Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Bartoška by ve svém věku už neměl být obsazován do rolí milovníků. Bartoškovi role dementa velice slušela. Kolečko dal námět i režii a čekal bych od něj víc. Od filmu jsem už předem čekal méně než málo, ale souhrou náhod jsem na něj "musel" jít. Den před tím jsem byl na "Deníčku moderního fotra", který byl horší, než to málo, které jsem čekal. Můj dojem z těchto dvou filmů byl tedy opačný, než očekávání, ale i než všeobecné hodnocení. "Zbožňovaný" není tak špatný film, jak je tu prezentováno. Komedie to je a humor je tu průběžně a víc než párkrát. Na druhou stranu to mohlo být lepší, kdyby Kolečko zvolil lepší podání, vhodné pro komedii. Mě osobně třeba vadila vážná hudba (převážně housle) v jakoby dramatických, ale k humoru patřících, pasážích. Rozbíjelo to celek a pohodový dojem. Je to humorné (i když jsou lepší české filmy), ale chtělo to víc a jinak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Petr Kolečko to má hodně nahoru dolů. Mnohé jeho látky (včetně seriálových) jsou na palec nahoru, jindy nic spletitého nevymýšlí, nikam hluboko se nepouští. U jeho režijního debutu Přes prsty to nakonec stačilo, tentokrát už je to ale křeč s celou řadou přešlapů, kdy nespočet scén vyšumí do ztracena a celý příběh je zoufale zoufalý. Jiří Bartoška je tu za dokonalý vzor. Uznávaný lékař, moudrý otec, zodpovědný manžel, takže nepřekvapí, že o něm hodlá jeho vnučka napsat obdivnou slohovou práci. Nikdo z rodiny nicméně netuší, že už pár dekád udržuje milenecký vztah s kolegyní Ivanou Chýlkovou. Není třeba „odhalovat“ podrobnosti, milenka to při rodinné sešlosti jednoduše přede všemi vyklopí, s pediatrem to sekne a důchodová bezstarostná pohoda je tatam. Zbytek je o množství postav, o množství situací (ze života určitě odkoukané nejsou, ač inspiraci prý tvůrce našel u svého dědy), které si zasloužily mnohem větší péči. Humor je nijaký, postavy jednorozměrné, vztahově je to uhozené a k samotnému ději? No, i můj ranní čaj je o poznání silnější. Výsledek je nevyrovnaný, utahaný, doslovný a celkově smutný. ()

gapa466 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Přišlo mi to úplně nelogické. Příšerné. Nejstrašnější byl úsek, kdy se rozhodl Jiří Bartoška odjet od Ivany Chýlkové. Následná scéna, kdy se všichni sejdou u vrat mi přišla jak Vichr z hor. Dalším průšvihem byl podle mne výkon Ivany Chýlkové, ale ten byl už ve filmech Chlap na střídačku a Gump.... . Snad jen Jiří Langmajer a Štěpán Kozub trochu pobavili. 1*, ale vlastné ani nevím proč. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)

Reklama

Reklama