Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

peaceNwar 

všechny recenze uživatele

Myšlienkovo a emocionálne najsilnejšia časť série, ktorá má hodnotu väčšiu než stovky dnešných večerných blockbusterov a to je na tom to najsmutnejšie, pokiaľ si uvedomíme, že len sedíme vo svojich pohodlných bytečkoch na vavrínových pohovkách a tvárime sa, akoby sa nás utrpenie a útlak vo svete netýkalo. "Once, one blind mother asked his son to "see". Then he became war photographer so the world could see, even tough then he died because of it." ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Sakra já chci vidět, jak SUV od BMW dává na prdel nějakejm vidláckejm džípům a štráduje si to stovkou do řádskýho kopce v totální šotolině a ne jak Owen brečí, že zabili chudáka fotografa. Kdy už konečně dojde těmto režisérům, že v krátkometráži není moc prostoru na emoce a hlavně, kdy jim dojde to, že když točí pro automobilku, tak to není nic jinýho, než propagační film, nebo chcete-li jen hodně dlouhá reklama na jejich výrobek. A tady není vůbec nic, co to auto umí. Prostě blbost. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli je série Hire koncipována jen jako další originální způsob reklamy, nebo se firma BMW snažila částečně zachovat i jako (s mírnou nadsázkou) mecenáš umění který dá šanci vyjádřit se schopným režisérům v krátkém filmu ve kterém se nějakým způsobem objeví nějaké jejich auto. Ińárritův film každopádně nasvědčuje spíše tomu druhému, protože i akce a honičky, i samotné auto je až daleko v pozadí za snahou přiblížit svět na který se většina lidí dívá jen z novinových fotografií. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Iňárritu ukazuje své přednosti v každém okamžiku tohoto velmi vzhledem stylizovaného kousku. Nejde mu odepřít jeho hlubší význam, od něj přeci ani nikdo nemohl čekat stíhací jízdu plnou kulometů, vrtulníků a výbuchů okolo toho krásného auta. Přesto příjemně překvapil splněním všech předpokladů k výborné reklamě, která může oslovit hodně lidí. ()

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW X5 3.0i. (Listeroman)

Reklama

Reklama