Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Petr Kolečko to má hodně nahoru dolů. Mnohé jeho látky (včetně seriálových) jsou na palec nahoru, jindy nic spletitého nevymýšlí, nikam hluboko se nepouští. U jeho režijního debutu Přes prsty to nakonec stačilo, tentokrát už je to ale křeč s celou řadou přešlapů, kdy nespočet scén vyšumí do ztracena a celý příběh je zoufale zoufalý. Jiří Bartoška je tu za dokonalý vzor. Uznávaný lékař, moudrý otec, zodpovědný manžel, takže nepřekvapí, že o něm hodlá jeho vnučka napsat obdivnou slohovou práci. Nikdo z rodiny nicméně netuší, že už pár dekád udržuje milenecký vztah s kolegyní Ivanou Chýlkovou. Není třeba „odhalovat“ podrobnosti, milenka to při rodinné sešlosti jednoduše přede všemi vyklopí, s pediatrem to sekne a důchodová bezstarostná pohoda je tatam. Zbytek je o množství postav, o množství situací (ze života určitě odkoukané nejsou, ač inspiraci prý tvůrce našel u svého dědy), které si zasloužily mnohem větší péči. Humor je nijaký, postavy jednorozměrné, vztahově je to uhozené a k samotnému ději? No, i můj ranní čaj je o poznání silnější. Výsledek je nevyrovnaný, utahaný, doslovný a celkově smutný. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá komedie : 4 - 4,5 * a 74 % . Nevím proč je srovnávaná s komedií Teorie tygra, jen proto, že tam taky hraje J.Bartoška ? To je dost laciné srovnání, jde o dva různé příběhy ....  .Vedle postav v Obsahu byli taky výborní taky Zdeňkova+Olžina dcera Zuzana(P.Hřebíčková), její milenec+kolega z orchestru Richard(Š.Kozub), sousedka Helena(T.Medvecká) a MUDr.Divecký(L.Melník). V malých roličkách: L.Zahradnická(mladá paní s nemocným synkem) a Z.Godla(automechanik, opravující auta Karlovi a Daně). Jsou tam vynikající hlášky : "Jak se může stolice ztratit? Tu přece vždycky najdeš... ". "... se na babičku tváří jak Sinatra na viagře " a další . Dvojník W.Matušky (Vladimír Walda Nerušil) byl tak trapný, až to bylo vtipný... . Hudbu mj. hrál Pražský metropolitní orchestr (Prague Metropolitan Orchestra),dirigent Jan Chaloupecký. Hudbu nahrál : smyčcový Unique quartet . Dialog v korejštině - koreanistka Jana Dukátová. Spolupracovala též Obchodní komora při Česko-korejské společnosti. Odborní(medicínští)poradci : prof.MUDr.Jan Martínek,PhD.,AGAF+MUDr.Kristína Hugová+MUDr.Martin Jerie. ***Natáčelo se během srpna a září 2020 v Praze a okolí . ***Do pondělí 29.1./nebo do úterý 30.1.2024 je přístupný v I-vysílání České televize. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele

Za mne docela hlubokej film o rozdilu mezi ryzosti (byt mozna buranske, ale uprimne a na nic si nehrajici) a pozlatkem. Film vsak srazi hudebni podkres, scenaristicka nemohoucnost s utekem hlavniho protagonisty, ktera neprochazi ani jako komedialni nadsazka ci dramaticka zkratka,  a vykon pani Chylkove, ktera mela ubrat na vyrazu, jeji prehravani nebylo komicke, ale neduveryhodne, coz vsak svedme na rezijni vedeni. Jinak skvela pani Kronerova (jejiz postava byla taktez vytecne sepsana), Langmajer a Martina Cz, v minimalni roli taktez Kozub. Signifikantni bylo, ze jmeno hlavniho hrdiny mnohdy prezentovali v zenske forne jsko Zdena. Zamer? Nebo nejakej narecni efekt? Celkovej dojem 7.5/10. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká komedie, ktera měla potenciál. Kolečko po svých vulgárních blbinách napsal vcelku dobrý scénář. První třetina, až do vpádu na zahradu je nabitá a má říz (coz mohla být skvěle vygradovaná závěrečná scena). Jakmile odejde Bartoška do pozadí událostí, zpomali se to a lehce táhne. Ale celkově jsem mel po Všech tech Chlapech na střídačku apod. fajn pocit. ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Něco trochu na princip Teorie tygra, mi to přišlo (možná díky spojitosti Jiřím Bartoškou), ale tohle za ním hoooodně zaostává. Jediné, co na tom je dost dobrý, je Jiří Langmajer a jeho postava. Toho má rád, od doby kouče Hrouzka přímo žeru, a při vtipných scénách a hláškách ho v tom vidím (i když tady jich nebylo tolik). Ale kvůli němu jsem chvíli i myslel na 3*, ale v kontextu hodnocení jiných filmů to ne, to si to nezaslouží ani s dobrým Langmajerem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama