Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

quokam 

všechny recenze uživatele

Za mne docela hlubokej film o rozdilu mezi ryzosti (byt mozna buranske, ale uprimne a na nic si nehrajici) a pozlatkem. Film vsak srazi hudebni podkres, scenaristicka nemohoucnost s utekem hlavniho protagonisty, ktera neprochazi ani jako komedialni nadsazka ci dramaticka zkratka,  a vykon pani Chylkove, ktera mela ubrat na vyrazu, jeji prehravani nebylo komicke, ale neduveryhodne, coz vsak svedme na rezijni vedeni. Jinak skvela pani Kronerova (jejiz postava byla taktez vytecne sepsana), Langmajer a Martina Cz, v minimalni roli taktez Kozub. Signifikantni bylo, ze jmeno hlavniho hrdiny mnohdy prezentovali v zenske forne jsko Zdena. Zamer? Nebo nejakej narecni efekt? Celkovej dojem 7.5/10. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká komedie, ktera měla potenciál. Kolečko po svých vulgárních blbinách napsal vcelku dobrý scénář. První třetina, až do vpádu na zahradu je nabitá a má říz (coz mohla být skvěle vygradovaná závěrečná scena). Jakmile odejde Bartoška do pozadí událostí, zpomali se to a lehce táhne. Ale celkově jsem mel po Všech tech Chlapech na střídačku apod. fajn pocit. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bartoška má manželku a skoro stejně dlouhou dobu i milenku.Když skoro po čtyřiceti letech kopne milenku kamsi, ta se nahněvá a jede to vyslepičit manželce.Ta o tom samozřejmě ví.Neví to ale Bartoška a tak ho z toho klepne.Zbožnovaný má ze začátku náběh na to být standardní český cringe ve stylu Chlapa na střídačku, ale nakonec to Kolečko jakž takž ustojí a zbytek filmu je celkem v pohodě koukatelný.Není to sice kdovíjak třeskutá zábava, ale třeba všudypřítomný Langmajer tu funguje jako poměrně vtipná figura, která si nepokrytě užívá, že už není v rodině jediný "nedokonalý".Jako protipól tu sice působí Martina Czyžová,jejíž pubertačka se sem dostala nejspíš z dob F.L.Věka, ale zase to není úplně k nepřežití.Znova Zbožňovaného sice už nikdy neuvidím,ale netrpěl sem...50% ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč ty nekonečný Tygří mutace, proč Bartoškovi nepíšou do huby text, ale stokrát omletý (a trapný: každá dějinná událost má své kuře s nádivkou... jako fakt?) glosy, proč je to drama bez dramatu, komedie bez humoru, film bez špetky nápadu? Co se vzrušuju, NinadeL to vystihla jedním slovem: Škodlivé. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak a dost! Tady mi na nějakou dobu přetekl pohár trpělivosti s klasickými českými - rádoby komediemi, kde jsou všechny postavy nesnesitelní idioti a chovaj se jak neskutečná hovada, a ještě ke všemu je to režijně celé podané tak, aby to působilo co nejvíce buransky a mohlo se tak zalíbit masám. A kdo kdy dneska viděl primářku z nemocnice ve starý feldě?? Kolečko si tu režíruje údajně příběh inspirovaný jeho dědou, ale dost možná to bude za pár let životní příběh jeho samotného...Potažmo jeho vlhkej sen pro důchodový věk. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)

Reklama

Reklama