Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (613)

ripo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu nemožno absolútne uprieť to, že Charlize Theron podala nadštandardný herecký výkon a predpokladám, že si dala dosť veľkú prácu, aby naštudovala pohyby, mimiku, chôdzu a správanie skutočnej ženskej zrudy... Film ako celok ma však nehodil do kresla, ani som po jeho skončení neupadol do zádumčivej nálady, aby som sa zamyslel nad skutkami hlavnej postavy .... Filmu by určite pomohol lepší strih , ktorý bol absolútne konzervatívny, kamera bola podpriemerná a hudbu som zaregistroval takmer len pri záverečných titulkoch ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dá sa podľa šokujúcich, drastických a strašných skutočných udalostí nakrútiť nudný film? Dá. Prvá obeť dostala, o čo si koledovala. Následne Aileen Wuornos prestala rozlišovať medzi zlým a nadržaným a nakoniec sama dostala to, čo si zaslúžila. Máte šancu pochopiť ju, ale nebudete s ňou súhlasiť. Snímke chýba údernosť a strhujúcosť, navyše obsahuje priveľa klišé. Réžia, herecké výkony (Theron, Ricci a Bruce Dern) zvádzajú k nadpriemeru, ale scenár je príliš triviálny a zjednodušujúci. Jedna dobrá maska a už máte Oscara. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Charlize je nádherná ženská a vidět ji jako životem zničenou a zneužívanou šlapku je fakt síla. Jenkinsová se nebojí provést diváka tou největší lidskou špínou, a tam kde by se většina podobných filmů odvrátila režisérka vám servíruje všechny ty hnusárny až pod nos, ale nikdy tak nečiní samoúčelně. Pravda z jejího pojetí je cítit jistá náklonnost k Wuornosové a po celou dobu s ní vlastně sympatizuje. Kromě ubíjejícího tempa pak vlastně nemám, co bych filmu vytknul. Nakonec mi příjde zajímavé, že zatímco Theronová dostla za svou roli Oscara, Aileen za tu svou dostala rok před tím elektrické křeslo... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh ktorý je síce ďalším filmom nakrúteným podľa skutočného príbehu sériového vraha, ale má svoje čaro. Skvelý opis života prostitútky, z ktorej život urobil masovú vrahyňu, film si na nič nehrá, neopracovanými scénami pridáva na vierohodnosti, čo skvele podčiarkuje vynikajúca Charlie Theronová ktorá predviedla excelentný výkon - bola vierohodný cvok, čomu veľmi pomohla aj jej odporná vizáž. Nemal by som zabudnúť ani Christinu Ricci, ktorá jej veľmi solídne sekundovala. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Slovo „fuck“ a jeho různé odvozeniny se ve filmu objeví 189krát. (imro)
  • Otec Wuornosové se jmenoval Leo Dale Pittman a Aileen opustil ještě než narodila. Byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a v roce 1969 se oběsil v cele psychiatrické léčebny. (jenik71)
  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama