Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (613)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V dramatické rovině monotónní, veskrze negativní emoce vzbuzující film, při kterém se do deprese propadající divák může chytit snad jen stébla naivně dětinské C.Ricci. Právě její výkon řadím ještě nad ten C.Theron s vyholeným obočím, protože fyzická proměna (Přiber, boxere DeNiro! Zhubni, mechaniku Bale! Zmenši se, Krytináři!) dává náskok oproti těm, co se musí opřít jen o svůj herecký um. Osobně si myslím, že když si oběti Aileen ve světle interiéru auta detailně prohlédli, jaké hermafroditní bažinné monstrum si to vlastně naložili, tak se jim šest kulek v hrudníku nakonec možná nezdálo jako špatné východisko z dané situace.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky premakaný profil vrahyne, ktorá je sama najvačšou obeťou. Ale pozor - všetko je to balené do horkej pachute, špinavosti a negatívnych pocitov, s ktorými sa vaša tolerancia voči čomukoľvek bude musieť značne premáhať. Rovnako brilantná ako Charlize Theron, je tu aj Christina Ricci. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Myslím, že lépe to snad zrežírovat ani nešlo. Navíc Charlize Theron tu podává BEZ NADSÁZKY životní výkon, který byl po právu oceněn Oscarem. Jenže ani Christina Ricci (sakra, od prvních Addamsů se výrazně změnila :-)) nezaostává a více než zdatně jí sekunduje. Takže suma sumárum mohu doporučit, ale věřte tomu, že je to vážně silný snímek. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh ktorý je síce ďalším filmom nakrúteným podľa skutočného príbehu sériového vraha, ale má svoje čaro. Skvelý opis života prostitútky, z ktorej život urobil masovú vrahyňu, film si na nič nehrá, neopracovanými scénami pridáva na vierohodnosti, čo skvele podčiarkuje vynikajúca Charlie Theronová ktorá predviedla excelentný výkon - bola vierohodný cvok, čomu veľmi pomohla aj jej odporná vizáž. Nemal by som zabudnúť ani Christinu Ricci, ktorá jej veľmi solídne sekundovala. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu nemožno absolútne uprieť to, že Charlize Theron podala nadštandardný herecký výkon a predpokladám, že si dala dosť veľkú prácu, aby naštudovala pohyby, mimiku, chôdzu a správanie skutočnej ženskej zrudy... Film ako celok ma však nehodil do kresla, ani som po jeho skončení neupadol do zádumčivej nálady, aby som sa zamyslel nad skutkami hlavnej postavy .... Filmu by určite pomohol lepší strih , ktorý bol absolútne konzervatívny, kamera bola podpriemerná a hudbu som zaregistroval takmer len pri záverečných titulkoch ... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Matka Diane Wuornosová porodila Aileen Wuornosovú (Charlize Theron), keď mala iba 15 rokov a keď mala Aileen štyri roky, matka ju opustila a ponechala v starostlivosti u svojich rodičov Lauriho a Britty Wuornosovcov, ktorí si ju osvojili legálnou cestou. Ako jedenásťročná sa v škole zaplietla do sexuálnych aktivít výmenou za cigarety, drogy a potraviny. Sexuálnu činnosť prevádzkovala aj s bratom. Uviedla že ju dedo, neliečený alkoholik v detstve sexuálne zneužíval a fyzicky napádal. Vo veku štrnástich rokov ju znásilnil dedov priateľ. V 15 rokoch musela odísť z dedovho domu a na živobytie si začala zarábať prostitúciou. Žila v priľahlých lesoch. Vo februári 1993 bola odsúdená na šiesty trest smrti. Obvinenie voči nej však nebolo vznesené v siedmej vražde Petera Siemsa, ktorého telo sa nikdy nenašlo. Jej žiadosť o milosť zamietol guvernér Jeb Bush, syn bývalého prezidenta USA George W. Busha. Posledné jedlo pred popravou odmietla a namiesto toho vypila šálku kávy. Stala sa tak desiatou americkou ženou, na ktorej bol vykonaný trest smrti od zrušenia jeho zákazu Najvyšším súdom v roku 1976. Po kremácii tela bola urna s popolom odovzdaná Dawn Botkinsovej, priateľke z mladosti, ktorá ju odviezla do Michiganu a popol rozprášila pod stromom. (Raccoon.city)
  • Vyšetrovateľ FBI, ktorý profiloval stíhaných, Robert K. Ressler, sa o Wuornosovej (Charlize Theron) krátko zmienil vo svojej autobiografii. V roku 1992 napísal, že často nehovoril so ženami – sériovými väzenkyňami, pretože ony inklinujú skôr k zabíjaniu v afekte ako v podobe postupných krokov. Poznamenal, že Wuornosová bola vzácnou výnimkou. Operné spracovanie jej životného príbehu malo premiéru v roku 2001. Opera s názvom "Wuornos" bola skomponovaná skladateľkou a libretistkou Carlou Lucerovou. V roku 2002 novinárka Sue Russell vydala knihu o jej živote nazvanú "Lethal Intent". Nórska aggrotech kapela Combichrist volá vo svojej piesni "God Bless" celý rad sériových vrahov a teroristov, medzi nimi je aj Aileen Carol Wuornosová. (Raccoon.city)
  • Christina Ricci (Selby Wall), proslulá řadou "divných" postav (ale trvající na tom, že ve skutečnosti nijak zvlášť divná nebo exentrická není) k práci na další takové do sbírky řekla: "Nevěřil byste, jak zábavné většinou bývá někoho takového hrát. Je to i o obranném mechanismu, který máme v mozku, ale tentokrát funguje pozitivním způsobem. Když totiž hrajete někoho děsně trpícího, tak si ty pocity buď můžete doopravdy pustit k tělu - a z toho vám taky může přeskočit -, nebo se aktivují úplně protichůdné emoce a vlastně si to náramně užíváte. S Charlize jsme se při natáčení mezi záběry hystericky řezaly smíchy..." (NIRO)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama