Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (613)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Pro milovníka krásných žen není nic horšího, než vidět tohle. Z andílka Charlize se stalo koště, které rozmetá každičký život, co se mu přimotá pod nohy. A je vcelku jedno, jestli ten život miluje, nenávidí nebo od něho jen chce prachy. Z pohledu sympatií bych musel po Zrůdě hodit tuplovaný odpad a ještě se tomu odpadu omluvit, ale jinak film je to silně oslovující. Jen si tak říkám, že kdyby si všichni ti nadržení chlápci na Aileen nejdřív posvítili dálkovými světly, v životě by ji nemohli pustit do auta... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Silný film s dobrými momenty a skvělou zrůdou Theron, na druhou stranu to ale působilo místy dost amatérsky udělané (zastřelení) a taky je to na můj vkus trochu zdlouhavé (některý scény bych tam vypustil). Jedná se o film, který dokáže na člověka zapůsobit, ale mně osobně se z hlavy vykouří velmi rychle, takže to na vyšší hodnocení nevidím. 65% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je příležitost jednou za život. Dej mi týden. Když odložíš odjezd, koupím ti pak lístek domů, jo? Sama tě tam odvezu. Jen mi dej týden. Už nikdy nepotkáš nikoho, jako jsem já.“ No, tak to měla Aileen zatraceně velkou pravdu. Zpočátku to vzdáleně vypadalo jako modifikace Thelmy a Louise, ale z tohohle srovnání jsem v myšlenkách brzy uhnul. Bylo to jinde atmosférou, ale i mými sympatiemi k postavám. Ne že by snad nebyly herecké výkony obou hlavních ženských představitelek kvalitní, spíš naopak (už jsem dlouho nezažil herečku, u které bych si tak moc říkal, že je ten Oscar maximálně zasloužený…samozřejmě svou práci udělali i maskéři). Ale mé fandění hrdinkám se během postupující projekce pomalu ale jistě začalo vytrácet. Tím spíš, že se postupně ukazovalo, kdo je vlastně tou skutečnou „zrůdou“, jakože z „chudinky“ Selby a jejího chování mi bylo blivno. Nepříjemná podívaná za solidní 4*. „V životě potřebuješ jen lásku a důvěru v sebe sama. Dobrá myšlenka. I když tak úplně nefunguje. Ale ve třinácti člověk radši slyší lež než pravdu.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Světová premiéra Zrůdy se odehrála 16. listopadu na filmovém festivalu AFI, který takto ukončila. (imro)
  • Role Selby (Christina Ricci) byla původně nabídnuta Kate Hudson, ale ta ji odmítla. (Martinibaby)
  • Aileen Wuornosová byla popravena 9.října 2002, po dvanácti letech strávených v cele smrti na Floridě. (Rodriguez)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama