohli pustit do auta... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bonus: Zrůda skutečná i zrůda filmová       Nejkrásnější zrůda. Nespravedlnost se nemusí jen povalovat někde ve škarpě. Na světě se jí dnes válí tolik, že si kvůli tomu pomalu není kam odflusnout. To si třeba chudák chlap, neukojený, znuděný taťka od rodiny, vyrazí orazit. Zaplatit za ZBOŽÍ poctivě chce, ale místo nějaké té teplé rozkoše s krasavicí koupí jen chladnou kulku od mrzké zrůdy. Tak tomu já říkám nespravedlnost! Aileen Wuornos (narozena 1956, popravena 2002). A mě bylo hned jasné, že po dvaceti letech budu měnit plakát u sebe v pokojíčku (konečně místo Evy Herzigové). Vtip byl ovšem v tom, že v době po zhlédnutí filmu, kdy už jsem brouzdal po odstavných parkovištích a mezi kontejnery na separovaný odpad dychtivě vyhlížel moji novou lásku – zapšklou, fantasticky hnusnou a kurevsky (jak taky jinak, že) nebezpečnou babu – jsem kdesi na netu zakopl o fotky nějaké pitomé modelky z mola v Paříži. Ovšem krásné, jak už modelky bývají (neboj Evo, nezapomenu). Nějaká Charlize, nebo jak. A říkal jsem si, no jo, sice wow a ještě jednou wow, ale s takovou tvářičkou, co ty můžeš vědět o životě, děvčátko! Kdyby jsi k tomu ksichtíku andílka navíc měla taky něco do sebe, třeba jako moje oblíbenkyně ze Zrůdy, holka do nepohody... moment, která že herečka ji to vlastně hrála? Charlize Theron?!! A kurva... Tak to bychom měli. A když jsem si pak přečetl, jak to s tím krčením brady (hnus par excellence) několik měsíců předem poctivě trénovala podle té skutečné Aillen, smekl jsem klobouk a kromě toho čičiči plakátu jsem si ji pověsil i do TOP hereček. A nesundal ji ani po její slabé roli slabé maminky, co to vzdala a nevydala se na cestu na jih. A moji Nejkrásnější zrůdu nesundám ze zdi a nevyndám z TOP-ky, ani kdyby následovalo deset slabých rolí... Ještě dodatek. Já vím, že není moc normální nevědět u famózně zahrané postavy jméno herečky. Ale já byl u Zrůdy strašně vykolejenej z toho, že s mojí milovanou morbidní holčičkou mám po ptákách, protože je na ženský. No to snad ne. Že by Wednesday byla teplá? P.S. No vida. A dal jsem vyčerpávající informaci taky lidem, co ze ZRŮDNĚ dlouhých komentářů přečtou jen titulek a poslední dvě slova :-). Cože?! Nejkrásnější zrůda byla teplá? ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Famózní film, který mě naprosto pohltil, hlavně díky vědomí toho, že se to skutečně stalo. Takovéhle filmy mají podle mě největší smysl. Popisují realitu, ač někdy drsnou, před kterou nemůžeme zavírat oči. Mrazivý příběh podtrhuje nadpozemským hereckým výkonem Charlize Theronová, která si záslouženě odnesla sošku oscara... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Snímek podle skutečných událostí debutoval v amerických kinech 26. prosince 2003 jen ve čtyřech kinech a odnesl si za první tři dny 86 831 dolarů. Po půlroce, kdy už samořejmě zasáhl více promítacích ploch, vydělala 8-milionová produkce 34,5 mil. dolarů. (imro)
  • Film je natočený podle skutečných událostí a kvůli lepšímu ztvárnění své reálné předlohy přibrala Charlize Theron 30 liber a Christina Ricci 10. (imro)
  • Film se odehrává v období vraždění a následného zatčení Aileen Carol Wuornos (Charlize Theron), tj. do roku 1991. Přesto se v něm ubjevují policejní vozy Ford Victoria Crown, které automobilka Ford do verze Police upravovala až od roku 1992. (dydy79)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama