Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká komedie, ktera měla potenciál. Kolečko po svých vulgárních blbinách napsal vcelku dobrý scénář. První třetina, až do vpádu na zahradu je nabitá a má říz (coz mohla být skvěle vygradovaná závěrečná scena). Jakmile odejde Bartoška do pozadí událostí, zpomali se to a lehce táhne. Ale celkově jsem mel po Všech tech Chlapech na střídačku apod. fajn pocit. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Tak...blbost od začátku do konce. Ženská (předpokládám ne úplně hloubá, když vystudovala medicínu) je 38 let milenkou ženatého chlapa a najednou jí prdne v kebuli a chce být něco víc? OMG. Chlap po mrtvici, který má ochrnutou levou stranu, skoro nemluví, ochrnutý obličej, je na vozíku a on se sám zvedne z postele, doleze k autu, odřídí to, pak si vytáhne vozík a sedne na něj? Co tam bylo zábavné? Langmajer a Štěpán Kozub rozdávající lásku. Ten mě bavil. :-D Dost málo na takhle kvalitními herci našlapaný film. Ale tak, když si člověk potřebuje zacvičit a nechce se mu moc myslet, je to akorát. Dvě hvězdičky až až. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Bartoška by ve svém věku už neměl být obsazován do rolí milovníků. Bartoškovi role dementa velice slušela. Kolečko dal námět i režii a čekal bych od něj víc. Od filmu jsem už předem čekal méně než málo, ale souhrou náhod jsem na něj "musel" jít. Den před tím jsem byl na "Deníčku moderního fotra", který byl horší, než to málo, které jsem čekal. Můj dojem z těchto dvou filmů byl tedy opačný, než očekávání, ale i než všeobecné hodnocení. "Zbožňovaný" není tak špatný film, jak je tu prezentováno. Komedie to je a humor je tu průběžně a víc než párkrát. Na druhou stranu to mohlo být lepší, kdyby Kolečko zvolil lepší podání, vhodné pro komedii. Mě osobně třeba vadila vážná hudba (převážně housle) v jakoby dramatických, ale k humoru patřících, pasážích. Rozbíjelo to celek a pohodový dojem. Je to humorné (i když jsou lepší české filmy), ale chtělo to víc a jinak. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film, jehož scénář je taky po mrtvici. Teenagerka se chová jako viktoriánská stará panna, ostatní ženy trpí zvnitřnělou misogynií, Bartoška chvíli dokáže sbalit vozík, sejít schodiště, řídit auto a pak nedovede ani vstát z vozíku, který si musel vyndat z auta. Obecně spousta postav dělá pohyby, gesta a akce zcela nenutné, nepřiměřené a nesmyslné. Ale hlavně - vždyť je to úplně o ničem a není to ani komedie, ani drama, ani něco ze života (má přitom být). Je to nic, které nebude zbožňováno nikým. Kefírka my ass. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film na to, jaci super herci tam hrali. Sem tam jsme se zasmali, ale jinak to bylo divne. Hlavne to, jak hlavni postava po mrtvici se v jednu chvili sotva pohne a pak ridi auto? Wtf? Pak uzasne moralni ponauceni nad tim, ze ozrala doktorka s flaskou v ruce ridi auto, naboura do dalsiho auta, jehoz majitel ji ho jeste opravi a vse je v poradku??! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama