Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

MartyFeldman

všechny recenze uživatele

Nápad nakrútiť film o takmer štyridsať rokov trvajúcom paralelnom mileneckom vzťahu je dobrý a uveriteľný, pretože také veci sa v živote dejú. Čo už je menej uveriteľné, je slohová práca na dvanásť strán, navyše písaná cez prázdniny a náhle zázračné vzchopenie sa Bartošku (ako keby absolvoval Lurdy) a jeho schopnosť utiecť od milenky paralyzovaný na ľavú stranu tela a ešte v takom stave aj šoférovať auto. Napriek tomu, film dáva aký-taký podnet na zamyslenie a poskytuje aj zopár vtipných miest. Scenár však zachraňujú najmä herci v hviezdnom obsadení, kde už tradične je vynikajúca Krónerová. A aspoň desaťsekúndový záber so Zdeňkom Godlom sa asi stáva pravidelnou zárukou komerčného úspechu každého filmu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Do tej štvrtej hviezdy tu čosi chýbalo, ale ja osobne som sa pri tomto snímku bavil. Pretože je to snímok civilný s príjemnou atmosférou a aj hereckým obsadením. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú hereckú show v podaní mojej obľúbenej Zuzky Kronerovej. To, že tu bolo množstvo klišé, ok, ale zas k takémuto žánru to jednoducho patrí. Podstatné je, že som sa pri filme necítil trápne a ozaj som si oddýchol. 65 % ()

Reklama

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Něco trochu na princip Teorie tygra, mi to přišlo (možná díky spojitosti Jiřím Bartoškou), ale tohle za ním hoooodně zaostává. Jediné, co na tom je dost dobrý, je Jiří Langmajer a jeho postava. Toho má rád, od doby kouče Hrouzka přímo žeru, a při vtipných scénách a hláškách ho v tom vidím (i když tady jich nebylo tolik). Ale kvůli němu jsem chvíli i myslel na 3*, ale v kontextu hodnocení jiných filmů to ne, to si to nezaslouží ani s dobrým Langmajerem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Petr Kolečko to má hodně nahoru dolů. Mnohé jeho látky (včetně seriálových) jsou na palec nahoru, jindy nic spletitého nevymýšlí, nikam hluboko se nepouští. U jeho režijního debutu Přes prsty to nakonec stačilo, tentokrát už je to ale křeč s celou řadou přešlapů, kdy nespočet scén vyšumí do ztracena a celý příběh je zoufale zoufalý. Jiří Bartoška je tu za dokonalý vzor. Uznávaný lékař, moudrý otec, zodpovědný manžel, takže nepřekvapí, že o něm hodlá jeho vnučka napsat obdivnou slohovou práci. Nikdo z rodiny nicméně netuší, že už pár dekád udržuje milenecký vztah s kolegyní Ivanou Chýlkovou. Není třeba „odhalovat“ podrobnosti, milenka to při rodinné sešlosti jednoduše přede všemi vyklopí, s pediatrem to sekne a důchodová bezstarostná pohoda je tatam. Zbytek je o množství postav, o množství situací (ze života určitě odkoukané nejsou, ač inspiraci prý tvůrce našel u svého dědy), které si zasloužily mnohem větší péči. Humor je nijaký, postavy jednorozměrné, vztahově je to uhozené a k samotnému ději? No, i můj ranní čaj je o poznání silnější. Výsledek je nevyrovnaný, utahaný, doslovný a celkově smutný. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama