Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

Krtisko 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik děje dovede zahrát jen několik dobře vybraných herců. Zaujal mě i výběr 3 generací žen jedné rodiny, které do sebe typově naprosto zapadly. Úžasný herecký výkon podala ve své záporné roli paní Chýlková, které je mi nakonec až líto, protože v očích diváků jí takto dokonale zahranou sobeckou mrchu už nikdy nikdo neodpáře. Věřím, že si roli užila. Děkuji tvůrcům za pěkný zážitek a happy end. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej. Co se děje s lidmi, když praskne po desítkách let taková věc? Blbý je, ze film tradičně neví, jestli je crazy komedie, kde se lidi chovají šíleně, nebo přiměřená komedie, nebo tak trochu drama. Potom je každou chvíli něco jiného a chybí mu konzistence. Vlastně je to spíš sled tu vtipných, tu trapných scének. Myslel jsem, ze mě sere Langmajer, ale asi ne. Zato mě sere Hrebickova a hlavně úplně zbytečný Kozub. Celkově hodtnotim jako další česky film, který kdyby nevznikl, nikomu by nechyběl. Aspoň lidi ví, kam tečou poplatky pro ČT. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že když to točil scénárista legendárního seriálu MOST!, že by to nemusela být taková hrůza. Jak já byl naivní. Zbožňovaný je ta nejtypičtější česká jakoby komedie. Příběh je šíleně nezáživný, stopáž se díky tomu zdá nekonečná, nefunguje zde téměř nic, scénář je jedna velká katastrofa. Humorné scény bych napočítal na prstech jedné ruky, a i těch několik málo prakticky ani nestojí za řeč. Drama se udávalo tak maximálně v mé hlavě, zda tu hrůzu vypnout, nebo se dál nechat mučit až do konce v naději, že to bude lepší. Nebylo. Bavil mě Jiří Langmajer, který celý film v podstatě zachraňuje, ale to je asi tak všechno. Hodina a půl čistého utrpení. Tohle se Petru Kolečkovi opravdu nepovedlo. 1/10. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film, jehož scénář je taky po mrtvici. Teenagerka se chová jako viktoriánská stará panna, ostatní ženy trpí zvnitřnělou misogynií, Bartoška chvíli dokáže sbalit vozík, sejít schodiště, řídit auto a pak nedovede ani vstát z vozíku, který si musel vyndat z auta. Obecně spousta postav dělá pohyby, gesta a akce zcela nenutné, nepřiměřené a nesmyslné. Ale hlavně - vždyť je to úplně o ničem a není to ani komedie, ani drama, ani něco ze života (má přitom být). Je to nic, které nebude zbožňováno nikým. Kefírka my ass. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Kompletně celá rodinka se chová jako blázni vypuštění z blázince. Vnučka se chová jak stará panna poprvé slyšící o nevěře, dcera má všechno na háku a vesele trajdá po koncertech, matka/babička o všem sice ví, ale chová se jako ukřivděná nána. Jediná trošinku normální je postava Langmajera, ale taky žádná sláva. Scénář úplně mimo - Zdeněk po mrtvici sám odejde z bytu, poskládá vozík, dá ho do auta, v autě sám dojede domů, vyndá vozík, sedne do něj a pak ho jako musí dva lidi dotáhnout domů? Zuzana trajdá všude možně, její nový nápadník ji podvede, ona úplně přehlíží docela fajn lékaře a ke konci to vypadá že se zase vrátí ke Karlovi..... Proč, já se ptám proč? Bohužel ani dobré herecké obsazení to nevytrhne, Bartoška tři čtvrtě filmu slintá a kouká do blba, Chýlková hraje klasickou mrchu jako vždy, Hřebíčková taková nemastná neslaná, Kronerová se mi líbila jen při telefonátu s dcerou - tam byla skvělá, Langmajer průměr - jeho pěvecké číslo bylo dobré. Škoda, potenciál na dobrou komedii to mělo. Dle mého názoru se příliš dbalo na to, aby to nebyla ryze komedie a to byla chyba. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)
  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama